A VV5 győztese hetek óta egy hotelban él, amit a csatorna finanszíroz neki, mivel még mindig nem kapta meg a luxuslakásához a kulcsokat. Knap Attila a nyereményautóját se vette még át, mert a hírnévben való lubickolás mellett nem jut ideje komolyabb dolgokra, így a jogosítvány megszerzésére sem. Pénzt nem ad kölcsön, mindemellett igyekszik nem nagyképűvé válni. Egyébként hetek kérdése, és egy napra visszamegy a villába pár rajongójával.

Ugyan már két hónap is eltelt a Való Világ ötödik szériájának fináléja óta, a győztes még mindig nem kapta meg nyereménylakását. „De ez nem az RTL Klub hibája” – szögezte le a Velvetnek Knap Attila. „A csatorna piszkosul mellettem áll, fizetik a hotelt, és napi szinten tartják velem a kapcsolatot” – magyarázta az újdonsült milliomos, aki a hirtelen jött ismertséget inkább csak jelenségként aposztrofálta, de semmiképp sem sikerként. „Inkább az a siker, hogy folyamatosan jövök-megyek, folyamatosan jönnek a felkérések. Ez nagyon jó.”

Odafigyel, hogy ne legyen nagyképű

Annak hírére, hogy Knap tizenkét millió forintot, egy lakást és egy autót szakított az RTL Klubtól, természetesen megjelentek a kölcsönért kuncsorgók is, de az exvillalakó észnél van: „Voltak páran, akik kértek pénzt, de én úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy vagy mindenkinek, vagy senkinek. És ugye, mindenkinek nem segíthetsz. Valami jótékonysági dolgot viszont fogok majd csinálni, már csak azért is, mert úgy illik. De rendszer nem lesz abból, hogy pénzt adok annak, aki azzal keres meg, hogy kölcsönözzek neki erre-arra”. Hozzátette, mivel nem egy költekező típus, vele az is nagyon rosszul jár, aki csak amiatt próbál barátkozni, mert tele a pénztárcája.

Mindamellett, hogy Knap élete annyiban megváltozott, hogy most ezerrel pörög, és feszt társaságban van, állítja, tévhit, hogy régebben önbizalomhiánya lett volna. „Korábban is pont ilyen nagy pofám volt, és akkor is két lábon álltam. Csak most van ezt hol megmutatni, járok társaságba, míg régebben a négy fal között ezt nem látta senki. Úgy érzem, jól állok önbizalom-ügyileg, de remélem, nem mentem át a nagyképű, undorító kategóriába. Erre eléggé oda szoktam figyelni. Egyszer volt egy olyan eset, hogy telefonon épp beszélgettem valakivel, és leszólított egy ember, aki közös képet szeretett volna. Mondtam neki, ne haragudjon, várjon egy kicsit, míg befejezem a beszélgetést, erre leszólt, hogy milyen beképzelt fasz lettem, amióta megnyertem a Való világ 5-öt. Pedig egész egyszerűen csak arról volt szó, hogy ha valakivel beszélsz épp telefonon, akkor azt nem szakítod meg szó nélkül, csak mert épp valaki más akar valamit. Egyébként ezen kívül még nem volt semmilyen negatív visszajelzés, sőt, meg lehet nézni a közösségi oldalamon, hogy milyen elismerően nyilatkoznak rólam.”

Nincs idő komoly dolgokra

Az exvillalakó tehát lubickol a hírnévvel járó népszerűségben, komolyabb dolgokkal (mint például egy vállalkozás beindítása) viszont a játék óta nem tudott foglalkozni. „Még arra sem volt időm, hogy beiratkozzak egy suliba megszerezni a jogosítványt. Az autót direkt ezért nem is vettem át, pedig már oda akarták adni. Én viszont kértem, hogy ne nálam álljon már egy garázsban, hanem akkor inkább a szalonban addig, míg meg nem tanulok vezetni” – magyarázta Knap, aki az utóbbi időben annyit nosztalgiázott a villáról, hogy az RTL Klub programigazgatójának egy egészen új ötlettel állt elő: „Azt találtam ki, hogy kisorsolok tizenegy embert a Facebook-csoportomból, akiket visszaviszek a villába egy napra. Már tárgyaltam is erről a csatornával, és engedélyt kaptam a dologra. Ez a következő két-három hétben meg fog történni. Kerti partizunk, a rajongók pedig azt is meg fogják tapasztalni, hogy milyen az, amikor egy levél érkezik, eléggé szívatós feladatokkal.”