Ősszel az Egyesült Államokba utazik nyelvet tanulni a Jóban Rosszban Káldor Margitját alakító Brózik Klára. Hogy az általa megformált karakter milyen körülmények között távozik, az egyelőre rejtély, de hogy mennie kell, az már régóta a levegőben volt. A színésznőnek nem lesz búcsúbulija, sokszor láthatjuk majd itthon, főleg, ha egy szívének kedves feladat szólítja haza.

Brózik Klára, aki Káldor Margitot alakítja a Jóban Rosszban című sorozatban, bejelentette, hogy távozik a TV2 napi sorozatából, és ősszel ideiglenesen New Yorkba költözik. Persze ez nem jelenti azt, hogy már érzékeny búcsút vett kollégáitól. "Július huszonkettedikéig forgat a stáb, utána következik a szokásos nyári leállás. A többiek augusztus végén ismét forgatnak majd, de ekkor én már nem csatlakozom hozzájuk" - nyilatkozta a Velvetnek a színésznő, aki már másfél éve érzi, hogy ideje új életet kezdeni. Most jött el az idő egy kis pihenésre és nyelvtanulásra.

Nem örökre szól a búcsú

Saját bevallása szerint ilyen nagy váltás talán még nem is volt az életében - a válásától eltekintve, persze. "Egy közel hétéves időszak zárul le, de már régóta érzem, hogy tovább kell lépnem. Ez nem egy tragikus vég a számomra, nem örök búcsúról van szó. Persze nem könnyű belegondolni abba, hogy most teljesen másként folyik tovább az élet, de bármikor meglátogathatom a többieket a stúdióban. Mindenképpen tartom majd a kapcsolatot a kollégákkal, hiszen ezután is én szervezem majd a közönségtalálkozókat a Jóban Rosszban színészeiből alakult társulatnak. Búcsúbulit nem szervezek, hiszen a nyári leálláskor mindig tart a stáb záróbulit" - tette hozzá.

Talán lesz csoda, talán nem

Mivel egyelőre titok, hogyan is távozik Káldor Margit a sorozatból, nem tudni, hogy van-e lehetőség a visszatérésre. "Csodák voltak és lesznek is. Majd meglátjuk, hogy Margit és Klári életében is lesz-e példa erre. Október közepén zárul le a történet, és nem kívánom lelőni a poént, mert nagyon sok rajongó van, aki biztosan végigizgulja majd ezeket a részeket. Már másfél éve tervezgetjük, hogy mindenkinek jó lenne, ha az általam játszott karakter távozna."

"Az írók és a producer is egy olyan befejező történetet szeretett volna kitalálni, ami méltó Margithoz, hozzám és a sorozathoz is. Színészként nagyon jó volt eljátszani, nagyfilmes eszközökkel dolgoztunk. Nagyon jólesik, hogy a karaktert, amelyet több éven keresztül építettem fel, annyira nagy becsben tartja a vezetőség, hogy ilyen szép és drámai véget szánnak neki időt és energiát nem sajnálva. A sorozat természetesen nagyban hozzájárult ahhoz, aki ma vagyok mind emberileg, mind szakmailag. Nem kell Margit bőrébe bújnom, Margit én vagyok. Margit New Yorkba is jön velem" - vázolta Brózik Klára, hogy milyen nagy hatással is lehet egy szerep a színész életében, főleg ha több éven keresztül, a személyiségfejlődés szempontjából igen fogékony években alakítja az adott karaktert.

Nem lesz akkora hírértéke

Brózik Klára tisztában van azzal, hogy ha nem szerepel majd egy napi rendszerességgel jelentkező napi sorozatban, akkor már nem lesz olyan hírértéke annak, hogy éppen mi történik vele. Mint mondta, ezt egyáltalán nem bánja, így könnyebben meg tudja válogatni, hogy hol, mikor, mi jelenjen meg róla. Hozzátette, médiaszemélyiségként továbbra is dolgozik és arcát adja majd olyan kezdeményezésekhez, amelyeket fontosnak tart.

"Eddig is nagyon sok mindent csináltam, sok kampányban vettem részt, és szerveztünk - nem azért, mert a TV2 kért erre, hanem belső indíttatásból. A mellrák elleni küzdelemben ezután is részt veszek majd, és Kárász Róberttel egy olyan programon dolgozunk, amellyel az értelmi fogyatékkal élők foglalkoztatásán kívánunk segíteni. Az internet korában már nem jelenthet gondot a kapcsolattartás. Az, hogy szeptemberben kiutazok az Egyesült Államokba, nem jelenti azt, hogy egy évig színemet sem látni majd. Nem égetek fel magam mögött minden hidat, Magyarország a hazám, és ha olyan feladat adódik, akkor jövök haza szíves örömest" - tette hozzá Brózik Klára, aki előreláthatóan október hetedikén is itthon lesz a Holnapom Egyesület mellrák ellenes kampánya miatt.

A realitás talaján

Természetesen a színészetnek sem int örökre búcsút, de azt egyelőre nem tudja, hogy külföldön milyen lehetőségei lesznek. "Majd meglátjuk, hogy mit hoz az élet, de nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy majd színészként megváltom a világot New Yorkban. Az akcentusom és sok minden más miatt is hátrányban vagyok, és szeretnék a realitás talaján maradni."