Keleti Györgyi egy ideje arról beszél, el szeretne tűnni a nyilvánosságból. Nem akar fotózásokat, nem akar pletykákat, nem akar durva sztorikat maga körül. Ehhez jól jött, hogy az év elején elkötelezte magát egy tibeti életvezetési forma mellett, az év végére talált magának partnert. A civil életben szívesen lenne jogász vagy újságíró, és a testvérétől lesi el, hogyan érdemes titokban tartani a magánéletet.

"Ebben az évben, de főleg az év második felétől igyekeztem tudatosan távoltartani magam a médiától, és csak színvonalas rendezvények meghívását fogadtam el, ott is kerülve a fotósok kíváncsi fényképezőgépeit. A tavalyi év volt az, ami után besokalltam, és megnyomtam a stopgombot, ehhez tartom magam azóta is" - foglalta össze röviden Keleti Györgyi idei évének legfontosabb vezérmotívumát.

Annak ellenére, hogy volt szexbotrány miatti anorexiája, és néhány furcsa nyilatkozata, úgy érzi, nem volt kifejezetten sűrű az éve, ráadásul a végére még párt is talált magának. Új párjáról nem árul el semmit sem, csak annyit, hogy régóta ismerik már egymást. Húgáról vesz példát, aki képes teljesen visszavonultan, a magánéletét megvédve élni az életét.

A maga részéről nem akar több szereplést vállalni. "Nem vállalok el semmilyen fotózást és közszereplési "bohóckodást". Elnézést a kifejezésért. És nem beszélek a  magánéletemről, csak a családomnak, hisz a szüleim azok, akikkel gyakorlatilag mindent megbeszélek. Szomorúan látok egy-két közszereplőt, akik évek óta képesek eladni a lelküket és a családi nyugalmat a média
ördögének. Nekem többet ér a nyugalmam, a zajoktól mentes élet, mint hogy azon aggódjak, hogy az interjú, amit adtam valóban úgy fog-e lejönni, vagy átírnak, kivesznek szavakat, amivel az egész cikk mondanivalóját negatív irányba fordítják, és pocsékul jössz ki az egészből, amit utána magyarázkodó interjúk követhetnek" - nyilatkozta Keleti Györgyi a Velvetnek.

Az év elején megtalálta magának a Pránanadit, egy tibeti életvezetési technikát, és az év végére már úgy gondolta, inkább lenne kofa, mint vetkőző modell. Kiábrándult a celebekből, a visszavonuláshoz viszont valamilyen szakma is kell. Keleti szívesen írna hétköznapi emberekről. "Jogász, ügyvéd lennék, és talán leszek is. Vagy újságíró, aki az újságírókról és a hétköznapi emberekről ír, akkor talán kiderülne, hogy a szomszéd, a bolti eladó, a kutas fiú vagy az autószerelő élete talán sokkal zajosabb és érdekesebb, mint a miénk, vagy adott esetben pont ugyanolyan életet él, amikor hazamegy és becsukja maga mögött a lakás ajtaját."

"Az év elején találtam rá a Pránanadira, ami gyakorlatilag teljesen megreformálta az életem, a gondolkodásom és az emberekhez, dolgokhoz való hozzáállásom. Ebbe a típusú életbe nem fér bele a harsogás és az állandó magamutogatás, amit én egyfajta személyiségzavarnak tartok sok embernél, közszereplőnél. Egy olyan típusú létformának, amikor valaki nem találja a helyét az életben. Legyen az egy naptár kiadása saját magáról vagy tehetség nélküli éneklés a színpadon" - mondta Keleti a Velvetnek.