A műsorvezető beleunt abba, hogy negyvenhárom évesen is a vágyakozó kamaszt alakítsa, ezért kipakolt: két éve komoly kapcsolatban él. Ráadásul azzal a csajjal, akivel a Jáksó a Top20 élő adásaiban csacsogott a magánéletéről. Mondjuk, a Kelemen Annás kamu szerelmi sztorija után ezt most vagy elhisszük vagy nem, mindenesetre Jáksó állítja, ezek a történetek is azért születtek, hogy aki ténylegesen mellette van, védve legyen.

Miután Jáksó László egyik pillanatról a másikra előrántott a zsebéből egy barátnőt, és bejelentette, hogy az illetővel már két éve együtt vannak, kiderült az is, hogy arról a lányról van szó, akivel a Class FM műsorvezetője szinte napi szinten beszélte meg a magánéletét a Jáksó Top20 élő adásaiban.

Színtiszta élet

„Effektíve arról beszélgettünk, hogy mit vesz vacsorára, mikor ér haza és hogy szeret-e” – mesélte a Velvetnek Jáksó. „A legtöbbször úgy döntött adásban is, hogy szeret. Nem szántuk ezt különösebben monumentális médiahacknek, egyszerűen csak mindig az történt a Class FM-ben, a rádiós megszólalásaimban, ami az életemben. A legnagyobb trükk, amit valaha alkalmaztam, mindössze annyi, hogy hagytam, hogy hülyéskedésnek tűnjön az is, ami nem az. Tizenvalahány éve ezt csinálom este hattól nyolcig: ha valaki anyázni hív, elirányítom, ha megkérdi, dugtam-e már, közlöm, hogy igen, megvolt és a hölgy mondta is, hogy a fia hívni fog, ha történetet mesélt, meghallgattam és igyekeztem segíteni, ha arra volt szükség.”

Mivel a műsorvezető korábban úgy nyilatkozott, nem gondolja, hogy annak a marháskodásnak, amit a szakmájának hívnak, részese kell, hogy legyen bárki, adott volt a kérdés, miért épp most, egyáltalán miért tette ki a médiának a kapcsolatát. „Nekem volt rá szükségem, hogy elmondjam” – magyarázta. „Feltételezem, a közönség tud aludni anélkül is, hogy biztos lenne abban, kivel vagyok és kivel nem, de én beleuntam abba, hogy negyvenhárom évesen is a vágyakozó kamaszt alakítsam. A sajtóban való részvételem majdnem mindig csak a kérdésekre adott válaszokban merül ki, arról beszélek, amiről épp kérdeznek, most az egyszer én szerettem volna elmondani valamit. Gondolom, nem vettem el túl nagy helyet a fontos hírek elől celebfronton. Aki pedig olvas újságot, az fel tudja mérni, hogy mostanában enélkül is voltam-e eleget címlapon vagy sem.”

Jáksó úgy véli, igazából most sem tette ki csaját a médiának, legalábbis azt nem szeretné, ha felismerhető fotók készülnének róla. Tartja, amit mond: attól, hogy – saját szavaival élve – egy bazári majom, a számára kedves embereknek még nem kell azokká válniuk. „Nem olyan egyszerű ez, ahogy kívülről látszik. Ha nem beszélek róla, akkor gyáván titkolom, ha beszélek róla, akkor célponttá teszem és ráadásul lehet bátran beírni fórumokba, hogy ki a francot érdekel. Úgy döntöttem, annyit mondok el, hogy ő létezik, szép és jó lány, én szeretem őt és kész. Akit érdekel, érdekel, akit nem, az pedig biztosan találni fog aznapra más remek bulvárhírt magának.”

Mindemellett a jó pár kamunős sztorija után a rádiós megérti azt, aki nem hiszi el neki a nőkkel kapcsolatos dolgait: „Sokat tettem azért, hogy ez így legyen. Afféle szánalmas magyarázkodásként elő tudom adni, tisztelt bíróság, hogy pontosan azért beszéltem hülyeségeket, hogy ne legyen érdekes, kivel vagyok, hogy nyugodtan sétálhassak kézen fogva bárkivel az utcán. Tudomásul veszem, hogy ez felesleges volt, mert úgyis szarik rám mindenki, és ezt rengeteg ember hajlandó hosszú regisztrációs procedúra és visszaigazoló linkre kattintás után őrjöngve megírni helyesírási hibáktól hemzsegő hozzászólásokban, rendben van. Csak ismételni tudom magam: nem gondolom, hogy a közönséget kellett volna erről tájékoztatni, nem képzelem, hogy Xanaxot kapkodott volna eddig bárki azért, mert nem tudta, hogy járok valakivel. Nekem volt ez fontos.”