A színésznő és férje, Gusztos Péter is megváltoztatta a családi állapotát, amire több újságíró is felfigyelt. Az esküvőt még sikerült titokban tartani, így csak a barátok és a család volt jelen. Az ara mindig is fesztelen, laza esküvőről álmodott, amit meg is kapott, hiszen nem volt menyasszonytánc és nem kellett azon sem izgulnia, jól mulat-e a násznép.

Kovács Patrícia június utolsó szombatján mondta ki a boldogító igent Gusztos Péternek a Gellért téri házasságkötő teremben. Ezt követően a Római-parton látták vendégül a nyolcvanfős násznépet, akik játszósruhában érezték jól magukat. „Rengeteg gyerek volt az esküvőn, mert szerencsére jó sok van a családban és a baráti körben. Sem konvencionális lagzit, sem társadalmi eseményt nem akartunk, csak a rokonok és a közeli barátok voltak jelen" – nyilatkozta Kovács Patrícia a Velvetnek.

A színésznő rendkívül laza esküvőről álmodott, amin senki nem feszeng. „Nem volt torta, ültetés, menyasszonytánc, egy svédasztalos ebédre hívtuk meg a barátainkat. A csokrot sem dobtam el, mert korábban eldöntöttem, hogy egy kerekesszékes barátnőmnek adom.” Kovácsék már korábban közösen létrehozták a Suhanj! Alapítványt, melynek célja, hogy megossza a mozgás örömét a sérült és fogyatékkal élő gyermekekkel. Az amatőr maratonista Gusztos nyolc év parlamenti képviselősködés után kizárólag az alapítvány vezetésével foglalkozik.

Gusztos fehér farmerban

„Gyereksarok, vega és húsos menük: azt akartuk, hogy egyszerűen csak érezze jól magát mindenki, örüljenek együtt velünk. Egyszerűen néztünk ki, mert olyan ruhát szerettem volna, amit az esküvő után is tudok hordani, az életem része lesz, nem fog örökre a szekrénybe kerülni. Péteren is csak egy fehér farmer volt fehér inggel. Mindenkit megkértünk, hogy hanyagolja a fényképezőgépet. Már évekkel ezelőtt eldöntöttem, ha egyszer férjhez megyek, Erdélyi Gábort hívom majd fotózni. Több mozifilmben dolgoztunk együtt, hamarabb volt meg tehát a fotós, mint a férj" – mondja Kovács.

A pár eredetileg a Zsámbék Színházi Bázison – ahol tavaly nyáron Patrícia egy előadásban az Evita főcímdalát énekelte párjának sajátosan magyarított dalszöveggel – piknikezett volna a szertartás után, de a meteorológusok rossz időt jósoltak, az utolsó pillanatban helyezték át az étterembe az ebédet. A médiát tudatosan tartották távol, de egy napilap a Facebookon érzékelte, hogy mind Gusztos, mind Kovács a profilján megváltoztatta a családi állapotát. „Utólag szívesen beszélek róla, mert nyilván vannak, akiket érdekel, hogy összeházasodtunk, de azzal nem tudtunk volna mit kezdeni, hogyha egy fotós megjelenik a házasságkötő-terem előtt."

Gusztos első házasságából született kislánya koszorúslányként debütált a hétvégén. A pár kiemelten figyelt arra, hogy a gyerek érezze, részese a történetnek, sőt, a segítsége is elengedhetetlen például a menü kiválasztásánál. „Ő hozta a gyűrűket. Iszonyatos boldog volt és rózsaszín” – mondta a színésznő, akinek egy gyerekkori fiúbarátja volt az esküvői tanúja.