Három évvel a kirúgása után visszahívták a Barátok köztbe Marenec Fruzsinát. Annak ellenére, hogy remélte, megkeresik még, váratlanul érte az ajánlat, de persze örömmel vállalta, mert hiányzott neki a stáb és a hely, ahol felnőtté vált. A sorozatba nem egyedül megy, az új melleit is magával viszi.

„Az hiányzott a legjobban, hogy újra ott legyek, ahol gyakorlatilag felnőtté váltam, hiszen 15 évesen kerültem be a sorozatba és 19 évesen távoztam”- nyilatkozta a Velvetnek Marenec Fruzsina, aki három év kihagyás után visszatért a Barátok közt stábjába. A készítők négy év után írták ki a sorozatból a színésznőt arra hivatkozva, hogy időnként elengedhetetlen a vér-, arcfrissítés.

Nem volt botrányos az elválás

„Igazából a mi elválásunk nem volt botrányos, nem volt rossz szájízű, úgyhogy reméltem, hogy részese lehetek még újra ennek az egésznek. Kicsit számítottam rá, de váratlanul ért a felkérés” – tette hozzá Marenec. A 22 éves sorozatszereplővel már forgatnak a nyáron, de csak ősszel tűnik fel ismét a képernyőn.

A kérdésre, hogy a kihagyás okozott-e számára anyagi gondokat, a „mindenkinek vannak nehezebb időszakai” közhellyel ajándékozott meg minket. Leszögezte, neki a nagyon ínséges időszakokban sem kellett az éhhaláltól tartania, pasijára ugyanis mindig mindenben számíthat. „Félreértés ne essék, külön kasszán vagyunk, nem ő tart el engem. Olyan borzasztó nagy kiesést azért ez nem okozott, hiszen nem is vagyok olyan ember, aki folyton a babérjain ül vagy elbulizza a pénzét” – magyarázta. A spórolásba volt ideje beletanulni, 15 éves kora óta önellátó – ekkor költözött Budapestre. „A szüleim elváltak, édesapám Szegeden él, anyukám Hódmezővásárhelyen. Anyukám annyira keveset keres, hogy nem hagyatkoztam szívesen már akkor sem a keresetére, amikor együtt éltünk” – mondta.

Médiamentes mellműtét

A Barátok közt Harmathy Emmája a kirúgása után az RTL Klub Reggelijének betelefonálós játékát vezette két évig, de a műsort levették a képernyőről. „Óriási váltás volt ez a színészet után, mert ez egy élő műsor, nem volt előre megírt szöveg, nem volt partnerem - a kamerám  kívül, persze -  a Barátok köztben meg megírt dialógusok vannak, színészekkel játszom együtt. De mindkettő a szívem csücske, úgyhogy egyformán élveztem.”

Pályatársával, Csifó Dorinával ellentétben Marenec nem haknizta körbe a sajtót mellműtétjével, csak májusban derült ki, hogy tavaly decemberben implantátumot rakatott be. „Elképesztő gerincferdülésem volt, önértékelési problémáim voltak. Aztán szerencsére találkoztam egy olyan plasztikai sebésszel, akinek láttam korábbi munkáit, nagyon meggyőző volt és úgy éreztem beletudnék vágni a dologba.” Mivel a különbség nem feltűnő, még utalnia sem kell a beavatkozásra a sorozatban, szerinte nem is férne bele, hiszen ez egy családi szappanopera.

A Barátok Közt mellett a színésznő egy internetes tévénél dolgozik riporterként, ami eddig összeegyeztethetőnek tűnik a napi sorozattal, így ez nem akadályozza a munkában. „Még keresem az utam, mindenbe bele akarok vágni, de még nem tudom pontosan, hogy merre menjek. Két egyetem között vacillálok, amit még babonából nem szeretnék elmondani. Kell még a felvételihez egy vizsga, ha felvettek, akkor pedig majd meglátjuk mi lesz" - számolt be távolabbi terveiről.