Az X-Faktor műsorvezetője a családjával is szeretne lenni, így ha felkérik rendezvények konferálására, azokat inkább átadja kollégájának. Szerinte vicces, ahogy Ördög Nórával ugratják egymást, és a Megasztárral ellentétben az ő műsorukban több az érzelem, jobbak az előadók.

„Én is észrevettem, hogy folyamatosan mozgok az X-Faktor színpadán, de hiperaktív vagyok. Persze vissza is néztem az adást, láttam, hogy olyan vagyok, mint egy hernyó, de nehezen állok statikusan" –  mondta Sebestyén Balázs, aki úgy véli, hogy eddigi munkáival ellentétben az X-Faktor egy jóval merevebb szituációba kényszeríti és jóval több mindenre kell figyelnie, mint azt képzeljük, emellett humorizálni is kevesebbet lehet.

Csak semmi csicsa

A műsorvezető azt is elmondta, többen a szemére vetették, hogy igencsak visszafogottan vezeti a műsort, de ezúton is üzeni, itt nem one-man-show van, és óriási a felelőssége, hiszen a versenyzők izgulnak, nem lehet mindent elviccelni.  „Ennek ellenére szeretem Nórit piszkálni, mert akkor felszabadultabb, lazább lesz, és az nagyon jól áll neki. Tudom, hogy ezt Bucival nem csinálták, de ez persze nem azt jelenti, hogy mi jobb vagy rosszabb párost alkotunk. Azt is szeretem, amikor beszólogat a fejméretemre.”

Persze, azt is megkérdeztük Sebestyéntől, figyelemmel kíséri-e a Megasztárt. „Tilla és Claudia egy összeszokott páros, mindketten ügyesek, de mi máshogy vezetünk műsort, mint ők, vagyis nem táncolunk, meg ilyenek. Nálunk egyszerűbb a díszlet, a Megasztárban minden csili-vili, de szerintem a mi színpadképünk szebb, sőt brutálisan szép.”

Sebestyénnek a ruháival nincs semmi gondja, de úgy érzi, a közönség, a nézők még nincsenek felkészülve arra, hogy valaki lovaglónadrágban, láncos farmerban vezessen műsort. „Nem érdekel, tetszik vagy sem, amiben vagyok, én maximálisan megbízom abban a két emberben, akik öltöztetnek. Az a baj, hogy Magyarországon még azt gondolják: fekete zakóban kell műsort vezetni.”

Ördög Nóra mínusz sarok

Mint megtudtuk, nem azért nem viselhet magas sarkút Ördög Nóra, mert akkor Sebestyén alacsonyabbnak tűnne mellette, hanem azért, mert nem akarják, hogy túl merev legyen a műsor összképe. A X-Faktor készítői arra is ügyelnek, hogy ne legyen Csillag Születikes a színpadkép, ezért sincs Ördög Nóra sosem estélyiben.

Amikor arra kértük Sebestyént, hogy foglalja össze, szerinte mi a különbség a Megasztár és a X-Faktor között, így válaszolt. „A legfontosabb különbség a nézettség. Egyébként pedig nyilván mindkettő egy tehetségkutató műsor. Az énektudásban látok színvonalbeli eltérést a mi javunkra, illetve nálunk több az érzelem. Az X-Faktorban nagyon erős az érzelmi szál a mentorok és a mentoráltak közt, vagyis jóval több a csavar benne, mint a Megasztárban.

A műsorvezető szombatja kizárólag az X-Faktorról szól, hétköznap pedig rádiózik a Class FM-en, amit imád, bár az állandó hajnali keléstől sokszor fáradt napközben. „Nagyon jól érzem magam a srácokkal. Azért is szeretem a Morning Show-t, mert egy kiváló önkifejezés a számomra, illetve tudok értelmesebb, komolyabb dolgokról is beszélni a műsorban." Sebestyén azt is megosztotta a Velvettel, a műsorok mellett nagyon sok egyéb felkérést kap, de a legtöbbet nem vállalja, hogy a családjával is tudjon értékes időt tölteni. "Ha műsort vezetni hívnak különböző rendezvényekre, általában átadom Rákóczi Ferinek, aki kiválóan oldja meg a ezeket a feladatokat."