Válassza meg az év szépségkirálynőjét!

2011.12.26. 13:06 Módosítva: 2011.12.26. 13:06
Összeszámolni is képtelenség, hogy mennyi szépségversenyt tartanak egy évben. A Velvet lelkesen látogatta a legnagyobbakat, és megnézett néhány kisebbet is. Most összeszedtünk néhány szépségkirálynőt, hogy eldönthessék, hogy kit tartanak a legszebbnek. Összecsaphat a Miss World Hungary az Anna-bál szépével és a Főiskolák szépével. Szavazzon!

Szunai Linda, Miss World Hungary

Több száz jelentkezőből választották ki a Szépségkirálynő nevű versenyen induló 24 lányt, akik közül aztán megválasztották Szunai Lindát, aki Londonban küzdhetett a Miss World címért. Szunai a verseny előtt nem sokkal fejezte be a gimnáziumot, és a jogi egyetemre jelentkezett. "A jogra azért jelentkeztem, mert nem tudom még pontosan, hogy mivel szeretnék foglalkozni, és a jog annyira tág témakör, hogy onnan még ezermillió lehetőségem van" - nyilatkozta a Velvetnek. A londoni döntő végül hatalmas csalódás volt, szörnyen unatkozott, és haza is jött volna a versenyről. A Velvetnek őszintén beszélt az élményről, többek között ezért is sokáig úgy nézett ki, hogy elveszik tőle a királynői koronát.

Szabó Dóra, Miss Earth Hungary

A Szépségkirálynő csapatába tartozik Szabó Dóra is, aki kommunikáció és médiatudomány szakos hallgató volt, és szeretne valahogy képernyőre kerülni, bár előtte a háttérben tenne-venne. "A hírműsorok is érdekelnek, mert jó dolog tájékozottnak lenni, és abban mindig kell fejlődni, tehát napról napra friss információkat kell nyomon követni, minél több fórumon" - magyarázta a Velvetnek. A szépség szerinte nagyon tág és általános fogalom. Mint mondta, van belső és külső szépség is, és ha valaki csak a külső szépséget nézi, az nagyon felületes. "Az a lényeg, hogy a szépség mellé vagy a természetesség mellé még egy kisugárzás párosuljon, ami a belső nyugalmat, és a valamilyen szintű, nem túlzott önbizalmat közvetít."

Lipcsei Betta, Miss Universe Hungary

Az egyik sport tévé műsorvezetőjeként jelentkezett a Szépségkirálynőbe, focival kapcsolatos műsort vezetett. A sport nagyon közel áll Lipcsei Bettához, és a szépségverseny megnyerése után is sporttal kapcsolatos ügyekhez adná legszívesebben az arcát. "Fontosnak tartom, hogy a hátrányos helyzetű, vagy állami gondozott gyerekeknek biztosítsanak sportolási lehetőségeket. Ez is egy kitörési lehetőség volna számukra. Az is jó lenne, ha közel tudnám hozni a labdarúgást a családokhoz és a nőkhöz - például úgy, hogy sok programot szervezünk a pályákra" - mondta a Velvetnek Lipcsei Betta. A Brazíliában szervezett döntőn aztán neki sem sikerült a legjobbak közé bekerülnie, pedig korábban magabiztosan állította, hogy ez nem nagy feladat. Népviselet címén viszont valami elképesztően durva ruhát kapott.

Weisz Fanni, Miss Intercontinental Hungary

A Szépségkirálynő közönségdíjasa a siket modell Weisz Fanni lett, aki az utóbbi időben a Parlamentbe is bejáratos lett. Ahogy korábban a Velvetnek elmondta, szeretne példát mutatni másoknak, hogy a fogyatékkal élő emberek is ugyanolyan értékesek, mint bárki más. "Egy siket fotómodell, ez azért nem egy mindennapi dolog, és az sem, hogy siketként ennyi mindent elértem. Igen, példát szeretnék mutatni. Most is nagyon meglepődtem és meghatódtam azon, hogy ennyi szavazatot kaptam. Ez most rengeteg erőt és önbizalmat adott" - nyilatkozta a Velvetnek közvetlenül a Szépségkirálynő után. A Miss Intercontinental spanyolországi döntéjét egyébként kihagyta, hogy részt tudjon venni a siketek világnapján. Legutóbb pedig a parlamenti pártokat sikerült összehoznia egy közös sajtótájékoztatóra, ahol Vujity Tvrtko moderálása mellett elmondták: koalíciót alkotnak a fogyatékkal élő emberek esélyegyenlőségének megteremtéséért.

