A TV2 tehetségkutató versenyének első kiesője úgy érzi, az arcüreggyulladása miatt tejesített a szokottnál gyengébben, és ha nem lett volna beteg, biztosan nem őt küldik haza. Varga J. Detti múlt hét szombat óta folyamatosan kapja a visszajelzéseket, közösségi oldalakon keresik fel és biztatják - szüksége is van rá, édesapja akkor hunyt el, amikor ő bekerült a döntőbe.

Varga J. Detti és Szeleczki Dávid kapta a legkevesebb szavazatot a nézőktől a szombat esti Megasztárban, a zsűri döntése alapján pedig a szegedi pultos lánynak kellett távoznia a versenyből. Varga már a színpadon is érezte, hogy több helyen is hamisan énekelt, de mint mondta, mindez az arcüreggyulladása miatt fordult elő.

„Nagyon rossz érzés, amikor az ember nem tudja a saját hangját kontrolálni, és nem oda kerülnek a hangok, ahová szeretné” – mesélte az énekes a Velvetnek. „De ez mind a betegségem miatt volt. Ha nem lett volna arcüreggyulladásom, úgy érzem, bent maradtam volna, hiszen a keddi énekpróbánkon sokkal jobban el tudtam énekelni a dalt. Így viszont érezhető volt, hogy nagyon küzdök vele” – magyarázta Varga, aki kettős érzelmekkel fogadta a végeredményt, ugyanis az egyik legjobb barátja állt mellette. „Fájt a szívem, hogy mennem kellett, de közben meg örültem annak, hogy Dávid bent maradt. És nem csak azért fájt a szívem, mert a versenyből kiestem, hanem, hogy kiestem ebből a társaságból is. Nagyon jól éreztem magam köztük.”

A szegedi versenyző egyébként semmilyen komolyabb zenei előképzettséggel nem rendelkezik, még általános iskolában tanult szolfézst és fuvolázott, de énektanár soha nem foglalkozott vele a Megasztár előtt. Mester Tamás szerint van egyfajta fekete íz a hangjában, minden bizonnyal ez juttatta be a legjobb tizenhárom közé. Varga elmesélte, hogy leginkább Presser Gábor véleményére ad, mert úgy gondolja, neki elég élettapasztalata és zenei tapasztalata van ahhoz, hogy rálásson olyan dolgokra, amikre az átlag nem. „Szombaton például jelezte azt is, hogy ő tudja, hogy milyen az, amikor az embernek arcüreggyulladása van. És attól függetlenül, hogy kiestem, nagyon jól esett, hogy ezt mondta.”

A megasztáros a kiesése óta folyamatosan kapja a visszajelzéseket, és állítása szerint eddig nem illették kritikával. „Közösségi oldalakon kaptam jó néhány személyes hangvételű levelet is, nemcsak annyit, hogy gratulálunk és sajnálunk, hogy kiestél. Mindezek nagyon jól esnek – vallotta be Varga, akinek édesapja aznap hunyt el, amikor lánya bekerült a döntőbe, így a jó hírt már csak édesanyjával tudta közölni. Jelenleg komoly párkapcsolatban él, és cseppet sem ijeszti meg az a tendencia, hogy a megasztárosok kapcsolatai a versennyel jött hírnév miatt folyamatosan tönkremennek. „Nem hiszem, hogy azért, mert az előző szériákban sokszor előfordult ilyen eset, ennek szabálynak kell lennie” – szögezte le.