Mr. Frizbi nem akarta elárulni, hogy az RTL Klubbal vagy a TV2-vel tárgyal a műsoráról. Annyi bizonyos, hogy a Story Tv-n december 27-én lesz utoljára műsora. A csatorna perrel fenyegeti, de Hajdú áll elébe, ugyanis szerinte nem ő sértett szerződést, annak ellenére sem, hogy azt egyoldalúan bontotta fel. Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója egyértelmű nemmel felelt arra a kérdésre, hogy egyezkednek-e Hajdú Péterrel bármiről.

Hajdú Péter az Esti Frizbi felvételen megnyugtatta a Velvet olvasóit, hogy továbbra is lesz NévshowR az ATV-n, ráadásul hetente fog jelentkezni, ötven perces adásokkal. Ha valaki még nem engedte el a karfát, akkor azt is eláruljuk, az Esti Frizbi se húzta le végleg a rolót, csak a Story Tv-n szűnik meg. „Ennek elsősorban nem az az oka, hogy máshonnan is megkerestek és ajánlatot kaptam, az elmúlt évben ugyanis ez sokszor megtörtént. Arról van szó, hogy a Story Tv több pontban súlyosan megsértette azt a szerződést, amit kötöttünk velük. Ezért döntöttünk úgy az ügyvédeimmel együtt, hogy ezt a megegyezést egyoldalúan felmondjuk, amit egy hónappal ezelőtt meg is tettük” – foglalta össze Hajdú Péter a körülötte fennálló vihar kialakulásának okait.

„Különböző pontok vannak arra, hogy mikor és miért rúghatnak ki engem, illetve a produkciót a csatornától. Felbonthatják, ha nem hozzuk a kívánt nézettséget és még számos más esetben. Mi két olyan passzus találtunk benne, amiért mi legálisan fel tudjuk mondani a szerződést. Hallottam a különböző fenyegetéseket, hogy engem bojkottálnak, és 50 millióra perelnek, ha megteszem, de azt mondom nekik: legyen inkább egymilliárd. Ez lenne életszerű. Egy olyan csatornának, aminek a nézettsége nem éri el az egy százalékot, egész biztos, hogy a reklámbevétele egymilliárd felé tendál” – javasolta Mr. Frizbi, aki azt is hozzátette, a Story Tv legnézettebb műsorát gyártotta ő, és a stábja. Majd arra tért ki, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem kétéves szerződést kötöttek a csatornával, hanem egyévest, de volt egy benne egy olyan opció, higy ha együtt tudnak működni, meghosszabbítják.

Ornitológusok és képzőművészek

„Megtehettem volna azt is, ha ki akartam volna ebből táncolni, hogy elkezdek a műsorba ornitológusokat és képzőművészeket hívni. A nézettség nem érte volna el a kívánt számokat, és akkor ők adtak volna ki az utam” – tette hozzá Hajdú, aki nem élt ezzel az eszközzel, így nem rontotta a saját esélyeit más kereskedelmi csatornánál. Sarka Kata férje nemmel válaszolt arra a kérdésre, tart-e attól, hogyha az egyik országos kereskedelmi csatornához viszi a műsorát, akkor a másik televízió majd nem engedi el a celebjeit. „Amikor az ATV-n elindítottuk a műsort, akkor se az RTL, se a TV2 nem engedte szerepeltetni az arcait. Most csak két csatorna bojkottálhatja az Esti Frizbit: az RTL vagy TV2, illetve a Story Tv. Fájni fog, hogy nem lehet ott Havas Henrik, Jakupcsek Gabriella és Galambos Lajos, aki, ha jól tudom, szintén felmondott. A készülő szerződésében pedig, mint mondta, nincs olyan passzus, hogy a magánéletéről elsőként az anyacsatornájánál kell nyilatkoznia.

„Örülök, hogy végre a munkám kerül előtérbe, és nem arról van szó, hogy Kata levetkőzik egy férfimagazinnak vagy éppen mi van az ő vagy az én exeimmel. Tudom, hogy ez a showbiznisz, erről kell szólnia, de már unom. Sikert várok 2010-től, illetve szeretnénk egy kistestvért Noéminek, és számítok egy perre is. Mindenkinek fáj a szakítás, a pereskedés, de az kívánom a Story TV-nek, hogy az acsarkodás mellett jusson idejük nézett műsorok készítésére is." Rényi Ádám nemmel felelt a Velvetnek arra a kérdésére, hogy tárgyalnak-e Hajdú Péterrel az Esti Frizbiről, így minden bizonnyal a TV2-höz fog szerződni a mester.