Az énekes cseppet sem aggódott, hogy már alig volt ideje megírni a dalt az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójára, mint mondta, egy szám vagy egy nap alatt elkészül, vagy nem is áll neki. Kökény Attila elismeri, a megasztárosok közül ő az egyik, akinek a legjobban fut a szekere, de mint mondta, amit az isten egyik kezével ad, a másikkal el is veszi: a lakáshitele miatti anyagi gondok ugyan már megoldódni látszanak, de nemrégiben a kocsiját is ellopták, amit szintén ki kell fizetnie.

Többek között Kökény Attila is készül az Eurovíziós Dalfesztiválra. A 2010-es Megasztár legjobb férfi hangja a Velvetnek elmondta, kevés ideje maradt a dal megírására, amiből a tervek szerint kettőt is lead majd: egy gyorsat és egy lassút. "Vagy egy nap alatt sikerül, vagy nem is állok neki" – magyarázta. "Pillanatok alatt el tudok készülni. Van, hogy ülök az autóban, eszembe jut valami, és felénekelem a telefonra. Így született például a karácsonyi dalom. A számokat mindig egyedül írom, a hangszerelést viszont többen csináljuk."

Nincs miért elszállni

Kökény Attila bevallotta, a Megasztár alatt fogalma sem volt arról, mi vár majd rá a zeneiparban a hirtelen jött ismeretség után, de erre vágyott gyerekkora óta. "Rengeteget kaptam ettől a műsortól, nekem a gyerekkori vágyam teljesült ezzel. Úgy érzem, az ilyen jellegű tehetségkutatók nélkül már nincsen lehetősége az embernek. Már nem az a világ van, hogy csinálunk egy zenekart, és elmegyünk egy kiadóhoz. A műsorban kapott reklámmal senki nem tud versenyezni. Azt a ranglétrát, amit a régebbi zenekarok, énekesek megmásztak, azt nekünk már nem kellett. Rögtön a tetejére ugrottunk" – vélekedett Kökény, aki szerint a siker nem változtatott rajta semmit, ismerősei, barátai, családja szerint is olyan, mint régebben volt. "Én nem vagyok az az elszállós típus, nekem nincs miért, úgy érzem" – magyarázta.

Az énekes ezzel szemben külsőleg látványos változáson ment keresztül: rengeteget fogyott. Mint mondta, a Megasztár alatt a rengeteg idegeskedés miatt csappantak meg a kilói, később pedig tudatosan fogyókúrázott, fogyasztószert is szedett. Kitért arra is, hogy nincs valóságalapja annak a hírnek, hogy a felesége féltékeny: "Húsz éve az éjszakában vagyok és tizennegyedik éve vagyok vele. Ő már megszokta azt, hogy soha nem vagyok otthon esténként, és mindig férfiak, nők társaságában vagyok. Ráadásul neki az édesapja is zenész volt, nem volt neki új ez a helyzet."

Nem lesz több gyerek

Az énekes neje nemrégiben esett túl egy plasztikai beavatkozáson, amikor is új melleket kapott és a kötényhasát is megcsinálták. "Nem olyan nagy dolog ez, hiszen állítólag minden második anyuka megcsináltatja ezt a szépészeti beavatkozást. Nekünk sok idő eltelt azóta, de még nem volt eldöntött, hogy akarunk-e még gyereket vagy nem. Most úgy döntött, nem lesz több, és megcsináltatja. Magának csináltatta és nekem. Engem igazából nem is zavart ez a dolog, hiszen az én gyerekeimet szülte meg és tőlük lett olyan a hasa. Neki viszont komplexusai voltak ettől, a szülés után 12 évig nem láthattam a hasát, és nem is nyúlhattam hozzá. Ezért is volt természetes, hogy támogattam a döntésében. Most nagyon boldog, épp öltözik és nézegeti magát."

Korábban Tolvai Renáta elkotyogta, hogy neki és Kökénynek megy a legjobban a Megasztárosok közül – az énekes erre úgy reagált, hogy valóban nincs panaszra oka, bár amit egyik kezével ad az isten, azt a másik kezével el is veszi. Fellépések vannak bőven, de nemrég lopták el például az autóját, amit hitelre vett, és ki kell fizetnie. "Akkor nagyon rosszul esett, de nem mentünk tönkre az elkeseredésben, úgy vagyok vele, hogy megyek, dolgozok, és kifizetem".