Lilu szereti elsütni a vicceit a műsoraiban

nsz
2011.03.22. 11:28
A harmadik jelölés hozta meg a legjobb műsorvezetőnek járó címet Lilunak, amit csütörtökön vehetett át a Glamour Women of the Year gálán. A ValóVilág műsorvezetője nem mer túl nagyot álmodni, csak azt szeretné, ha tíz év múlva is lenne számára megfelelő műsor, és tudásával, tapasztalatával felülírhatná az ifjúságkultuszt. Lilutól azt is megtudtuk, hogy az olyan műsorokat szereti, amikbe beleviheti magát, ahol összekacsinthat a nézővel. Ha eddig nem derült volna ki, ezt teszi a VV összefoglalóiban is.

„A ValóVilág műsorvezetője harmadjára jelölt. Azt mondja, az elmúlt évben csak fontos dolgok történtek vele: 'Megtanult a kisfiam járni, azt mondja, hogy anyama, visszaölel. Nagyon szép az életünk, és ezt mindig úgy fogalmazom meg, hogy amióta megvan a kisfiam, azóta olyan, mint ha két nap sütne az égen'” – hangzott el abban a türelemgyilkos kisfilmben, amit Az Év Műsorvezetője-díj jelöltjéről, Liluról vetítettek le a csütörtöki Glamour-gálán. Az erős ősanyatudatú Kovalcsik Ildikót a Vágó Pirossal, Ördög Nórával, Barabás Évával és Peller Mariannal kiegészülő mezőnyből választották a legjobb műsorvezetőnek a magazin olvasói.

Nem bántja, hogy átmenetileg a kispadra került

„Előbb-utóbb minden ló befut, nagyon örülök ennek a díjnak” – reagált a Velvetnek a díjátadó után Lilu, aki reméli, tíz év múlva elég tapasztalata és tehetsége lesz ahhoz, hogy legyőzze az ifjúságkultuszt. „Nyilván én is felnőttem, tanulok, változom, és közben megpróbálok mindent összeszedni, megtanulni a szakmáról, mert bőven van még mit, annak ellenére, hogy már 14-15 éve dolgozom tévésként” – mondta. Szakmai vágyai között sok jó műsor szerepel, és az sem túl meglepő, hogy hosszú karrierre vágyik. „Szeretnék olyan tévés lenni, akiről nem az ugrik be az embereknek, hogy jaj, de szép, jaj, de fiatal, és még mindig tévézik. Inkább olyan műsorvezető szeretnék lenni, aki tényleg tud odaillőt mondani, és felülírja az olyan jelenségeket, mint az ifjúságkultusz.”

Bár előfordult, hogy anyacsatornája akár két-két és fél évre is parkolópályára állította, Lilu ezt nem élte meg csalódásként, sőt. „Nagy szerencse, hogy az RTL Klubnál olyan emberek dolgoznak felettünk, akik tudják, milyen műsor illik hozzánk, ezért nincsenek szereptévesztős műsorok. Inkább választom azt, hogy két-két és fél évig csak Reggelizek, mint hogy egy olyan műsort csináljak, amivel teljesen leírom magam vagy végképp szereptévesztett leszek benne.” Arra a kérdésre, hogy milyen típusú tévéműsorban nem tudná magát elképzelni, nem tudott konkrét választ adni, de azt elmondta, milyenekben érzi jól magát. „Nagyon szeretem azokat a műsorokat, ahol ki lehet szólni egy picit, ahol a nézőt rá lehet venni egy kis cinkosságra, ahol lehet az ember egy picit szubjektív, elfogult lehet, vagy hozzáteheti a saját poénját, azt, ami ő maga. Ilyen a ValóVilág is.

A vivás káromkodást sem bánja

A műsorvezető elégedett és boldog, és mint mondta, nincs olyan, amit visszagondolva megbánt volna a pályája során. Nem, még a vivás káromkodást sem. „Mindennek megvolt a maga helye. Az, hogy a Viván csúnyán beszéltünk: na, bumm. Ha bárki végignézi egy húszéves 24 óráját, akkor biztosan talál olyat, ami a negatív oldalát mutatja. Igen, volt ilyen is, beszéltünk csúnyán, szórakoztattuk a stábot, amikor már 8-10 órákat álltunk a stúdióban, amikor már századszorra vettünk fel valamit. Igen, mondtam ilyeneket, az is én vagyok.”