A Kiválasztott a VIASAT3-as műsorán kívül is pörög, céges rendezvényeken, eseményeken lép fel. Annyi munkája volt az utóbbi két és fél hónapban, hogy csajozni se maradt ideje. Rajongóval sosem kezdene, mert ők sosem arra kíváncsiak, valójában milyen. A legtöbben azért keresik fel, hogy találja meg az elveszett kutyájukat.

Danny Blue gyakorlatilag már nem tartja a kapcsolatot azokkal a versenyzőkkel, akikkel A kiválasztott című műsorban dolgozott együtt. „Rakonczai Mátéval és Breiner Tamással a mai napig jó a viszonyunk, bár őket nem a versenyen ismertem meg. Attól még, hogy egy műsorban szerepeltünk, nem biztos, hogy feltétlenül kedveltem az összes szereplőt” - mondta Danny Blue, polgári nevén Kékesi Dániel, akinek anyakönyvezett nevét exbarátnője, Labanc Lilla sem tudta.

„Attól még, hogy nem vagyok rivaldafényben, rengeteg munkám van. Kétségtelen, hogy a nyár kicsit lazább, de gyakorlatilag júniusig megállás nélkül dolgozom, eseményeken, konferenciákon és céges partikon. Félórás műsorom van, ami elég interaktív, azaz bevonom a közönséget is." A 2008-as év Kiválasztottja azt állítja, konzulense segítségével a műsorát folyamatosan fejleszti, így szinte mindig tud újat mutatni. Persze, ha a hét minden napját vele töltjük, ez nem áll, inkább csak akkor, ha havonta futunk össze.

Nem tudok gyógyítani

A VIASAT3-mal dolgozó Blue a műsorát kísérleti adásként írta le, mondván, még nem tudni, szeptemberben lesz-e folytatása. „Minden attól függ, hogyan fogadják majd a nézők. A tapasztalatom az, hogyha a saját közegükben bűvöljük el őket, akkor sokkal nyitottabbak. A reakcióik is érdekesebbek. A műsorban majd elárulom egy-egy mutatvány titkát, szerintem érdekes lesz. Rengeteg ötletem van még, ami nagyot ütne, és úgy gondolom sokkal intelligensebb egy ilyen műsor, mint amikor valaki feleséget keres magának.”

Blue-t arról is megkérdeztük, hogy mit szól Paul, a polip mutatványához, ami messze profibb trükknek tűnt, mint amit bármelyik szakmabeli kollégájától valaha is láttunk. „Azon gondolkodnék el a helyetekben, hogy na, vajon, Paul kitől kaphatta a tippeket.”

Blue-t jelenleg senki sem öleli magához esténként, mert mint mondta, tulajdonképpen elfelejtett csajozni az elmúlt két és fél hónapban, mert annyi más dolga akadt. Rajongók persze mindig akadnak, de a Kiválasztott nem bonyolódna bele egy ilyen felállásba, mert úgy érzi, a rajongók nem hagynak időt arra, hogy valódi ismeretség alakuljon ki. „Él a fejükben egyfajta kép rólam, és erről nem is tudnak leszakadni.” Mint kiderült, nem velük van a legtöbb baja, hanem azokkal a kérésekkel, amikkel nem tud mit kezdeni. „Nem tudok gyógyítani, nem tudok eltűnt kutyákat megtalálni, hiába küldik el a tetoválási számukat. Én nem akarok humbugolni, nem az a feladatom, hogy kutyákat keressek meg, ez egy téveszme rólam, az én feladatom a szórakoztatás.”