Néhány epizód erejéig júliusban újra feltűnik a Barátok köztben Fodor Zsóka – erősítette meg a hírt a sorozat szóvivője, Böjte Piros, aki hozzátette, a karaktert szellemként írták vissza. A csatornahű Fodor Zsóka örömmel vállalta a felkérést, és bármikor eleget tesz egy újabbnak, de mint mondta, napi szintű munkával már nem terhelné le magát, ugyanis az elmúlt évtizedek kötöttségei után végre maga oszthatja be az idejét.

A Bors feldobta a hírt, hogy Magdi anyus visszatér a Barátok köztbe, mi meg lecsapjuk, mert tényleg. Böjte Piros, a sorozat szóvivője a Velvetnek elmondta, a pletykás takarítónő karaktere néhány epizód erejéig júliusban ismét látható lesz a Barátok köztben. Miután azonban Magdi anyus karaktere elhalálozott, igen korlátozottak a forgatókönyvírók lehetőségei, ezért biztosra vehető, hogy szellemként látjuk viszont.

Tapssal köszöntötték

„Igen, forgattam, pár epizód erejéig benne leszek. Nagyon érdekes, izgalmas volt a régi kollégákat üdvözölni, az pedig borzasztóan jólesett, hogy amikor beléptem a műterembe, megtapsolt a stáb. Remek volt újra beszippantani a régi levegőt, Andrissal [Várkonyi András - a szerz.] is hamar megtaláltuk a régi hangot, és láttam, hogy ő is örült, hogy az asszony visszatért. Nagyon boldoggá tesz, hogy Magdi anyus örök” – foglalta össze néhány mondatban a Velvetnek a sorozatba való visszatérését Fodor Zsóka. Elmondta, boldoggá tette, hogy megkeresték a közös munkával, örömmel vállalta is, és újra megtenné, de napi szinten már sem sorozatban, sem színházban nem játszana, mert végre maga oszthatja be az idejét.

Ha nem is minden nap, alkalomadtán fellép saját produkciójával vagy közös műsorban, nemrég a Bagi-Nacsa párossal állt színpadra a Felvidéken, 22 helyszínt jártak végig, és mint mondta, nagyon jólesik neki, hogy mindenhol ugyanazzal a szeretettel fogadják. „Mielőtt fellépek a pódiumra, Magdi anyust várják, de a produkció végén a taps, a lelkesedés már nekem szól. Folyamatosan próbálok bizonyítani, hogy higgyék el, én nemcsak fakanalat és seprűt tudok forgatni, ennél több is megy. Októbertől a Békés Megyei Jókai Színházban fogom játszani a Csárdáskirálynőből Cecíliát, ezt a szerepet magam választottam."

Fodor Zsóka azt is elmondta, évekkel ezelőtt felajánlotta neki a színház igazgatója, Fekete Péter, válasszon magának egy darabot, egy szerepet, és amennyiben a két elgondolás találkozik, örömmel színpadra állítják azt. „Egyszer a Heti hetesben elhangzott, hogy a Barátok közt olyan sorozat, ami színészek nélkül is elmegy, és ez nekem rosszulesett. Szeretném bebizonyítani, hogy igenis jó színészek játszanak benne, és azt is, hogy én színésznő voltam, vagyok és leszek. Azért választottam Cecília szerepét, mert az esik a legtávolabb Magdi anyustól.”

Csak a színpadon keresi az urát

A színésznő hónapokkal ezelőtt tett kijelentése most is igaz: nem hiányzik neki a sorozat, mert már egy másik életre rendezkedett be. Egy tordasi lakópark négylakásos házának egyik lakásában él, ahol hébe-hóba angolt tanul, számítógépezik – most már az is megy neki – vagy a szomszédaival beszélget. Mint mondta, nem veti fel a pénz, mert a többi színművészhez hasonlóan az ő nyugdíjából sem lehet megélni, viszont 50 éves korától félretett annyi pénzt, amennyit tudott, mert tisztában volt vele, gyerek, férj hiányában egyszer magára lesz utalva. „Édesanyám lakását még nem tudtam eladni, az enyémet már igen, abból vettem a tordasit. Megmondom őszintén, az öregkoromat abból akarom finanszírozni, igaz, eddig is tudtam félretenni, mert a sorozatnak köszönhetően is jól kerestem, hazudnék, ha mást mondanék.”

A színésznőt nem gyötrik egészségügyi problémák, igaz, júliustól egy gégeműtétre hivatalos, amit már jó ideje tologat. Bár maga osztja be, alig van ideje, június végéig be van táblázva, és még Hurghadában is el kell töltenie egy hetet – ezért nem igazán sajnáljuk -, kapott ugyanis egy utazást a NévshowR stábjától a születésnapjára. Hiába Keresem az uramat önálló produkciójának címe, továbbra sem keres párt, mint mondta, a férfiak már rég csak a derékszíjtól felfelé érdeklik. „Társat találok az engem szerető barátaimban, nagyon sok családhoz úgy megyek, mintha hazamennék. Szeretem becsukni az ajtót, a rigolyáimat magamban elintézni, túl régen élek egyedül ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjak. Boldog vagyok, és kész” – mondta.