Az exvillalakónak bejött az élet, bokros teendői miatt pedig már a fővárosba költözött. Rácz Béla a táncoktatás, műsorvezetés és zenélés mellett most egy elektromos cigaretta reklámarca lesz, de mint mondja, elsősorban saját magát reklámozza. A jövőben főleg a zeneiparban szeretne tevékenykedni, de nem utasítana vissza egy RTL Klubos ajánlatot sem. Sőt, úgy véli, talán már komolyabb feladatokra is alkalmas a képernyőn, mint a Belevaló műsorvezetése.

Március vagy április környékén Rácz VV Béci (vagy ahogyan ő szeretné a köztudatba vésni: Young G) nevével fémjelezve dob piacra egy cég elektromos cigarettát. Az ötlet onnan ered, hogy az exvillalakó a műsor ideje alatt szokott le a dohányzásról, és hogy kínját némiképp enyhítsék, Jerzyvel együtt egy hasonló terméket kaptak (ami nem egyszer fel is tűnt a Való világ összefoglaló anyagaiban), a gyártó pedig később megkereste a Rácz fivért.

Saját magát is reklámozza

„Ez a dohányzásellenes kampánytól teljesen független dolog” – magyarázta a Velvetnek a mostanában énekléssel és műsorvezetéssel foglalkozó exjátékos, aki a chippendale fiúval közösen egy reklámspotban hívta fel a figyelmet a dohányzás káros hatásaira, illetve készült egy-két plakát is. „Úgy gondolom, hogy sokkal figyelemfelkeltőbb az, ha olyan emberekkel reklámozzák ezeket a dolgokat, akik kamerák előtt, egy műsorban rakták le végleg a cigit.” Rácz szerint egyébként most, hogy a szórakozóhelyeken betiltották a cigarettázást – amit teljesen jogosnak tart – eljött az ideje az elektromos ciginek.

A kérdésre, miszerint más terméket fog-e reklámozni a közeljövőben, az exvillalakó úgy reagált, hogy saját magát. „A zenémmel próbálom reklámozni azt, hogy előadóművészként is tevékenykedek.” Rácz időközben felköltözött Budapestre, és összecuccolt barátnőjével, ám a tervekhez képest nem igazán lassított a tempóján. „Ugyanúgy pörgök azóta is, ott van a táncoktatás, mellette edzeni járok, zenét szerkesztek, zenélek (most csinálok megint egy videóklipet), ott a műsorvezetés is, úgyhogy van dolog mindig, szerencsére. Sokan azt hiszik, egy újabb villalakó vagyok, aki kijött a villából és zenélni kezdett. Nem, én már eleve úgy mentem be, hogy zenéltem, és most azt folytatom. Tény, hogy így jóval könnyebb, mert az ismertség miatt több emberhez jutnak el a számaim.”

Maradna a képernyőn

A Való világnak előreláthatóan márciusban lesz vége, így a Belevalónak is, ezzel kapcsolatban Rácz Béla elmondta, ha a csatorna is úgy akarja, szívesen maradna a képernyőn, mert nagyon tetszik neki a „műsorvezetősdi.” „Bár úgy gondolom, még mindhárman gyerekcipőben járunk” – tette hozzá. „Ettől függetlenül elég sokat tanultunk az elmúlt időszakban, még az is lehet, hogy komolyabb feladatot is ránk mernek majd bízni. Igazából nekem bőven elég az, ha a rajongóimnak és magamnak meg tudok felelni – szerencsére sikeresen. Érzem, hogy még mindig vannak hibák, de ezt kiküszöbölheti majd a rutin és az évek. Azért ez teljesen más, mint a villában, hiszen a kamerák mögött állnak az emberek, és hát emiatt is van bennem egyfajta megfelelési kényszer. Remélem, hogy egyszer sikerül elérnem azt, hogy száz százalékosan teljesítsek.”

A Való világ negyedik szériájának ideje alatt többször is szóba került, hogy a Rácz testvérek szerény körülmények között éltek, így adott volt a kérdés, hogy a fellépésekből, műsorvezetésből, tánciskolából származó pénz könnyen megy-e, vagy azért meg tudja húzni a határvonalat. „Megmondom őszintén, hogy ma is napról napra élünk. Az, hogy a tévében szerepelek és zenélek, még nem azt jelenti, hogy a mai világban könnyű megélni. Tele tudom tankolni az autómat, és ha jön egy nagyobb kiadás, azt ki tudom fizetni – ezt köszönöm az élettől, hogy megadta nekem  – , de ettől függetlenül nagyon oda kell figyelni. Én saját magammal vagyok a legspúrabb, még ha csak egy pulóverről is van szó. A közeli hozzátartozóimnak viszont nagyon szívesen szoktam vásárolni dolgokat, de mint mondtam, ez nem jelenti azt, hogy megtehetem, hogy nagylábon éljek.”