A Megasztár 5 pénteki kiesője annak ellenére akar Magyarországon karriert csinálni, hogy a sok pozitív kritika mellett egy-egy csúnyább megjegyzés is becsúszik, amin az énekes nagyon nehezen tud túllépni. Lakatos Yvette Kanadából költözött haza a tehetségkutató verseny miatt, és már nem is akar visszamenni többé. Nemzetközi karrierről persze ő is álmodozik, de csak Európán belül.

Számított a pénteki kiesésre Lakatos Yvette, hiszen a csapatban ő volt az egyetlen, aki már kétszer is szerepelt a Megasztár 5 legkevesebb szavazatot kapott versenyzői között. A Kanadából érkezett magyar lány helyett a zsűri Giorgiót tartotta bent, Lakatos pedig bármennyire is felkészültnek tartotta magát arra, hogy neki kell távoznia, nem bírta megállni sírás nélkül. „Meg tudja rázni az embert, az elején én is tényleg nagyon sírtam” – mesélte a Velvetnek a megasztáros. „Aztán úgy gondoltam, utoljára megmutatom, hogy mit tudok, és elkezdtem énekelni én is a Búcsúdalt.”

A Lakatos család nem olyan rég költözött Magyarországra Kanadából, a 16 éves énekes a rokonok mellett a Megasztár miatt szeretett volna hazajönni. „Már a 4. szériába is szerettem volna jelentkezni, de akkor még Kanadában voltunk. Nem szeretnék visszamenni, nagyon messze van a családtól. Nagymamám és nagypapám egyre idősebb lesz, nem akarom őket itthon hagyni" – magyarázta Lakatos, aki legelőször itthon szeretne érvényesülni, de ha lehetőség lesz rá, akkor külföldön is énekelne. „De csak itt, Európában, nem messzebb” – tette hozzá.

„Sok pozitív kritikát kapok, de ha már egy rosszat hallok vagy olvasok, az már nekem nagyon rossz érzés” – vallotta be Lakatos. „De hát nem szerethet mindenki. Igazából arról szól az egész, hogy más valaki tetszik annak a nézőnek, de ezt elég csúnyán fejezi ki. Minimum egy óra kell hozzá, mire feldolgozom, de egyre jobban megy. Az elején rettentően rossz volt, de meg kell tanulnom kezelni ezeket a dolgokat, hozzá kell szoknom.”

A megasztáros péntek óta többek között a Mokkában szerepelt, illetve a FEM3 Boszorkánykonyhába is meghívták, egyelőre lubickol a sikerben. „Igazából most fog beindulni minden, és mindent megteszek annak érdekében, hogy legyen belőlem valami, illetve valaki. Az éneklés mellett természetesen a tanulást sem hanyagolom el. A Megasztár előtt két hétig jártam iskolába Pécelen, az volt a legelső két hetem magyar suliban. Januártól fogom folytatni, mert a műsor decemberi fináléját meg kell várnom. A Megaházban már belenéztem a tankönyvekbe, és nem hiszem, hogy nagy gondjaim lesznek majd a felzárkózással.”

Kiesésének pozitív oldalát Lakatos abban látja, hogy új szerelmével, a szintén megasztáros Tóth Ádámmal most már folyamatosan tudnak találkozni. „Ádámmal amennyit csak tudunk, együtt vagyunk. Még van mit megismerni a másikban, de úgy érzem, jól ismerem. A Megaházban is jó barátok voltunk, sokat beszélgettünk, ez sokat számít.”