Peller Mariann sokat tanult a kirúgásából

2011.02.21. 10:29 Módosítva: 2011.02.21. 16:03
Peller Mariann szereti, hogy több lábon áll, és élvezi ha beszélgethet. A koránkelést szerinte nem lehet megszokni, de a társaság miatt megéri, mert a munkahely az mindig egy nagy család.

A kamera mindkét oldalán

Peller Mariann művészcsaládból származik, édesanyja énekesnő, nővére, Peller Anna az Operettszínház tagja. Egyszer rendeztek közösen egy Peller-estet, ahol mindannyian felléptek. Peller Mariann ekkor vezetett először műsort, pediig akkor még nem is járt a színművészeti egyetem adásrendező szakára. Rokonok esküvőjén kamatoztatta még a tehetségét, ahol gyakran énekelt is.

Kevés ember van a szakmában, aki a kamera mindkét oldalán állt már. A Story Gálán éppen kérdéseket tett fel mikrofonnal a kezében, amikor megkértük, hogy adjon interjút. „Igen, ez szórakoztató, hogy mindkét oldalon kipróbálhatom magam – meséli kettős életéről.  – Az ember tapasztalatot gyűjt, a pályám elején főleg az én adtam interjút. De jó volt átállni a kamera másik oldalára, hogy megtanuljam, ki hogyan reagál egy kérdésre, milyen reakciókat váltok ki az emberekből. Bár régebban azt nyilatkozta, hogy szeretné hallatni a véleményét. A kérdésre, hogy mégis melyik az izgalmasabb, interjút adni vagy készíteni, határozott válasza volt: „Egy fokkal jobban szeretem, ha én kérdezhetek." De jobban is izgul ilyenkor, mert szeret jól kérdezni. Sikerélménye van, ha egy másik ember megnyílik neki. Ugyanezt a kihívást szereti most a Story 4-nél, és az RTL reggeli műsorában is az volt a kedvenc része, amikor ismert emberekkel kellett beszélgetnie a műsor vége felé.

Pompás képek Mariannról!

Élet elbocsátás után

Miután váratlanul kirúgták az RTL-től, megtanulta, hogy több lábon kell állni. Azóta újságíróként dolgozik, és a tévé mellett rádiózik is a Rádió 1 Kukori című műsorában. A rádiózás Peller régi álma volt. Bár ott nincsenek kérdések, és interjúk, hanem a saját gondolatait kell átadnia, lehetőség szerint minél szórakoztatóbban. Reggel hatra kell beérnie a rádióba, amit már gyakorolhatott a Reggeli műsorban, de szerinte ezt soha nem lehet megszokni. Bár a jó társaság kárpótolja a hajnali kelésért.

Nagyon meglepődött, mikor elbocsátották az RTL klubtól: „Másfél éve dolgoztam ott, és éppen kezdtem otthon érezni magam. Ha bekerülsz egy munkahelyre, az onnantól kezdve egy család. Nagyon jó éreztem ott magam, kis naposcsibeként. Ezért volt nagy érvágás, hogy kiszakítottak a bölcsőmből. De tanulságos is volt az a négy hónap is, amíg nem volt fix munkám, csak rendezvényekre jártam és írogattam."

Gyakorlás a tudás anyja

"Most meg tényleg változatosan telnek a napjaim. Ha az ember jobban belegondol, annyi mindent lehet csinálni” – osztotta meg a gondolatait a gyakorlatias műsorvezető. „Úgy gondolom, hogy a folyamatos gyakorlásnál nincs fontosabb, főleg egy ilyen szakmánál, amit kizárólag így lehet elsajátítatni. Ebből a szempontból a Reggeli nem volt álommunka, mert ott havonta egy-két hetet kellett dolgozni, így nem volt folyamatos a gyakorlás. Egy kisebb tévénél a műsorvezető viszont kapcsolatban van mindenkivel, és mivel kevesebben vannak, többrétűbb munkát kell végezni. „Remélem, egyszer jön egy olyan munka, ahol minden tapasztalatomat kamatoztatni tudom.”