Nincs letiltva a csatorna képernyőjéről, de a VV5-ből száműzték Baukó Évát, aki a Belevalóban vágta el magát az RTL Klubnál. A valóságshow negyedik szériájának döntőse érti is meg nem is a dolgot: tudja, hogy a szerkesztői tiltás ellenére emlegette VV Vera pornóját, de nagyon fáj neki, hogy emiatt nem költözhetett be a mostani villába. A csatorna szerint ittas állapotban volt a műsor ideje alatt. Ő meg próbál sokadjára is felállni.

A Belevalóban produkált viselkedése miatt száműzték Baukó Évát a Való világ 5-ből, pedig korábban arról volt szó, ő lesz az egyik, aki pár napra beköltözhet az ötödik széria meggyepált szereplői közé. VV Éva a Velvetnek elmondta, a valóságshow szerkesztői már korábban jelezték neki, hogy számítanak rá a műsor utolsó fázisában, amit ő örömmel vett, hiszen nagyon szeretett bent lenni a villában.

Ügyes megvágás a boros pohár

„Ezt mindenki láthatta is a tavalyi Való világban, hiszen azon kevesek közé tartoztam, akik egyszer sem akarták feladni a játékot. Szerintem első számú jelölt voltam, aki ismét beköltözhet. Nagyon bíztam abban, hogy az ominózus Belevalós szereplésem nem lesz akkora hatással erre a dologra, így amikor megtudtam, hogy négy ember (Olivér, Szandika, Gombi, Ildikó) már aláírta a szerződést, de engem még mindig nem kerestek meg az RTL Klubtól, azt hittem, csak büntetni akarnak azzal, hogy a legutolsó pillanatban szólnak” – mesélte Baukó Éva, aki mindemellett tisztában van azzal, hogy mikor telt be az a bizonyos pohár.

„A Belevalóban az volt a probléma, hogy szerkesztői utasítás ellenére Vera nővérének előhoztam a pornófilmet. De én ösztönlény vagyok, és ezzel eddig is mindenki tisztában volt. Ráadásul aznap nem is voltam jó passzban, családi problémáim adódtak, figyelmen kívül hagytam az utasítást, amit azóta is nagyon sajnálok.” VV Éva ezzel szemben úgy véli, mivel 18-as karikával megy a Belevaló, a csúnya beszéd megengedett, és azt sem érti, miért ne mondhatta volna el Vera testvérének, hogy nem kedveli a húgát, és miért volt kínos a pornózást megemlítenie, amikor arról már az egész országnak tudomása volt. „A Belevalónak arról kellene szólnia, hogy egy tabuk nélküli, provokáló, megmondó műsor. Be kell szólni. Több Nekedvalóban és Belevalóban is szerepeltem már, és mindig visszafogottan viselkedtem – gondolom, akik ismernek, büszkék is voltak rám.”

Baukónál egyébként már ott elszakadt a cérna, amikor a korábbi adásban Béci úgy konferálta be, mint Poháremelgető Bunkó Baukó Évát. „Engem mindig büntetnek. Műsorvezetői állást sem kaptam, állítólag megbízhatatlan vagyok, állítólag alkoholista vagyok.” Hozzátette, visszanézte a VV4-es összefoglalókat, és valóban azt látta, hogy a boros pohár folyamatosan a kezében volt, de mint mondta, ez csak az adások ügyes megvágásának volt köszönhető.

Baukó helyett Tordas, bazmeg

„Nagyon nehezen viselem ezt az egészet. Ezek után nem várok el senkitől semmit – mondjuk eddig se vártam -, mindig saját magam álltam fel a padlóról és mindig egyedül kellett mindent újrakezdenem. De ez már a harmadik alkalom. Nem az RTL Klubot hibáztatom, hiszen tudom, hogy a csatorna érdekeit kell szem előtt tartani, nem az enyémeket. Nekik egy Baukó Éva biztosan kockázatot jelent, de úgy érzem, ezt meg lehetett volna beszélni. Tudom, hogy változnom kell. Elég sokat kaptam az elmúlt hat hónapban, és tisztában vagyok azzal, hogy ezt javarészt a vehemens viselkedésemnek köszönhetem. Ennek ellenére egy percig sem bántam meg, hogy beköltöztem a villába. Életem egyik legmeghatározóbb időszaka volt. Az már más kérdés, hogyan hasznosítottam a műsor után az ezzel járó ismertséget és lehetőségeket.” – magyarázta VV Éva, aki érti is meg nem is a csatorna döntését:

„Beküldtek helyettem egy Tordast, bazmeg. Egy Tordast meg egy Gombit. Amikor ezt megtudtam, egy órán keresztül bőgtem. Arra számítottam, hogy a születésnapomat bent tudom ünnepelni: Olivérrel és Szandikával fel tudtuk volna idézni azt a hangulatot, ami megvolt az előző Való Világos szériában.” Baukó persze nem zárkózik el a csatornától (ha hívják, szívesen megy), de megpróbál más irányba is továbblépni: beiratkozott a Komlósi Oktatási Stúdióba.

RTL Klub: Éva nem volt józan

"Sajnáljuk, hogy Éva így érez - nincs letiltva az RTL Klub képernyőjéről. Pusztán arról van szó, hogy jelen esetben nem vállaljuk fel a szerepeltetésével járó rizikót" - nyilatkozta a Velvetnek Varga Rita, a Való világ főszerkesztője. "Legutóbbi Belevalós viselkedése után döntöttünk úgy, hogy most nem költözhet be. Szemmel láthatóan nem volt józan állapotban és bár soha nem szándékosan okoz botrányt, mégis sikerül neki. Nem kockáztathajuk a játék jelen szakaszában, hogy esetleg külső információt oszt meg a játékosokkal. Amennyiben úrrá lesz a problémáján, nyitottak vagyunk a további együttműködésre."