Több sort is kihagyott a Demjén Ferenc számból, és a dal végéig a fejét csóválta Tabáni István, ennek ellenére ő lett az, aki mindent vitt. Az RTL Klub tehetségkutató versenyének a fináléját láthatták szombat este a nézők, ahol négy versenyző küzdött meg a fődíjért. A műsor egyéni produkciókkal kezdődött: a nagydorogi néptáncos, Csikó Szabolcs, a freestyle-os Veres Róbert, alias MC DC és Vásáry André előadása is zökkenőmentesen zajlott, Tabáni viszont elfelejtette a szöveget, és hosszú, kínos másodperceken át csak állt a színpad közepén. A szám az énekes rutintalansága miatt menthetetlen lett, ennek ellenére a zsűri nem húzta le a produkciót, sőt, a teremőr kapta tőlük a legnagyobb pontszámot a közös előadások után.

A műsor második felében ugyanis a versenyzők partnert kaptak maguk mellé, így Csikó Szabolcs az Anti Fitness Club frontemberével, Veres Róbert Galambos Lajossal, Vásáry André Czakó Ferenccel, Tabáni István pedig Keresztes Ildikóval lépett fel. Az ítészek pontszámai alapján Tabáni állt az első helyen, őt követte holtversenyben Veres és Vásáry, de hozzájuk képest is csak egy ponttal maradt le a táncos fiú.

Ez azonban még nem a végeredményt jelentette, hiszen leginkább a közönség szavazata számított, és a nézők egyetértettek a zsűrivel: a korábban síró, most pedig bakizó Tabánit választották meg a 2009-es Csillag születik győztesének. A nyertes egy autót kapott a csatornától, illetve egy éven keresztül havi egymillió forintos juttatást, ezen kívül pedig egy lemezszerződéssel is megajándékozták – ahogyan a többi énekest is, sőt, Csikót is egy szerződés várja.