Bő egy éve Prieger Fanni, az alapító, Prieger Zsolt lánya lett az egyik legismertebb magyar zenekar, az Anima Sound System énekesnője. A magabiztos énekesnő természetesnek tartja a folyamatot, aminek a végére énekesnő lett, és más karriert nem is tudna elképzelni magának.

Miért a Németh Juci zenekara, a Nemjuci volt jelölt az MTV-EMA-n, és nem az Anima Sound System?

Azért, mert a Runaway egy jó szám, azért van jelölve. Az Anima most nincs jelölve, viszont  nekünk most van a Tedd a napfényt be a számba, játssza az összes rádió, nagyon ütős szám. Nem bánom, hogy nem jelöltek minket, nem vagyok ilyen. Csinálom, amit szeretek, és kész. Ezen felül az érdekel, hogy rengeteg koncertünk van, és tele van a koncertterem. Ezrek néznek, és imádnak. Ez olyan jó érzés!

Tekinthető a korábbi ikonikus énekesnő, Németh Juci példaképednek az Anima Sound Systemben?

Nem azt mondanám, hogy a példaképem, inkább azt, hogy nagyon szeretem. Nagyon sokat néztem régebben a munkáit, jó barátnőm.

Olyan, mint egy pótmama?

Nem pótmama, hanem az anyukám barátnője! Meg nekem is persze! Sokat dumálunk. Most volt például hangszálgyulladásom, meg garatgyulladásom és hasonlók. Felhívtam Jucikát, hogy "Na, Jucika, mondjál egy-két tanácsot, mit csináljak!". Mondta, hogy sós víz a szádba, meg a többi. Aztán átjött tanácsokat adni, hogy például hogyan kell koncertek előtt bemelegíteni, hogy jó legyen a hangom színpadon.

Melyik a kedvenc Anima-korszakod?

A mostani. Mert ez electro és a nyolcvanas évek diszkója, nekem ez a kedvencem. Nem azért, mert én vagyok benne, hanem azért, mert ez az a zene, amit kedvelek.

Milyen volt a papád zenekarában átvenni az énekes szerepét?

Természetes volt. Azért volt az, mert gyerekkorom óta ott vagyok folyamatosan, és belenőttem ebbe. Semmivel nem furcsább, mintha egy bármilyen más együttesben énekelnék.

Mennyire szólsz bele a zenébe, a zenekar működésébe?

Nem nagyon szólok bele. Most is az van, hogy apukám megírja a szöveget, és én elénekelem. Viszont az éneklés az bennem van. Az éneklés az életem. Nem tudom elképzelni, hogy mást csináljak az életben. Nem. Nekem ez az életem, és ez is lesz mindig. Iszonyatosan boldog vagyok, hogy ez megadatott nekem, hogy édesapám és Németh Gergő segítségével bejutottam ebbe a zenekarba, és azt csinálhatom, amit élvezek. Amikor a színpadon vagyok, akkor mindig azt mondják, hogy "Fanni, rólad lerí az, hogy te egyszerűen ide való vagy, tényleg, te vagy az, aki kell oda!".

Nem kritizáltak nagyon, amiért a semmiből érkeztél az egyik legismertebb magyar zenekar élére?

Nem, nem, nem. Sőt, tudod, mi volt? Hogy "Fanni, ez az igazi Anima! Veled!". Én annyira boldog voltam! Egyáltalán nem vagyok nagyképű, és mondom azt, hogy "Na igen, én ennyire profi vagyok". Nem. Hanem azt gondolom, hogy az Animának igazából az kellett, hogy egy női hang legyen benne. Az hiányzott. Elment Juci [Németh Judit, az Anima Sound System egyik énekesnője - a szerk.], és utána mindenki vissza akarta kapni a nőt, a jó nőt. Aztán jöttem én, persze nem azt mondom, hogy jó nő vagyok, de egy női hang, ami szép és elvarázsol, és odateszi magát, és beleéli magát és ez az élete, ez vagyok én. Tényleg ez vagyok én.

Amióta te énekelsz, lecserélődött a közönség?

Olyan ötven százalékban lecserélődött. Nagyon fiatal a közönségünk, leginkább olyan tizennyolctól huszonötig. Aki azt mondja, hogy azért nem szereti az Animát, mert sokszor váltanak, az szerintem baromságot mond. Egy zenekar csinálja ugyanazt húsz éven keresztül? Szetintem ez hülyeség, meg kell újulni folyamatosan.