Horváth Éva a Való Világ 4 helyett az itthon még ismeretlen típusú valóságshow műsorvezetését választotta. A Velvetnek elmondta, hogy egyes játékosok a műsorban alakított szerepe miatt rettegtek tőle. A március 7-én induló valóságshow műsorvezetőjével, Horváth Évával az Éden Hotel premier partyján beszélgetett a Velvet.

A Belevalóvilág műsor helyett választottad az Éden Hotelt, miért?

Egy héten belül futott be a két lehetőség az életemben és eléggé megszenvedtem a döntés  időszakát. Álmatlanul forgolódtam otthon, nem tudtam elhatározni magam, sok ismerősömnek kikértem a véleményét. Nagyon szerettem volna csinálni a Való Világot is, de imádtam, hogy az Éden Hotelt Kolumbiában akarták forgatni. Ismertem már a Való Világ formátumát, de nem tudtam, milyen lesz az Éden Hotel. Óriási vonzerő volt, hogy én egyedül lehetek a műsorvezető, hogy egy új szerepben próbálhatom ki magam. A kolumbiai forgatás helyszíne is vonzott persze. Nagyon nehéz volt, amikor egyidőben szűnt meg a Cool Live és a Reggeliben sem folytattam tovább a műsorvezetést. Vannak az ember életében, főleg média világában holtszakaszok, amikor nem történik semmi, aztán egyszercsak megrohamozzák álláslehetőségekkel az embert. Amikor az ember egyáltalán nem számít rá, akkor minden összejön. Megbeszéltem az újonnan adódó lehetőséget az RTL Klubbal, ahol teljesen jól fogadták a hírt, nem akartak visszatartani.  Máig jó a viszonyom mindenkivel ott, ami annak is köszönhető, hogy hiszek benne, mindig mindent meg kell beszélni.

Miről szól ez a valóságshow, miben más, mint a Való Világ?

Ez egy stratégiai játék, 10 pár – 5 fiú és 5 lány - költözik be a Hotelbe, akiknek a célja, hogy minél tovább bentmaradjanak. Aki a hétvégi párválasztó ceremónián nem tud párt maga mellett, az bizony kiűzetik a paradicsomból.. Az eddig ismert valóságshow-ban előfordulhatott, hogy egy szürke egér elvolt a háttérben a játék végéig, mert a semleges figurákra soha nem érkeznek negatív kritikák, nem akarják kiszavazni őket, csak a kirívó embereket. Az Éden Hotelben a játékosok döntései befolyásolják, hogy ki maradhat bent és kinek kell mennie, a nézők nem szólnak bele. A műsor a játékosok mindennapjait mutatja be, hogy miképpen taktikáznak, helyezkednek egész héten, ki lesz barát vagy éppen szerető, aztán a következő nap akár a legnagyobb ellenség. Nagyon rafináltak és okosak a játékosok, sokszor eszembe jut, hogy én ennyi idősen sokkal naívabb voltam.

Mire számíthatunk tőled, megismerhetünk egy teljesen másik oldaladról?

A feladatom volt egyfajta tanárnéni szerepét játszani, aki ha feltűnik a színen, akkor azonnal, figyelnek rá, hallgatnak a szavára, bármit mond. A játékosok a rosszal azonosítottak engem, és voltak olyanok is, akik utólag elmesélték, hogy rettegtek tőlem, amikor eljött a párválasztó ceremónia. Ez kicsit rossz érzés volt, mert a valós életben egyáltalán nem vagyok ilyen.

Azt nyilatkoztad más újságokban, hogy rengeteg pozitív példát láttál Kolumbiában az emberi kapcsolatokra, párkapcsolatokra. Mi volt ez  pontosan?

A forgatáshoz terepszemlén voltunk egy kisvárosban, majd ellátogattunk oda egy hétvégén is, amikor a hely hemzsegett az emberektől. Tele voltak a bárok, az éttermek, nagyon jó volt látni, ahogy a dédszülőktől az unokákig mindenki jól szórakozik, élvezik, hogy együtt vannak, nevetnek, beszélgetnek.. Az volt a legfurcsább, hogy az édesanyák az összetartói a családnak és az édesapák azok, akik foglalkoznak a gyerekkel. Megható volt, az a rengeteg férfi, ahogy pátyolgatta, dédelgette a csöppségeket, egyáltalán nem éreztem, hogy megterhelő lett volna a számukra.

Akadtak rémtörténetek is Kolumbiában, Lakatos Márk megírta a Velvetre. Mi volt a legmegrázóbb a számodra?

Az óriási esőzés volt félelmetes. Hatvan éve nem volt ilyen esőzés Kolumbiában. Láttuk, hogy a főútra, ami Venezuelát köti össze Kolumbiával, lecsúszott egy ház. Pálmafákat láttunk, amik vándoroltak le a folyón, akkor szükségállapotot hirdettek ki. A stábtagok közül is volt olyan, akinek elmosta az eső a házát, ami óriási katasztrófa volt. Borzasztó látni, amikor kívülálló okok miatt egyik pillanatról a másikra romba dől emberek élete. Igyekeztünk ott segíteni, ahol tudtunk.

Vágysz családra?

Mindig vágytam arra, hogy családot alapítsak, óriási tévedés, hogy a karrier számít csak. De ehhez kell egy olyan ember. Bárki bármit mond, ezt a megfelelő embert a legnehezebb megtalálni. Ha elkezdünk kutatni a mi kis szemétdombunkon, akkor meglátjuk a válásokat, a hazugságokat, a megcsalásokat, amikre nem értem, hogy, miért van szükség. Azt az embert kell megtalálni, akivel úgy érzed, hogy szimbiózisban tudsz élni, nem egy évig, nem két évig, hanem egy egész életen át.

Mihez kezdesz most?

Az ember életében vannak pihenő időszakok. Rengeteg ötlet van a fejemben de babonából nem szeretek ezekről beszélni. Spanyolul szeretnék megtanulni. Mivel olaszul beszélek, így könnyebb dolgom van, szinte ragad rám a spanyol. Nagyon jó lenne, ha a legközelebbi dél-amerikai utamon már nem lenne gondom egyedül sem a kommunikációval.