Hajdú Péter összetört édesapának látta Koltai Róbertet

2011.01.11. 09:48
Pályafutásának egyik legnehezebb interjújaként aposztrofálta a Koltai Róberttel folytatott beszélgetést Hajdú Péter, aki a Frizbi című műsorában készített interjút a színésszel. Koltai Róbert a beszélgetés alatt kiborult, felpattant az asztaltól és el akart menni a stúdióból, csak hosszas győzködés után készült el a beszélgetés. Koltai fia ellen több milliárdos adócsalás miatt nyomoz a rendőrség, Koltait tanúként ki is hallgatták.

Koltai Róbert fia, Koltai Gábor november óta előzetesben van "adóbevételt különösen jelentős mértékben csökkentő adócsalás és különösen nagy kárt okozó csalás" miatt. A gyanú szerint az állami támogatásból finanszírozott filmek finanszírozásához komplex számlázási láncot alakított ki, offshore cégeken keresztül mosta tisztára a pénzeket. A nyomozás adatai szerint több milliárd forintról van szó.

03-hajdupeter

Koltai Róbert és Pogány Judit is érintettek az ügyben, mindketten  tulajdonosként is szerepelnek fiuk cégében – az egyik cégben pedig maga Koltai Róbert az egyedüli tulajdonos. A színészt az ügy kapcsán Hajdú Péter meghívta a Frizbi című műsorába, hosszas egyeztetés és különös megállapodás után Koltai Róbert vállalta, hogy őszintén beszél a filmes botrányról. A csatorna szerint a színész először beszélt ilyen mélységben az ügyről. A forgatás a Blikk információja szerint botrányba fulladt, Koltai Róbert abba akarta hagyni a forgatást, csak hosszas alkudozások után vállalta mégis a beszélgetést.

Hajdú Péter összetört édesapának látta Koltai Róbertet

“Az a kellemetlen, hogy nem akartam, hogy ebből bármiféle sajtóhír legyen. A Blikknek elmondtam, hogy Koltai Róberttel kötöttünk egy megállapodást, nem mondok semmit az interjú tartalmáról, így új információkat nem adhatok ki. Nagyon kedvelem Koltai Róbertet, elismerem a munkáját. Nem tudom, hogy mi fog bebizonyosodni a fiáról, valóban követett-e el bármiféle bűncselekményt vagy sem. Az interjú során én egy összetört édesapával beszélgettem, akiben forrongtak az indulatok. Ez a dolog engem valamilyen szinten megérintett, talán azért, mert én is apa vagyok” - mondta a Velvetnek Hajdú Péter. “Azt láttam, hogy itt van egy ember, aki ledolgozott 30 évet, a fia a börtönben töltötte a karácsonyt, és nem tudja, végig tudja-e csinálni a beszélgetést. Nem tudja, kire haragudjon, rám haragudjon, mert kérdezem, vagy a világra haragudjon. Nagyon nehéz volt, nagyon sajnálom őt” – tette hozzá.

rap 01

Damut meg kellett szorongatni, “nőt vert”

Hajdú Péter a Velvetnek elmondta, a Koltai Róberttel készített interjút sokan hasonlónak tartják a Damu Rolanddal készült interjúval. A műsorvezető akkor arra igyekezett választ kapni Damu Rolandtól, miként lehetett, hogy botránya  Palácsik Tímeával már a sokadik nőverési ügye.

“Sokan próbáltak analógiát vonni a két eset kapcsán, de van egy nagy különbség az ügyben, Koltai Róbert tanú és áldozat, Damu Roland gyanúsított. Koltai Róbertet nem azért hívtam be, hogy a fia miatt a Frizbi felvételen megszorongassuk. Damut meg kellett, nőt vert, már sokadszorra, az nem volt kérdés, hogy Palácsik Tímeának lekevert egy-két pofont. Ebben az esetben nem Koltai Róbert követett el bűncselekményt, hanem a fia. Ő csak tanú, érintett” – mondta a Velvetnek a tv2 műsorvezetője.

Hajdú Péter az egyik legnehezebb interjúján van túl

A Blikk információja szerint Koltai Róbert abba akarta hagyni a beszélgetést, és ott akarta hagyni a felvételt a családját ért vádak miatt. “Sok összetevője van ennek, játszhattam volna ebben az interjúban az ügyészt is vagy rehabilitálhattam volna. Próbáltam objektív maradni és próbáltam nem a konkrétumokra, a bizonyítandó dolgokra rámenni. Engem nem elsősorban az ügy érdekel” – nyilatkozta a műsorvezető. “Azt kell mondjam, hogy az egyik legnehezebb interjú volt. Pontosan azért volt nehéz, mert ő ebben az ügyben gyakorlatilag tanú és áldozat. Az újságok pedig ő rajta keresztül azonosítják a fiát” – tette hozzá.

A Velvetnek egy forrás megerősítette, a felvételen valóban nem tudott magán uralkodni Koltai Róbert, és azt mondta, elege van, nem tudja az interjút végigcsinálni.