A Megasztár 5 énekese elmondta, hogy nem tud angolul, ezért a verseny alatt néha nem tudta, hogy mikor kell mosolyogni, vagy szomorkodni egy dal eléneklése közben. Emellett beszélt terveiről, hogy miért néz fel egy-egy zenészre, és, hogy milyen tanácsokat kapott Till Attilától, amikor négyszemközt válthattak néhány szót. Aztán elmondja a régi történetet arról, hogy a zene vagy a szerelem fontosabb-e az életben.

A Megasztár legjobb férfihangja szerint mindenképpen érdemes volt elindulni a tehetségkutatón, ugyanis ezután több pénz folyik majd be rövidebb idő alatt, ennek köszönhetően többet lehet majd a családjával is. Kökény Attila a Frizbi december végi forgatásán Hajdú Péternek azt is elmondta, hogy nagyon szeretett minden versenyzőt, de azt nem meri kijelenteni, hogy örökké szoros lesz a kapcsolat. Aztán elmesélte, hogy az angol dalokkal kicsit meggyűlt a baja, ugyanis gyakran nem értette a szövegüket, ezért nem tudta, hogy miről szólnak.

"Nagyon jó volt a megasztár buli, jókat énekeltünk" – mondta később a Velvetnek. "Nem beszéltem korábban senkivel a zsűriből, de alig vártam, hogy Mester Tamást végre megismerjem. Néha összenéztünk és éreztem, hogy elismeri, amit csinálok. Olyan ember, amire én gondoltam" – tette hozzá, miután az egyik buliban látványosan összehaverkodtak. "Nem tudom, hogy lesz-e ennek folytatása, közös szám, együttműködés. Ilyen nagyobb dolgokban nem gondolkozom még. Szeretném most kipihenni magam, mert nagyon fáradt vagyok."

Bölcsek és okosak

"Januárban majd elkészítem az albumom. Nyilván fogok segítséget kérni azoktól az emberektől, akikkel most megismerkedtem, akik régóta csinálják és profik ebben. Biztos vagyok benne, hogy hasznos tanácsokat tudnak majd adni a munkával kapcsolatban" – mondta. "Átbeszéltük az eddig történteket, mik hasznosak, mik a jók belőle, hogy kell kezelni. Akik régóta benne vannak, jobban látják ezt" – felelte először, amikor arról kérdeztük, hogy miről beszélgettek Tillával, amikor kettesben az étterem hátsó asztalaihoz vonultak a döntő utáni buliban.

"Abban maradtunk, hogy adjam magam, adjam azt, amit a műsorban csináltam, az segíteni fog. Ha önmagamat nyújtom, az vezetni fog majd a helyes úton" – válaszolta. "Hójaj, minden megvan, de ez egy nagy titok" – reagált, amikor a közelgő albumról kérdeztük. "Arra viszont felkészítek mindenkit, hogy nem egy öttagú zenekarral lesz megoldva. Hanem lehet, hogy akár száz is lesz, meg kétszáz. Nem akarom még elkiabálni, egyelőre szervezés alatt van. Egy hatalmas, nagyon nagy dolgot szeretnék csinálni" – magyarázta lelkesen.

Múlt és jelen

Kökénynek rengeteg saját dala van. Kettőt-hármat játszott is próbaképpen, amikor még bárzenészként dolgozott. "Volt olyan, amit egy este tízszer kellett eljátszani, sőt, egyet még rádióban is hallottam, hogy játsszák" – mondta. A zenész múlt ugyanakkor nem segítette a Megasztárban, hiszen nagyobb a színpad, mások a fények is. "Én majdnem húsz évig ültem a zongora mögött. Az mindenesetre sokat segített, hogy eddig is zenével foglalkoztam. A legnagyobb nehézséget az okozta, ahogy a színpadra ki kellett állni; néha egyhelyben, néha járkálni. Korábban mindig ott volt a zongora, ami biztonságot adott" – magyarázta.

"Egy új korszak az életemben, hogy nem zongorázom és énekelek, hanem csak énekelek. Ezt is meg kellett tanulnom, ezt is meg kellett szoknom" – mondta. "Az olyan zenészek, mint Elton John vérprofi emberek, vérprofin csinálják az egészet. Nyilván ez azért egy nagy ugrás, hogy őt mondom és nem itthonról választok. Ha az ember elér egy bizonyos kort, mint ő például, akkor hatalmas rutinja és tapasztalata lesz, amire fel tudok nézni. Ötven fölött szeretnék ugyanúgy koncerteket adni, meg ugyanebben a dologban részt venni, amit most csinálok."

Az öreg zenész legnagyobb sztorija

"Egyszer megkérdezték tőlem, hogy melyik a fontosabb, a zene vagy a szerelem. Erre azt mondtam, hogy a szerelem elmúlik, de a zene iránti szeretet az sohase fog. Anélkül én nem tudnék semmit csinálni. Én azzal kelek, azzal fekszem, szóval nekem a gyerekeim és a feleségem után az a legfontosabb, a zene. Ez mindig megmarad, örökre" – idézte fel a szívmelengető régi történetet, mielőtt kitárta volna a stúdió ajtaját, és ránk eresztette volna a jéghideg levegőt.