Nemcsak Király Viktor dicsekedhet lemezkiadós apukával, Pásztor Noémi Virág is, aki sosem indult, így nem is nyert tehetségkutató versenyt. Az énekesnőt már senki nem piszkálja azzal, hogy ki az apja, viszont nem is hallani róla nagyon, mert nem bulvározik, és nem jelenik meg mindenféle eseményen, hogy mutogassa magát. Noémi Virág két jelölést kapott az idei Viva Cometen.

Pásztor László lánya Noémi Virág néven próbálja színesíteni a hamuszürke magyar popzene egét, munkájáért idén két jelölést is kapott a tinicsatornától. Júniusban a legjobb női előadó címéért és a legjobb videoklip díjáért száll harcba. Az énekesnő állítása szerint már megszokták az emberek, hogy édesapja a Magneoton lemezkiadó feje, és nem lovagolnak azon, hogy neki bezzeg könnyű lehet, mert az apja az, aki. „Huszonhat éves vagyok, 2002 óta folyamatosan a könnyűzenével foglalkozom, mint előadó. Korábban volt a Neo Tones is, ami ugye arról szólt, hogy Neoton Famíliát dolgoztunk fel. Ha édesapám nem zenél, akkor más képességeket, adottságokat, érdeklődési kört öröklök tőle, és hatévesen nem verem az asztalt, hogy márpedig zongorára akarok járni, és talán mikrobiológus lettem volna. Ő zenész, valószínűleg ezért választottam én is ezt a pályát.”

Nem vagyok tizennyolc éves

Noémi Virág dalait nem ismerjük fejből, egy slágerét se tudtuk felidézni, amiről szerinte a rádiók tehetnek, hiszen nagyon megszűrik, mit játszanak. „Lemezt eladni nagyon nehéz, a rádiókba bekerülni is az, ezért úgy állok ehhez az egészhez: tőlem ne várják, hogy megváltsam a világot. Azért zenélek, írok dalokat mert szeretem. De nem minden áron. Megtehetném, hogy itt-ott bulvárújságokban szerepelek, de ez nem erről szól. Elmegyek fellépni, rajongói találkozókra, frissítem a közösségi oldalaim, mindent megteszek, ami a zenével, az énekeléssel és a rajongókkal kapcsolatos, de másoknak nem akarok megfelelni, mert ahhoz - idézőjelben - már öregnek érzem magam. Nem vagyok tizennyolc éves, hogy azt gondoljam, semmi nem számít, ha világsztár akarok lenni.”

Az énekesnő, mint mondta, nem akar az ismeretlenség homályában elveszni, de a bulvárt se vetné be azért, hogy beszéljenek róla, a középutat keresi. Férjnél van, napi nyolc órában dolgozik egy lemezkiadónál, így nem készteti semmi arra, hogy mindenhol megjelenjen azért, hogy írjanak róla. SP-ről, aki gyakorlatilag az ellentéte, így emlékezett meg a kedvünkért. „Ő maga már nem tinédzser, de a rajongói elsősorban azok. SP kihasználja a XXI. század adta lehetőséget, mindent kitwitterez, mindenről tájékoztatja a rajongóit. Igényesek a videóklipjei, zeneileg teljesen rendben van, ráadásul jó fej és jól is néz ki. Egy olyan szerencsés hullámot lovagol meg, ami kevés embernek sikerül, de remélem hosszú távon is fenn tud maradni, mert a kiadóak azt szeretik látni, ha egy siker tartós.”

Noémi Virág rajongói nem kategorizálhatóak életkor szerint, a keménymag kitartó, minden fellépés jelen van, függetlenül attól, hol lép fel. „Nem foglalkoztat, hogy 80-as vagy 140-es az IQ-juk, tudják a dalszövegeimet, nekem ez is elég” – mondta miután említettük, hogy egy mérés szerint SP követői még Zimány Lindáénál is ostobábbak.