A Nóta TV-n vezet kívánságműsort, így már tudja, mi a különbség brácsa és hegedű között. Amerikába egyelőre nem megy, de a Cool Tv-t sem kell kifizetni, pedig a csatorna szerint szerződést szegett. Amúgy újra szőke csaja van, ilyen Ágica óta nem volt.

A VV Leóként elhíresült Nagy Zsolt annak ellenére tartotta kezében repülőjegyét San Franciscóba, hogy amerikai barátnőjével éppen szakítófélben voltak. A szakítás után is csak azért nem élt a lehetőséggel, hogy új karriert kezdjen Atlantában, mert váratlan lehetőség pottyant az ölébe a Nóta Tv felkérése révén.

"Egy barátom hívott a Nóta TV-be, szó szerint azt mondta: Zsolti, ne te menj sehova, jó lesz itt neked. Talán ha Kimberly-vel nem alakul úgy ahogy, akkor visszamentem volna, mert nagyon szeretem Amerikát” – kezdi a Velvetnek a pókerasztal mellől, majd beavat abba is, hogy még munkát is talált kint, hiszen egy galériába ment volna dolgozni, meg használni a magyar kapcsolatokat. – „Régen itthon is ezzel foglalkoztam.”

„Aztán jött ez az ajánlat, hogy a Szívhez szól a nóta című kívánságműsort vezessem a csatornánál, és nem lehetett kihagyni, még akkor se, ha a nóta mint műfaj nagyon távol állt tőlem” – majd hozzáteszi, hogy már kezdi kiismerni magát a magyar nóta világában, és úgy érzi, az ezekben a körökben forgó emberekkel más beszélgetni, mint egy mai fiatal sztárral, mert értékelik az életet, érzelmesebbek és nem befolyásolja őket annyira a pénz. – „Kezdek belerázódni, mert szív-lélek emberek vesznek körül, úgy érzem, hogy van összefüggés a nótaéneklés és az emberiesség között, máris nagyon sokat tanultam tőlük. Nótát csak érzelemmel, szívből és szenvedélyből lehet énekelni.”

Nótázva szép az élet

A haverjai persze meglepődtek, mint ahogy mindenki más is meglepődött, beleértve magát Leót, aki sose gondolta volna, hogy egyszer még járatos lesz a magyar nóta világában. „Már hívnak rendezvényeket levezetni is, most is megyek Jákó Vera díjátadó gálára. Az is jó, hogy már tudom, hogy mi a különbség a brácsa és a hegedű között. A magyar nóta az ősmagyar zenei műfaj, muszáj volt megismerjem. A felkészülést ott kezdtem, hogy megnéztem, mi az a prímás vagy a hallgató, ami nem valaki, hanem szintén egy műfaj.”

Emellett a Való Világ egykori lakójának a hírességeket is meg kellett ismernie, de ez nem esett nehezére, hiszen ma már a Szívhez szól a nótát ő szerkeszti, sőt nem kisebb célja van, mint hogy a fiatalok is jobban odafigyeljenek a magyar nótára. „A csatornánál megbecsülnek, jók a lehetőségek, ráadásul van benne potenciál, hiszen nemsokára újabb adókat is indítanak, ahol esetleg majd lesznek késő esti beszélgetős műsorok.”

Jó a kaja Amerika

Mindez persze nem jelenti azt, hogy ne vonzaná a tengeren túl, mivel imádja az ottani ételeket, az emberek hozzáállását a dolgokhoz, valamint azt, hogy ott komolyan veszik a törvény iránti tiszteletet. „Amerika tényleg a lehetőségek országa, ott teljesítmény alapján értékelik az embereket, nem úgy, mint itthon” – mondja, mire emlékeztetjük, hogy ő is ismerősön keresztül kapta a lehetőséget a Nóta TV-nél. – Kapcsolatokra a világon mindenhol szükség van, de hiába jó barátom, nem azért kér fel, mert ismer, hanem mert úgy gondolja, hogy ez neki is jól jön, mert meg tudom csinálni, amit rám bíz.”

Az RTL Klub, egészen pontosan a Cool tévé szerződésszegés miatt perelte be, de végül megnyerte a pereket, Leonak így nem kellett fizetnie. „Ha ki kellett volna fizetnem, akkor se menekültem volna Amerikába, nem is lehet ilyet tenni. A kudarcom elől se menekültem, hiszen a TV2-nél is van kapcsolatom. Nem állítom, hogy nem fontos, hogy hányan néznek, de nekem nem ez az elsődleges. Ha jó társaságban vagyok, nézik, elismerik, amit csinálok, az nekem elég. Tisztában vagyok önmagammal, tudom, hogy nem én vagyok a műsorvezetők atyja, de van olyan, amiben jó tudok lenni. Ha van benne lehetőség, esély a fejlődésre, és ha jól érzem magam, akkor csinálom, nevezhetik a csatornát akár Nótának, akár a Coolnak, akár az RTL Klubnak vagy TV2-nek.”

Kimberly-vel történt szakítása óta most amúgy újra akad egy lány, aki közel került hozzá, és akit remélhetőleg nemsokára új szerelmeként mutathat be. „Az az érdekesség ebben, hogy ő egy szőke lány. Az Ágicán kívül – akivel egy szenvedés volt a villában – soha nem volt szőke barátnőm.”