A Divatkreátor második szériájának versenyzői azt a feladatot kapták, hogy tervezzenek ruhát Falusi Mariannak. A versenyt végül kedvenc résztvevője, Szabó Gergely nyerte meg. Az énekesnő, aki az utóbbi pár hónapban nagyon sokat fogyott, arra kérte a fiatal tervezőket, hogy ne akarják elrejteni az alakját, inkább mutassanak meg mindent. Ruhákat egyébként Amerikában vásárol, Magyarországon ugyanis elkeserítő a helyzet, különösen a fehérneműk terén.

Az énekesnő egyike volt azon ismert és híres alkalmi modelleknek, akik számára a csütörtökön véget ért Divatkreátor című műsor versenyzői tervezhettek. A finálén Szabó Gergely ruháját viselte, mivel ez volt a kedvence a neki készült öltözékek közül, és különösen örül annak, hogy beigazolódtak a megérzései, és a fiatal tervező végül megnyerte a versenyt. „Nagyon jó volt vele együtt dolgozni. Kreatív és nagyon pontos minden elképzelés megvalósításában. Ő volt az egyetlen versenyző, aki az első próbára kész volt a ruhájával” – nyilatkozta Falusi Mariann, aki reméli, hogy lesz még alkalma Szabó Gergely, illetve a többi fiatal tervező kreációit hordani, a ruhák ugyanis teljes mértékben megfeleltek az elképzeléseinek.

Annak ellenére, hogy az egy év alatt leadott 25 kiló ellenére további húsz kilótól szeretne megszabadulni, Falusi Mariann arra kérte a Divatkreátor második szériájának tervezőit, olyan ruhát készítsenek neki a Nagy Duett adásaira, ami kihangsúlyozza teste előnyös vonulatait.

Klikk a többi képért!

Nem hétköznapi az alkata

„Nagyon örülök, hogy adódott egy ilyen felkérés. Nagyon élveztem, hogy itt voltak ezek a fiatalok, akiknek most lehetőségük volt arra, hogy kiszabaduljanak a divatvilág konvencióktól terhes keretei közül, és egy olyan alkatra kellett ruhát tervezniük, ami nem hétköznapi. Az első találkozásunkkor természetesen elmondtam nekik, hogy mik az elképzeléseim. Nem az volt az elvárásom, hogy takarjuk el azt, hogy kövér vagyok, hanem az, hogy mutassunk meg mindent, emeljük ki azokat a dolgokat, amik előnyösek. Örülök, hogy ezt megértették, és senki nem akart leplet adni rám, ami mindent takar. Voltak nagyon jó ötletek. Mindenkinek megmozgatta a fantáziáját a szokványos 36-os alapmodelltől eltérő méretezés kihívása” – nyilatkozta Árpa Attila Nagy Duett-beli mentora.

Mint elmondta, alapvetően nagyon fontos volt a Nagy Duettben, hogy a fellépőruhák ne legyenek jelmezek: „Szeretek a fellépőruháimmal foglalatoskodni, ismerem a saját testem, tudom, hogy mi áll jól és mi nem. A második adásban viselt összeállítással, ami miatt egyébként csónakosnak aposztrofált engem Ganxsta Zolee, a pin-up girlös, tengerészes stílust szerettem volna megjeleníteni, de öltöztem amerikai zászlót idéző kosztümbe, és szmokingba is az adások során – nyilatkozta az énekesnő, aki Szabó Gergely kreációján kívül csak saját tervezésű ruhákat hordott a Nagy Duettben. A vázlatai alapján egy hazai 6XL-ig gyártó ruházati cég készítette el az összeállításokat.

Amerikában vásárol

Demmer Erika, az ismert plus-size modell nemrég azt nyilatkozta a Velvetnek, hogy itthon az öltözködés terén nincsenek elkényeztetve azok a nők, aki 40-esnél nagyobb konfekciómérettel rendelkeznek. Ezt Falusi Mariann is megerősítette. „Mindig Amerikában szoktam vásárolni. Kimegyek, és megveszem az egy évre való ruhatáram. Ez nagyon egyszerű, hiszen 25 éve pólóban, cipzáras felsőkben, valamint rövidnadrágban, esetleg farmerben járok. Mind nagyon kényelmes viselet. A fellépőruháink is harmóniában vannak a hétköznapi valónkkal” – nyilatkozta Falusi Mariann, aki természetesen azért néha itthon is vásárol magának ruhákat.

„Korábban, ha bementem egy bevásárlóközpontba, és kértem valami nekem tetszőt a méretemben, akkor általában azt mondták, hogy sajnos nincs. Most már azért több márka is van, amely behozza a nagyobb méreteket. A fehérneműket illetően azért még mindig siralmas a helyzet” – erősítette meg több olvasónk tapasztalatait is az énekesnő.