A férfi szoprán azt remélte a Csillag születiktől, hogy végre felfedezik. Jelenleg egy barátjánál húzta meg magát, és arra vágyik, hogy el tudja magát tartani. A negyedikként befutó Vásáry korábban abban a hittben élt, hogy második lett, és csupán párszáz szavazaton múlott, hogy nem ő lett a befutó. Most kiderült, hogy több mint százezer szavazattal maradt le Tabánitól.

„Arra számítottam, hogy megismer az ország, és szeretni fognak. Ez úgy tűnik, be is jött” – mondta Vásáry André a Velvetnek az Esti Frizbi felvételén. A versenyző még nem érzi igazából, hogy népszerű lenne, hiszen a külvilágtól elzárva éltek a Csillag születik forgatása alatt. „Nem volt idő eljárni szórakozni, kommunikálni emberekkel, így még nem tudom, mennyire alakul át az életem. Ugyanakkor látom – ami nagyon meglepő –, hogy az emberek kedvelnek.” Vásáry annak idején a Duna televízióban debütált, de ez nem lendítette előre a karrierjét, a szereplését követően nem figyeltek fel rá a lemezkiadók. „Akkor a kutya sem ismert. Az emberek azt hiszik, ha egyszer szerepelsz a tévében, akkor beindul a történet. Egyszer elénekeltem egy dalt, de a versenyben több olyan előadó is volt, aki nálam jóval többet szerepelt korábban a televíziós műsorokban, mégsem lett híres. Neveket nem mondok.

Vásáry arra kérdésre, hogy elégedett-e az eredménnyel vagy jobbra számított, így válaszolt. „Az eredmény megkérdőjelezhetetlen dolog. Egyértelmű, hogy a közönség ezt a sorrendet állította fel. Nagyon örülök annak, hogy a döntőben lehettem. Nem tudtam, hogy az emberekből mit fogok kiváltani. Ez egy új dolog volt mindenki számára, a hang és a stílus is” – mondta, és hozzátette, sejtette a végeredményt. „Éreztem, hogy István és köztem fog eldőlni. A vége felé már azt is tudtam, hogy felé fog hajlani a mérleg nyelve. Nagyon tehetséges fiú, jó hanggal, és azt gondoltam, vele az emberek jobban tudnak azonosulni, mint velem.”

A férfi szoprán szerint nem azért szavaztak többen Tabánira, mert többször elsírta magát a színpadon, bár belátta, az esendőség szimpatikus is lehet. „Forró szívvel és hideg fejjel kell énekelni, Szirtes is azt mondta: azt kell elérni, hogy a közönség sírjon, de az ehhez vezető út már egy más kérdés.” Vásáry nem tudhatta, hogy a valódi sorrend nem úgy alakult, ahogyan arról neki tudomása volt. A Blikk információi szerint Tabáni több százezer szavazattal előzte meg Veres Róbertet, akit Csikós Szabolcs követett a sorban. Negyedikként zárhatta a döntőt Vásáry, aki korábban azt hitte, pusztán 370 ember szavazatán múlott, hogy nem ő lett az első.

A példámból okulva merészebbek lesznek

Az énekes állítólag tudta, hogy mivel jár, ha jelentkezik a műsorba, hiszen nem ez volt az első tehetségkutató a csatorna történetében. Tudta, hogy a szülei is meg fognak szólalni, tudta, hogy a konfliktusukra is fény derül. „Amilyen ma vagyok, ahhoz hozzájárult az is, hogy a szüleimmel milyen volt a kapcsolatom. Akár úgy is fel lehetne fogni, hogy ebből más szülők tanulhatnak, például, hogyan kell biztatni, bátorítani a gyereket. Azzal, hogy férfi szopránként döntős lettem egy ilyen versenyen, mindenképpen példát mutattam, reményt adhattam olyan embereknek, akik úgy gondolják, valami nagyon extra dolgot, nagyon mást tudnak, mint az átlag, csak ezt eddig nem merték megmutatni. Most lehet, hogy az én példámból okulva esetleg merészebbek lesznek.”

Vásáry megkapta zsűritől is maga útravalóját, hiszen mindegyik ítész adott számára egy-egy jó tanácsot a jövőre nézve. Azonban azt egyelőre nem látja, mindezt kamatoztatni tudja-e, hiszen nyáron már nem dolgozott, a tartalékait élte fel, jelenleg pedig egyik barátjánál lakik, és a családja anyagi támogatására szorul. „A Csillag születik egy mentőöv volt, hiszen nem voltam benne a nagy magyar hakni világban. Ráadásul félre is kellett raknom, hogy átvészeljem ezt az időszakot, de igyekszem minél előbb függetleníteni magam.”