Maga az operett olyan műfaj, ami a szerelemről szól, picit a transzcendentális dolgokkal van összefüggésben – fogalmazott a Budapesti Operettszínház szubrettje italosztás közben, a Balaton Sound egyik pálinkamérésében. Miközben megtöltött két poharat, Oszvald Marika elmondta, hogy ő is fogyasztott, mert szereti a pálinkát, annyit azonban nem ivott, hogy a technót is megkedvelje. A tömeg nem zavarta, sőt, nagyon élvezte, hogy körülötte boldogok az emberek.

„Nagyon jól érzem magam! Az a jó a fesztiválban, hogy sok ember van, és én nagyon szeretem az embereket! És nagyon szeretem, amikor jól érzik magukat és itt látni, hogy mindenki örül!” – lelkesedett Oszvald Marika, mikor arról kérdeztük, hogy érzi magát a fiatalokkal zsúfolt zamárdi fesztivál egyik hőségriadós napjának legmelegebb periódusában.

Elektro vs. operett

A csúcs-szubrettet egyébként pálinkát reklámozni hívták a rendezvényre, amit jó háziasszony módjára ő is megkóstolt: „Így, hogy most már becsaptam egy pár pohárral, eladom a világ az összes pálinkáját! Szeretem a pálinkát, persze nem mértéktelenül, nem is rendszeresen, de társaságban felfokozza az ember hangulatát, hát miért ne igyuk!” – mondta Oszvald. „Nem az esetem ez a zene, de ha iszom még kettőt, akkor már lehet, hogy az esetem lenne, egyelőre nem tudom megmondani” – tette hozzá az énekesnő, amikor a háttérben lüktető basszusról kérdeztük.

Oszvald végül nem ivott még két rövidet, inkább továbbment egy fellépésre. Szerencsés alkat, mindig az a kedvenc darabja, amit épp játszik. „Most épp kedvencem a Csókos asszony, azzal nemrég voltunk Sopronban, aztán majd megyünk a színházzal Siófokra, Hódmezővásárhelyre, Kübekházára, minden hétvégén össze-vissza megyünk”. Merthogy az operettet mindenki szereti, még a fiatalok is.

Az operett az ideális élet

„Maga az operett olyan műfaj, ami a szerelemről szól, picit a transzcendentális dolgokkal van összefüggésben, azt sugallja, milyen lehetne az élet, ha ideális lenne, és ezt a fiatalok is szeretik. Itt is jöttek autogramot kérni, amikor fellépés van, akkor is jönnek szép számmal fiatalok is. Bár ez nem a kor trendje, attól még a fiatalokat is megragadja. A temperamentumával, szenvedélyével, mondanivalójával” – mondta az 59 éves szubrett, akinek már nem is kell gyakorolnia a darabok akrobatikus elemeit, mert a cigánykerekezés olyan, mintha sétálna.

„Nincs olyan szerep, amire vágyom, soha nem is volt. Én azt szeretem, ha valaki felméri a habitusomat, az én lehetőségeimet és megbíz valamivel. Én egy végrehajtó személyzet szeretek lenni, aki szeret megfelelni, ezért vagyok olyan jóban a rendezőkkel is, mert mondjuk ha az asztalfiók szerepét bízzák rám, akkor én százezerszer betolódok, ha arra van szükség” – magyarázta Oszvald, majd a következő szavakkal búcsúzott: „Én egyszerűen imádok élni, a létezés a legnagyobb boldogság. Engem ez motivál! Rajongok az életért."