A hétfőn első fokon hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Damu Roland Hajdú Péter műsorában beszélt arról, hogy mit érzett, amikor végighallgatta az ítéletet, hogy egyáltalán számított-e hasonló büntetésre, és hogy miért tehette ezt vele Palácsik Tímea. Emellett figyelmeztette a férfiakat, hogy nagyon vigyázzanak, mert egyetlen mondattal tönkre tehetik őket a nők.

"Amikor kimondták a hat évet, akkor olyan furán éreztem magam. A tárgyalás alatt nem hittem, hogy engem el fognak ítélni. Volt egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy egy picit megfordul a világ, de azt gondoltam, ezt az örömet nem szerzem meg senkinek ott" – magyarázta a Jóban Rosszban egykori színésze a Frizbi Hajdú Péterrel felvételén. Utána állítása szerint felhívta az apját, aki azt mondta neki, hogy nagyon büszke a fiára, és tudja, hogy Palácsik hazudott. Kíváncsi volt egyébként, hogy mit fognak másnap szólni az emberek az utcán. Mint említette, oda mentek hozzá, amikor kiszállt a kocsiból, és megveregették a vállát, és azt mondták, hogy nevetséges, hogy egy ember életét egyetlen mondattal így tönkre lehet tenni.

Damu Rolandot erőszakos közösülés, két rendbeli személyi szabadság megsértése, és súlyos testi sértés miatt ítélte a bíróság hétfőn hat év letöltendő börtönbüntetésre. A felvételen a színész ügyvédje azt mondta, hogy ennek az ítéletnek nem lett volna szabad megszületnie. "Jogi úton értelmezhetetlen ez a döntés" – jelentette ki. "Nagyon remélem, hogy soha többet nem fog velem olyan előfordulni, hogy úgy szülessen meg egy döntés, hogy nincs rá adat, hogy még mérlegelésre sincs mód. Nincs olyan tanúvallomás, amit azt támasztaná alá, hogy erőszakos közösülés történt, se szakvélemény, se objektív adat." A másodfokú bíróság – mivel megfellebbezték az ítéletet – szerinte arra a megállapításra fog jutni, hogy az erőszakos közösülés vonatkozásában a jelenlegi ítélet hibás.

Damu Roland eredetileg azt hitte, hogy fel fogják menteni, most viszont azt gondolja, hogy példát akarnak statuálni vele.

"Mind a négy igazságügyi orvosszakértő azt mondja, hogy a nemi erőszak nem bizonyítható. Erre utaló nyomot nem is találtak, de ebben az esetben nem is szükséges" – mondta Damu Roland. "A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy a sértett vallomásaiban előadott keletkezési mechanizmusok során, az orvosi dokumentációban rögzítettnél több és súlyosabb sérülésnek kellett volna kialakulnia" – olvasott fel a szakértői véleményből Damu. "Sajnos ez Magyarországon olyan vád, hogyha egy nő tönkre akar tenni egy férfit, akkor ez nem bizonyítható se pro, se kontra." A bírónő szerinte azért döntött úgy ahogy, mert Palácsik Tímeának hisz.

"Én nem vagyok egy szent ember, de ha én csinálok valamit, akkor én odaállok, és bocsánatot kérek, de olyan dologért nem fogom elvinni a balhét, és nem vállalok felelősséget, amit nem követem el" – jelentette ki Damu a beszélgetés alatt. "Ki merem mondani, hogy ő egy érdek-, élvhajhász ember, akinek a pénz és mindig a luxus volt a fontos. Amikor ezt meg tudtam neki adni, semmi baj nem volt. Bosszúból juttatott a börtönbe" – mondta az egykori színész. Aztán még jött egy kicsi vajnázás, ugyanis Palácsik azóta összejött Andy Vajnával, akivel korábban állítólag céget is akart alapítani Los Angelesben.