A VV5 játékosának kezét teljesen spontán körülmények között kérte meg építési vállalkozó pasija, ő meg igent mondott. Konkrét időpont még nincs, egyelőre a Budapesti Ügyvédi Kamaránál indult fegyelmi eljárás eredményére várnak. Dadi Eszter azt reméli, hogy a május végén esedékes tárgyaláson illetékesség és hatáskör hiányában lezárják az ügyet, ugyanis húsz éve nem volt olyan eset, hogy szünetelő ügyvéd ellen indítottak volna fegyelmit.

"Egyszerűen csak így alakult" - kezdte a Velvetnek a VV5 Jogásznője, Dadi Eszter, amikor arról számolt be, március végén eljegyezte építkezési vállalkozó pasija, Morvai Imre. A férfi spontán, egy étteremben tette fel a kérdést, ahová nem is a lánykérés miatt ültek be.

Konkrét időpont még nincs

„Úgy érezzük, egymást kerestük. Ő negyven éves, én harminc, tehát van jó pár dolog, amin már túl vagyunk, így azt gondoltuk, minek halogassuk. Ha működik, így is működik, ha pedig nem, akkor később sem. Bízunk egymásban, meg az ösztöneinkben, érzéseinkben. Esküvő és lagzi lesz, amikre nyáron sort is kerítünk, bár még nincs konkrét időpont” – magyarázta a jogásznő, akire a férfi már a Való világ ideje alatt felfigyelt, később pedig kinyomozta az elérhetőségét, felkereste és randit kért.

„Határozott volt és kitartó. Amikor felhívott, mondtam neki, hogy egy kis időt és türelmet kérek tőle, mert hosszú ideig tartó elzártság után most csöppentem vissza a külvilágba, és ehhez még hozzá kell szoknom. De annyira bizalomgerjesztő volt már az első alkalommal is, annyira megnyerő volt a hangja, hogy semmiféle félelmet nem éreztem. Valahogy ösztönösen bíztam benne, éreztem, hogy ez jól sülhet el.”

Dadi Eszter klasszikus lánynak vallja magát, aki 16-20 évesen már megtervezi az esküvőjét. „Nyilván van egy keret, amin belül kell ezt megvalósítani, de mivel én életemben egyszer akarok csak férjhez menni, ezért inkább nagyobb lagzi lesz, mint kisebb. Az is biztos, hogy nem egy külföldön megkötött tengerparti ceremónia lesz, mert nekem az nagyon fontos, hogy a család és a barátok is jelen legyenek.”

Felelőtlenségnek érezné a praktizálást

Az exvillalakó jelenleg nem praktizál, bár megtehetné, függetlenül attól, hogy a villaléte miatt fegyelmi eljárás folyik ellene. „Túlságosan felemészt az ügy, ráadásul rengeteg jogszabályváltozás ment végbe, míg a villában voltam. Úgy gondolom, hogy a jogász szakmát csak teljes szakmai felelősséggel lehet folytatni. Mindaddig, míg nem pótolom be azt a kiesett időszakot, amit a műsorban töltöttem, felelőtlenség lenne ügyfeleket képviselni, mert nem tudnék úgy az ügyükkel foglalkozni, ahogyan az szakmailag elvárható lenne.”

Hozzátette, húsz éve nem volt olyan eset, mint ami most vele történik, hogy szünetelő ügyvéd ellen indult volna fegyelmi, úgyhogy voltaképp egy új jogesetről van szó. Dr. Dadi abban bízik, hogy illetékesség és hatáskör hiányában lezárják az ügyet május végén, a második tárgyalás keretén belül. Ha ez mégsem történik meg, háromféle büntetésre számíthat: megrovásra, pénzbírságra, illetve a kamarából való kizárásra. „Az első tárgyalás nagyon pozitív hangvételű volt, amiből én azt szűrtem le, hogy a kizárás szinte biztos, hogy nem jön szóba” – fűzte hozzá.