Kocsis Alexandra, Miss Plastic Queen

Annak, aki el akar indulni a Miss Plastic Queen versenyen, legalább egy mélyaltatásban elvégzett műtéten át kell esnie - tudtuk meg a budapesti döntőn, amit egyébként még 2010-ben tartottak. Tizennégyen versenyeztek a címért, köztük egy anya is. Kocsis Alexandra 12 évig atletizált, több mint 100 aranyérmet szerzett, és egészen fiatalon, már 16 évesen eldöntötte, hogy plasztikáztatni szeretné a melleit. Ahogy mondta, végig azért dolgozott, hogy összejöjjön rá a pénz. "Sokat gyűjtöttem, komoly lemondásokkal járt. A sportolás miatt sem formára, sem méretre nem tetszett a mellem, konkrétan semmi nem volt. Utáltam a nyarat, utáltam, ha fürdőruhába kellett bújnom. Aztán 21 évesen végre megcsináltattam" - magyarázta a Velvenek. "Azért rakattam be az implantátumokat, hogy helyreálljon az önbizalmam" - tette hozzá.

Virágh Nóra, Miss International Hungary

Idén rendezték meg először Magyarországon a Miss International szépségversenyt, a döntőt az azóta lebontott Rióban tartották. A győztes Virágh Nóra lett, aki egyébként pótemberként jutott a döntőbe, miután kiderült, hogy az egyik versenyző 18 év alatti, így nem utazhatna a döntőre, ha megnyerné a versenyt. A győzes a Béke és a Szépség nagykövete. Virágh Dóra egyébként vegyésznek tanul Debrecenben, azért jelentkezett a Miss Internationalre, mert szeretett volna kijutni egy világversenyre, ennek pedig Kínában rendezték a döntőjét. A lány egyébként modellkedés mellett orvoslátogató szeretne lenni, aki gyógyszereket, termékeket ajánl az orvosoknak.

Béres Evelin, Főiskolák szépe

beres
Fotó: foiskolakszepe.hu

Az idei győztes korábban a Királynő című műsorban, azaz a Szépségkirálynő elődjében is próbálkozott, ahol sikerült bekerülnie a legjobbak közé, de győzni végül nem tudott. A lány nyolc évig kosarazott, és mint kiderült, kedvenc írója Paulo Coelho. A verseny egyik elődöntőjén jártunk, ahol felbukkant egyébként Béres is, és ahol kiderült, hogy a budapestiek általában elég passzívak, szinte immúnisak mindenre. Hiába jönnek el szurkolni, rajongani, vagy csak megnézni a lányokat, nem lehet őket rendesen motiválni. A verseny zsűrijében két ismertebb név szerepelt, SP és Bencsik Tamara, aki már az elődöntőn is énekelt, de neki sem sikerült tűzbe hoznia az embereket. A huszonegy éves Béres Evelin egyébként közgazdaságtant tanul.

Frei Nikolett, Anna-bál szépe

Üzleti vacsora volt, ami alatt a tévénézők kiválaszthatták a legszebbet a tisztes üzletemberek lányai, feleségei, női közül, a fogások közt pedig az urak megsétáltatták hölgyeiket a füredi parkban - írtuk a 186. Anna-bálról. Nem számít szokványos szépségversenynek, de közben mégis, elvégre a tévénézők döntöttek arról, hogy idén Frei Nikolett nyerje el a címet. Eleinte állítólag toronymagasan Szabó Zsófia vezette a versenyt, aki nemrég szakított Mártha Imrével, de végül Frei gyűjtött több szavazatot, amikor lezárták a választást. „Hatalmas meglepetés, nem számítottam arra, hogy én leszek az első. Eddig nem voltam ilyen megpróbáltatáson, pont azért is érintett ennyire érzékenyen. De nem hiszem, hogy szeretnék ezzel foglalkozni” - nyilatkozta a Velvetnek a megilletődött győztes.

Ki a legszebb?

 • 2441
  Weisz Fanni
 • 1715
  Szunai Linda
 • 1211
  Béres Evelin
 • 1066
  Lipcsei Betta
 • 1041
  Virágh Nóra
 • 634
  Valaki más
 • 471
  A barátnőm
 • 306
  Frei Nikolett
 • 265
  Szabó Dóra
 • 76
  Kocsis Alexandra

Természetesen tartottak még szépségversenyeket az évben, ha többet szeretne olvasgatni, akkor kattintson ide a SOTE szépéért, ide egy gigantikus szépségversenyért, vagy ide egy kispályás szépségversenyért. A lényeg most viszont az, hogy megválasszák az év legszebb lányát, akik kisebb-nagyobb versenyeken már bizonyítottak. Vajon a mezőny egyetlen plasztikázott lánya a legszebb, esetleg az Anna-bál szépe, vagy a siket szépségkirálynő, Weisz Fanni? Szavazzanak!