Nánási Pál: A természetes mell saját életet él

2010.10.08. 11:04
Ha lenne fanszőrzet nem lenne mit retusálni - véli, és akkor is jobban szeret igazi melleket fotózni, ha a szilikon mindig úgy áll, ahogy kell neki. Ördög Nóra férje megcsiszolta a Playboy újdonsült, eredeti keblű playmate-jét, szerinte szerénysége ellenére nem lesz vele gond, ideális modell. Amúgy, ha valaki kérdezné, azért ő a magazin első számú fényképésze, mert 12 év alatt kölcsönös bizalom alakult ki köztük.

Nánási Pált, a magyar Playboy örökös fényképészét Görögországban értük utol, hogy megkérdezzük, sikerült-e igazi gyémántot csiszolnia Daniludisz Nikolettből, akit a zsűri 2010 playmate-jének választott. Daniludisz nem tűnt számunkra hiteles topless modellnek, de Nánási szerint visszafogottsága egyáltalán nem hátráltatta a közös munkát.

Mosolyogva darált fotózás

„Sikerült megcsiszolni a kisasszonyt. Pont az történt, amit reméltem, ahogy megnyerte a versenyt azonnal megnyílt, elkezdte elhinni, hogy tényleg ő az év playmate-je, erre pedig nagy szükségünk volt. Szépen lehetett vele dolgozni, és igazán büszke vagyok rá, hiszen ő egy olyan kislány, aki bár igen távol állt a dolgoktól, mégis meg tudott nyílni, nagyon ügyesen mozgott” – kezdte a Velvetnek Nánási. – „Maximálisan megbízott bennünk, ehhez persze kellett az is, hogy mi sem kényszerítettük őt olyan helyzetbe, amiben kényelmetlenül érezte volna magát. Szerencsére egyáltalán nem kínlódott, jól tudott együttműködni.”

k MG 0393z

Nánási elmondta, mosolyogva darálták végig a fotózást, és sokkal előbb végeztek a munkával, mint ahogy ő azt remélni merte. „Általában azonos a tempóm, tehát ha valakivel előbb végzem az azt jelenti, hogy ügyesen dolgozott. Ilyenkor mindenki örül.”

Ördög Nóra újdonsült férje itthon fotózta a lap novemberi címlaplányát, de ami a helyszíneket illeti, egyáltalán nem bánná, ha végtelenek lennének a lehetőségek. „Csapatmunka ez az egész, sokszor valakinek az alapötletét fejlesztjük tovább, így döntjük el, hol és milyen képeket csináljunk, de egyáltalán nem könnyű folyamatosan megújulni. A lényeg, hogy a csaj vagy nő vagy ember jól nézzen ki, hiszen a sorozat róla kell, hogy szóljon.”

Szilikon és a gravitáció

Most, hogy rendhagyó módon természetes keblű lány lett az év playmate-je Nánási lelkes, mivel sokkal jobban ki van békülve az eredeti idomokkal. „Máshogy pózol a természetes mell, hiszen az a saját életét élni. Szívesebben dolgozok velük, bár a szilikonnal könnyebb helyzetben vagyok, mivel az ugye mindig úgy áll, ahogy kell.”

Daniludisznek őszintén kívánja, hogy ne kapja el a gépszíj, és ne álljon be a celebek hosszú sorába, bár a lány visszafogottságából kiindulva azt sem hiszi, hogy neki ez érdeke lenne. „Értelmes lány, remélem ügyesen jön ki ebből a helyzetből, én inkább modellként tudom őt elképzelni.”

PB10OKTOBER 2010cover

Magánéletéről továbbra se beszél, így azt sem árulja el, magával vitte-e nejét Görögországba (nem, mert Reggelit vezetett), viszont megtudhattuk, hogy a Fotóművészek Szövetségébe valamiért természetfotósként lett regisztrálva, bár tájképeket nemigen készít, pedig munkáinak csak 20-25 százaléka forog az akt körül. Fotóz autókat, portré és divatfotót is, de arról senki nem beszél. Büszke a Playboy fotósa címre, annak ellenére, hogy nem a lap dolgozója. Arról, hogy miért van szinte egyeduralma és miért pont ő a Playboy magyarországi indulása óta a magazin első számú fotósa, úgy vélekedik, hogy az elmúlt tizenkét évben olyan sok energiát ölt már a Playboy-ba, és olyan sokféle szituációban fotózott sokféle lányt, hogy kialakult a kölcsönös bizalom.

A szerkesztőségünkben helyet foglaló férfi kollégáink egy emberként követelték, hogy kapjanak magyarázatot a nők lába közötti rész túlzott retusálásának okára, ami Nánási szerint csupán optikai csalódás. „Azért olyan mintha ki lenne retusálva a punci, mert manapság nem divatos a fanszőrzet. Valójában ott csak bőrretus történik, ettől kicsit kisimul a bőr és furcsa lesz. Ha lenne szőrzet, akkor nyilván nem lenne ez a helyzet, de nincs, a szeméremajkat pedig nem mindenki akarja megmutatni. Ez nehéz feladat, én igyekszem úgy intézni, hogy inkább ne is lássuk, mert akkor nincs ez a furcsa érzet.”

Mediterrán hangulat és kávészünet

Nánási már évek óta fotóz a görög Playboy-nak is, úgy véli, a kollégáknak egész elképesztő a lelkesedésük. „Nagyon szeretek kint dolgozni, mert inspiráló, kicsit más, mint az otthoni légkör. Különbség a magyar és görög munkamorál között, hogy míg idehaza egy nap alatt elkészül egy címlap, odakint megfontoltabban dolgozunk, általában két napot, köszönhetően a hosszú kávészüneteknek meg a mediterrán stílusnak. Természetesen a modellen is múlik, hogy mennyi idő alatt tud átlényegülni, de azért tizenöt óra alatt be lehet fejezni a fotózást.”

Újabb mániája, hogy bár rengeteg fényképezőgépe van, mégis legszívesebben a telefonjával készít képeket, modelljeit így is megörökíti, mivel ez az 5-6 megapixel szerinte már használható lenne akár az újságban is. „El vagyok halva a mobilomtól. Maga az érzés szuper, az hogy nem a technika a lényeg, hanem a beállítás. Elképesztő, milyen képeket lehet vele lőni.”