A műsorvezetőnő most ülhet is, hiszen az Összeesküvők mellett rádiózik és konkurens kereskedelmi tévénél is riporterkedik, ami csak keveseknek adatik meg. És bár izgul a valóságshow miatt, azért nem gondolja, hogy az baj lenne, hogy mindketten hadarnak Tillával.

Peller Mariann vezeti a TV2 szeptember közepén induló valóságshow-ját, amiben lányok fiúkat, fiúk lányokat és anyukák lányokat fognak tesztelni, vagy valami ilyesmi, és a végén lesz hepiend is. A falat nagy, de közel sem emészthetetlen a TV2 új üdvöskéjének, aki nagy várakozással tekint a jövőbe. „Más a szerkezete, mint az általam eddig vezetett élő tévéműsornak, hiszen itt minden pénteken adott egy nagy show, aminek keretében tényleg eltávozhat nem is egy, hanem akár két szereplő is” – kezdi a Velvetnek legújabb munkájáról. „Meg aztán Tillával se dolgoztam még, bár ettől egyáltalán nem félek.”

Rossz, fej

Műsorvezetőtársa ugyanis a TV2 show-jainak állandó házigazdája, Till Attila, aki pontosan ugyanannyira hadar, mint Peller, de a Nagy duettben énekesi kvalitásait is bemutató műsorvezetőnő szerint ezzel sem lesz probléma. „Mindketten igen magas hőfokon égünk, de ha ezt az állapotot még túlvibráljuk, az igen bosszantó tud lenni. Azért majd valahogy uralkodunk ezen is. Úgy vagyok vele, hogy ha érzem, hogy mellettem valaki túlpörög, akkor azonnal elkezdem ellensúlyozni, mert az már nekem is sok” – mondja, majd hozzáteszi, hogy Tilla már rutinos rókának számít, ráadásul nagyon kedvesen viselkedik vele, hiszen gratulált neki, amikor megkapta a feladatot. „Szerintem bárkivel megtalálom a hangot, nem vagyok annyira rosszfej, bár remélem, nem most fog bebizonyosodni az ellenkezője.”

A riporter amúgy nagyjából minden eddigi anyósjelöltjével meg volt elégedve, de a jelenlegit akár hosszútávon is el tudná képzelni. „Jól jöttem ki velük, ha volt is olyan, aki nem volt 100 százalékig szimpatikus, nyolc évvel ezelőtt még nem volt jelentősége, mert maximum nem találkoztam vele. Amúgy cukik voltak, de a mostanit imádom.”

Esély, egyenlőség

Ön szerint melyik műsort nézik majd a legtöbben?

Mivel most hetente többször az ÖsszeEsküvők háziasszonya lesz, valamivel kevesebbet fog szerepelni a Story tévé képernyőjén, sőt a rádiós műsorvezetést sem adja fel, mert imádja, annak ellenére, hogy a hajnali ötös kelés ki tudja borítani. Ritka, hogy egy kereskedelmi tévé elengedje alkalmazottját egy másik csatornához szerepelni, de Pellerrel nagyon megértőek voltak a főnökei, így ő mehetett. „Nekem muszáj pörögnöm. Sokkal jobban érzem magam így, hogy három lovat ülök meg egy fenékkel, mint amikor négy hónapig csak vártam, hogy valami legyen. Az a jó, ha minél többet dolgozom, amikor csak egy munkám van, már megszólal a vészcsengő” – majd elmeséli, hogy most is éppen eligazításra megy, mert most fogja megismerni az Összeesküvők szereplőit, meg a műsor struktúráját. „A Nagy duett sem volt egyszerű, mégis megoldottam. Most csak annyi van, hogy december közepe-végéig nem nagyon lesz időm pihenni, pedig gyerekszervezet vagyok, nagyon kell a nyolc órás alvás.”

A két csatorna között dúló folyamatos nézettségi verseny eredménye miatt nem akarja idegesíteni magát, úgy véli, nem az ő dolga figyelni, hogy melyik csatornát nézik többen. „Mindig van esély mindenre. Optimista vagyok, nekem csak az a lényeg, hogy szórakoztató legyen a műsor, nem frusztrálom magam ilyesmivel.”

Tor, túra

Magánélete is rendben van, hiszen kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, és mivel a hétvégéi szabadok, nem gondolja, hogy a sok meló a szerelem rovására menne. „Néha lesznek rendezvények, de azt meg nagyon szeretem, mert akkor a közönséggel találkozom. Valami olyasmi lesz amúgy majd, hogy a hétvégeken valahogy megpróbálom magam infúzión táplálni, remélem, a takarítás, bevásárlás mellet lesz erre is időm. Szerencsére a kedvesem segít, nagyon jófej, ha muszáj porszívózik is. Sajnos főzni ritkán főz, pedig jobban ízesít, mint én.”

Bár a nyaralás nem maradt ki Pelleréknek, a főként Olaszországban töltött egy hét a végére kész rémálom lett, mivel a hazaútjuk igen kimerítő volt; 15 órát kocsikáztak hazafelé, és ebben volt minden: dugó, elszálló klíma, eltévedt GPS. „Úgy szép az élet, ha zajlik, de ez mind egyszerre egy kicsit túlzás volt, ráadásul előfordult, hogy alig találtunk benzinkutat, és még a kártyánk is majdnem elnyelte az automata. Ez lenullázta a nyaralást, de aztán volt egy hétvége, ami mindent bepótolt és végre rendesen kialudhattam magam.”