Ha lenne fanszőrzet nem lenne mit retusálni - véli, és akkor is jobban szeret igazi melleket fotózni, ha a szilikon mindig úgy áll, ahogy kell neki. Ördög Nóra férje megcsiszolta a Playboy újdonsült, eredeti keblű playmate-jét, szerinte szerénysége ellenére nem lesz vele gond, ideális modell. Amúgy, ha valaki kérdezné, azért ő a magazin első számú fényképésze, mert 12 év alatt kölcsönös bizalom alakult ki köztük.

Nánási Pált, a magyar Playboy örökös fényképészét Görögországban értük utol, hogy megkérdezzük, sikerült-e igazi gyémántot csiszolnia Daniludisz Nikolettből, akit a zsűri 2010 playmate-jének választott. Daniludisz nem tűnt számunkra hiteles topless modellnek, de Nánási szerint visszafogottsága egyáltalán nem hátráltatta a közös munkát.

Mosolyogva darált fotózás

„Sikerült megcsiszolni a kisasszonyt. Pont az történt, amit reméltem, ahogy megnyerte a versenyt azonnal megnyílt, elkezdte elhinni, hogy tényleg ő az év playmate-je, erre pedig nagy szükségünk volt. Szépen lehetett vele dolgozni, és igazán büszke vagyok rá, hiszen ő egy olyan kislány, aki bár igen távol állt a dolgoktól, mégis meg tudott nyílni, nagyon ügyesen mozgott” – kezdte a Velvetnek Nánási. – „Maximálisan megbízott bennünk, ehhez persze kellett az is, hogy mi sem kényszerítettük őt olyan helyzetbe, amiben kényelmetlenül érezte volna magát. Szerencsére egyáltalán nem kínlódott, jól tudott együttműködni.”

Nánási elmondta, mosolyogva darálták végig a fotózást, és sokkal előbb végeztek a munkával, mint ahogy ő azt remélni merte. „Általában azonos a tempóm, tehát ha valakivel előbb végzem az azt jelenti, hogy ügyesen dolgozott. Ilyenkor mindenki örül.”

Ördög Nóra újdonsült férje itthon fotózta a lap novemberi címlaplányát, de ami a helyszíneket illeti, egyáltalán nem bánná, ha végtelenek lennének a lehetőségek. „Csapatmunka ez az egész, sokszor valakinek az alapötletét fejlesztjük tovább, így döntjük el, hol és milyen képeket csináljunk, de egyáltalán nem könnyű folyamatosan megújulni. A lényeg, hogy a csaj vagy nő vagy ember jól nézzen ki, hiszen a sorozat róla kell, hogy szóljon.”

Szilikon és a gravitáció

Most, hogy rendhagyó módon természetes keblű lány lett az év playmate-je Nánási lelkes, mivel sokkal jobban ki van békülve az eredeti idomokkal. „Máshogy pózol a természetes mell, hiszen az a saját életét élni. Szívesebben dolgozok velük, bár a szilikonnal könnyebb helyzetben vagyok, mivel az ugye mindig úgy áll, ahogy kell.”

Daniludisznek őszintén kívánja, hogy ne kapja el a gépszíj, és ne álljon be a celebek hosszú sorába, bár a lány visszafogottságából kiindulva azt sem hiszi, hogy neki ez érdeke lenne. „Értelmes lány, remélem ügyesen jön ki ebből a helyzetből, én inkább modellként tudom őt elképzelni.”

Magánéletéről továbbra se beszél, így azt sem árulja el, magával vitte-e nejét Görögországba (nem, mert Reggelit vezetett), viszont megtudhattuk, hogy a Fotóművészek Szövetségébe valamiért természetfotósként lett regisztrálva, bár tájképeket nemigen készít, pedig munkáinak csak 20-25 százaléka forog az akt körül. Fotóz autókat, portré és divatfotót is, de arról senki nem beszél. Büszke a Playboy fotósa címre, annak ellenére, hogy nem a lap dolgozója. Arról, hogy miért van szinte egyeduralma és miért pont ő a Playboy magyarországi indulása óta a magazin első számú fotósa, úgy vélekedik, hogy az elmúlt tizenkét évben olyan sok energiát ölt már a Playboy-ba, és olyan sokféle szituációban fotózott sokféle lányt, hogy kialakult a kölcsönös bizalom.

A szerkesztőségünkben helyet foglaló férfi kollégáink egy emberként követelték, hogy kapjanak magyarázatot a nők lába közötti rész túlzott retusálásának okára, ami Nánási szerint csupán optikai csalódás. „Azért olyan mintha ki lenne retusálva a punci, mert manapság nem divatos a fanszőrzet. Valójában ott csak bőrretus történik, ettől kicsit kisimul a bőr és furcsa lesz. Ha lenne szőrzet, akkor nyilván nem lenne ez a helyzet, de nincs, a szeméremajkat pedig nem mindenki akarja megmutatni. Ez nehéz feladat, én igyekszem úgy intézni, hogy inkább ne is lássuk, mert akkor nincs ez a furcsa érzet.”

Mediterrán hangulat és kávészünet

Nánási már évek óta fotóz a görög Playboy-nak is, úgy véli, a kollégáknak egész elképesztő a lelkesedésük. „Nagyon szeretek kint dolgozni, mert inspiráló, kicsit más, mint az otthoni légkör. Különbség a magyar és görög munkamorál között, hogy míg idehaza egy nap alatt elkészül egy címlap, odakint megfontoltabban dolgozunk, általában két napot, köszönhetően a hosszú kávészüneteknek meg a mediterrán stílusnak. Természetesen a modellen is múlik, hogy mennyi idő alatt tud átlényegülni, de azért tizenöt óra alatt be lehet fejezni a fotózást.”

Újabb mániája, hogy bár rengeteg fényképezőgépe van, mégis legszívesebben a telefonjával készít képeket, modelljeit így is megörökíti, mivel ez az 5-6 megapixel szerinte már használható lenne akár az újságban is. „El vagyok halva a mobilomtól. Maga az érzés szuper, az hogy nem a technika a lényeg, hanem a beállítás. Elképesztő, milyen képeket lehet vele lőni.”