A celebfelhozatal nem túl erős az idei Playmate gálán, fotózkodni viszont minden öregedő gazdag ember akar a nyertes Daniludisz Nikolettel. Pirner Alma táncot lejt, Metzker Viki zenét kever, Somogyi Dóra pedig bejelentkezik élőben az Aktív című műsorba, ennek köszönhetően húsz perc alatt lezavarják az egész eseményt. Nem árt neki, sőt.

- Mama, hova mész?

- Dolgozni.

- És mit csinálsz?

- Nagy cicis nénikkel beszélgetek.

- Hazahozod őket?

- Remélem nem.

Végül aztán tényleg nem viszek haza egyet sem az idei Playmate gáláról, mégha ez nem is olyan meglepő. Sokadik már ez nekünk, olyan mint a szépségkirálynő, abból is van egy tucat évről évre, hogy a gigasztárokról már ne is beszéljünk. Tehát haza nem viszem őket, de azért megnézem, tud-e még meglepetést okozni a Playboy.

Symbol, coco, szárazjég

Héttől-hét negyvenig van becsekkolás a Symbolba, hova máshova? Nyolcra oda is érek, a bejáratnál laza hömpölygés és mindent átható Coco Mademoiselle kölniszag, odabent indokoltalanul sok szárazjég ködjében cseverésző, valamely bizniszben nagy százalékban érdekelt, javarészt férfiakból álló tömeg és a színpadon magyarázó Radnai Playboy-főszerkesztő fogad. A tömeg kicsit hangosabb, de ez a főszerkesztőt nem zavarja.

Azt viszont még ekkor sem gondolja senki - pedig négyen is vagyunk -, hogy húsz harmincötre már felvonul kétszer az összes döntős playmate, Pirner Alma lejt egy kis tekergést egy hullahopp karika körül és Radnai elárulja, hogy az idei bábu bizony nem más, mint Daniludisz Nikolett, akinek igaziak a mellei.

Benne vagyunk a tévében

Világos, én egy törpe vagyok, az egész eredményhirdetésből egyáltalán nem látok semmit, csak kivetítőn annyit, hogy Damu Roland egykori barátnője bejelentkezik a helyszínről a mindig furcsán billegő Papp Gergely Aktívos felvezetője után. Még jó, hiszen a Playboy gálát a TV2 élőben közvetíti, ennek fényében már nem is olyan meglepő, hogy tulajdonképpen az egész rendezvény röpke fél óra alatt lezajlik, mehet mindenki bulizi.

Megy is, Gesztesi Károly a tömött pultnál jelzi, hogy ő Gesztesi Károly, és rögvest kap inni, Hajdú Péter és neje boldogan fotóztatja magát, Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere pedig közli, hogy bizony neki is megnézte a folyosó végén álló biztonsági őr a karszalagját.

2010 playmate-je, Daniludisz Nikolett már fáradt, pedig még csak fél tíz körül járhat. Holnap se lesz rövidebb napja, hiszen jön a fotózás, de aztán reméli, hogy tud pihenni egy kicsit. Mivel igaziak a mellei bizonytalan volt eleinte, de aztán érezte, hogy végezhet jó helyen.

Szerény lánynak nem kell szilikon

Szerény lánynak tűnik, de állítólag felkészítették arra, hogy mi vár rá, ha megnyeri a versenyt és elengedi kezét Hugh Hefner árnyéka. Bezzeg a közönségdíjas Lévai Adrienn a barátnőjével érzi a Playmate fílinget, ráadásul arra is rájött, hogy ez jót tesz a bizniszének, amiről még nem beszélhet, de egy merész fürdőruha kollekció lesz. A lányok szerint az csináltassa meg a mellét, akinek nem tetszik, amit a tükörben lát, és nem lesz könnyű Daniludisznek, mert nincs rutinja és elég félénk, de azért szurkolnak neki.

Egy nyugodtabb pillanatban Radnai megosztja, hogy állandósulni látszó borostája egyik őrült hóbortjának a következménye, hogy ugyanis nyaraláskor nem visz borotvát. Úgy véli, az emberek jól érzik magukat a partin, hiszen nem mentek azonnal haza, amint kihirdették az eredményt. “Szerintem jót tett az egésznek, hogy pörgött a műsor és ebben sokat segített, hogy élőben kellett bejelentkezi a TV2-n. Már reggel fél nyolc óta itt vagyunk, hiszen a bejelentkezés miatt mindennek takkra működnie kellett. Egy videó ki is maradt, lehet, én beszéltem túl hosszan.”

A buli a lényeg

“Amúgy ha nem lett volna az élőzés, akkor is valami ilyesmit csináltunk volna, mert már mindent kipróbáltunk és rájöttünk, fontos, hogy ne legyen túl hosszú a műsor, viszont történjen is valami” – mondja, és feltehetően igaza van, a pörgés tényleg jót tett, inkább csak azt hiányolom, hogy a nézők nem tapsoltak elég hevesen ahhoz, hogy elnyomják az alapzajt meg a zenét, és észre lehessen venni, hogy ez most épp az a pillanat, amikor bejelentik a közönségdíjast, no meg az idei Playmate-et. A nyertest.

Azt is elárulja, hogy bár a legtöbb zsűritag egyértelműen a Daniludisz Nikolettre szavazott, a többiek esetében már nem voltak ilyen határozottak, ezért is lett megosztott a harmadik hely. Radnai szerint később is lesz még playmate-je az országnak, bár lehet, hogy nem jövőre, azokat a pletykákat pedig, miszerint hamarosan búcsúzik a Playboy hazánktól és megszűnik a lap cáfolja. “A Playboy olyan trend, ami működik, hozzátartozik a huszadik és a huszonegyedik századhoz egyaránt. Elképzelhető, hogy lesz ahol elsodorja a válság, de amíg ilyen sok ember büszke arra, hogy Playboy-t olvas, addig ez nálunk nem fog bekövetkezni.”

Fél tizenegykor aztán már tetőfokára hág a buli olyannyira, hogy előbb Nánási, majd Hajdúék és Gesztesi is továbbáll. Horváth Éva egy sarokban beszélget a lapigazgatóval, Margaret Ann Dowlinggal, lehet hogy a Playboy az idei visszafogott, kicsit félénk Playmate-je mellett megtalálta az új Liptai Claudiáját is?