Szikora Róbert nem tudta, mi az a Soerii & Poolek, amikor a zenekar felkérte egy közös dalra, és azóta sem érdekli az imidzsük, mert amit megígértek neki, betartották, ráadásul úgyis látott már mindent. Lemezt készít az R-Góval, amely idén lesz harminc éves. Az évfordulót valami olcsó koncerttel ünnepelné meg, hogy mindenki láthassa.

“Először a menedzserem mutatta meg a Soerii & Poolek Kautzky Armandos és a Kispál és a Borzos fiús videóját, és jópofának találtam. Intelligensen elmagyarázták, mit szeretnének, és bár ők polgárpukkasztó stílusban utaznak, Valentin-napra másra gondoltak” - mondta a Velvetnek Szikora Róbert, akit egyáltalán nem zavar, hogy a vele nemrég közös dalt felvevő Soerii & Poolek duó rendszeresen sztriptíztáncosokkal és ember méretű péniszekkel javítja a hangulatot a koncerteken.

Már mindent látott

“Nem tudtam, hogy koncerteznek is, de 11 éves korom óta a színpadon vagyok, és már láttam mindent. Ha Magyarországon ezek között a körülmények között bele akarsz vágni fiatalokkal dolgokba, akkor bízni kell a másik szavában. Én bíztam bennük, és meg is tartották a szavukat, nem csavarták ki a dolgokat valami gusztustalan irányba” - magyarázta az R-Go 58 éves énekese, aki így sem tartja valószínűleg, hogy vendégeskedne a zenekarnál, viszont azt nem tartja kizártnak, hogy meghívja őket egy saját fellépésére.

Bár felületes szemlélő azt hinné, az R-Go már csak pár nagyobb koncerten, és a részeg fesztiválozóknak mutatja meg magát, Szikora épp felpörgeti a zenekart. “Idén lesz az R-Go 30 éves, már elkezdtük az új lemezt. Én valami olcsó koncertben gondolkozok, mindenki láthassa, aki szereti a zenénket, ne kelljen emiatt csődbe menni a családnak” - számolt be grandiózus terveiről.

Bár Szikora Róbert saját bevallása szerint stílust teremtett a csikidammal, azóta sem kerülnek elő ebben utazó zenészek, és ő sem biztos benne, hogy bárki a helyére tudna lépni. “Talán a A Dalban feltűnő Heincz Gábor adott elő olyat, hogy ha én éneklem és írom, akkor az lehetett volna csikidam is. Azt hallva volt egy érzeted, hogy jó élni és kisütött a nap. Ez volt mindig a csikidam, hogy ne osszuk meg egymást” - tudtuk meg a választ a sokakat régóta foglalkoztató kérdésre.

Lesz zenés játékfilm, majd

Már régóta téma, hogy Szikoráról életrajzi filmet is forgatnak, de a korai hírek után kissé leállt a dolog. “Ez még alakul, de hát kicsit más a helyzet, mint régen, pályázatokat kell írni meg ilyesmi, ettől függetlenül nagyon jól állunk” - mondta lelkesen annak ellenére, hogy ezek szerint már több mint két éve áll a zenés játékfilm. Persze nemcsak ezek a dolgok változtak, egy zenésznek például sokkal könnyebb, de kicsit nehezebb is az élete.

“Régen romantikusabb volt az egész, de ma már bárki lehet zenész. Egyben nehéz is, mert a fogyasztói társadalom kivetül a zenére és a sztárokra is. Megijednek, hogy jönnek a következő sztárok a tehetségkutatókból, és aki nem tud megkapaszkodni valamilyen ideológiában, az nyomtalanul elvész, pedig nem benne van a hiba, hanem a korban. Azok az ősmammutok, akik megmaradtak, azért tudtak megmaradni,  mert konokul hittek benne, hogy ők a legjobbak, és őket nem lehet lenyomni. Biztos lesznek az újakból is ilyenek, de hát lássuk!”