A Velvet olvasói Szabó Eszter pasiját, egyben gyermekei apját tartják a legférfiasabb énekesnek az elmúlt hat szériából. Kontor szerelmes dalokat játszik, családot alapított és pelenkázott, amiket nem tart hivatalosan férfias dolognak, így igen meglepte az eredmény. A megasztáros jelenleg Gyulán él, és köszöni, úgy is megélnek, hogy nem csinálnak magukból médiabohócot.

„Meglepett, mert soha nem foglalkoztam ezzel a témával, sohasem próbáltam hangsúlyozni a férfiasságomat a kelleténél több csajozással, kézifékes fordulásokkal vagy hasonlókkal” – mondta a Velvetnek Kontor Tamás, amikor arról kérdeztük, milyen érzés, hogy az olvasói szavazatok alapján elég nagy fölénnyel ő lett a Megasztár eddigi hat szériájának legférfiasabb énekese.

Hozzátette, amikor megtudta az eredményt, eszébe jutott, hogy az elmúlt években milyen szituációkban is láthatták az emberek: „Szerelmes dalokat gitározni, családot alapítani, kisnyuszit barkácsolni a gyerekeknek. Ezek hivatalosan nem férfias dolgok, és még öltönyben, nyakkendőben sem sokszor látnak, szóval nem igazán értettem az eredményt, de örültem neki és ezúton is köszönöm a szavazatokat.

Azt hiszem, sok férfi számára a férfiasság összetevői a vagyon, erő, és minden, ami hangos, nagy, feltűnő, látványos és erős, a csajoknak pedig a biztonság férfias szerintem, ami nem feltétlenül jár nagy feltűnéssel. Nem vagyok nagy szakértő ebben, de valahogy úgy látom, hogy a férfiasság egyéni kérdés. Nálam nem mindennapos töprengés tárgya, de annyi biztos, hogy férfiasnak tartom az őszinte megnyilvánulásokat, és azt, ha valaki tisztességes, akkor is, ha kényelmesebb lenne nem annak lenni.”

Nem lett médiabohóc

Kontor Tamás annak idején a Roy és Ádámban kezdte pályafutását, aztán jött a Megasztár, ahol a zenész szerint még a legjobb ötvenben is estek ki világszínvonalú produkciók. Közönségszavazattal került be, akik úgy tűnik, mai napig csípik, mert azóta is minden hétvégén van fellépése.

„Esztivel van egy unplugged duettünk, mindenféle ismert dalt dolgozunk át ketten is előadható unplugged dallá sokszor új jazzes, vagy latin stílust adva annak, és ezzel a fesztiváloktól az luxushoteleken át a városi napokig mindenhol játszunk. Néha egyedül is járok egy gitárral mindenféle rendezvényre és ott a Lucky Boys Orchestra, akik megtisztelnek azzal, hogy zenélnek velem néha. Szóval van munkánk: akadnak fix szerződéseink és egy-egy bulira is hívnak a céges rendezvénytől az esküvőkig. Elvállaljuk, ennyivel tartozunk azoknak, akik szavaztak ránk” – mesélte Kontor, aki jelenleg Szabó Eszterrel és két közös fiukkal Gyulán él, ahol mindezek mellett tanít is.

„Gitárt, basszusgitárt és éneket is oktatok. Élvezem azt is, pedig még hétvégén is nyomom reggeltől estig. Már bőven tele van a naptáram, de nincs szívem nemet mondani, hogy küldjek el valakit azzal, hogy nincs több hely? Idén nyáron ráadásul egy óriás országos zenés gyerektábor is lesz Gyulán, ahova szintén meghívtak tanítani, itt mini zenekarokat oktatunk majd, az is biztos, hogy nagyon jó lesz és hasznos még nekem is.” Az exmegás tehát az élő példa arra, hogy nem kell hülyét csinálni a zenésznek magából, hogy éhen ne haljon. „Viszont nagyon kell élvezni a zenélést” – tette hozzá.

„A sok meghíváshoz azt hiszem sokat kell nyújtani, mindig többet, mint amit várnak és akkor lesz jó a deal – én ebben hiszek. Megélünk, nem panaszkodhatunk, mert nagyon sokat hívnak fellépni és jól elvagyunk bulvár nélkül is, bár ehhez hozzátartozik, hogy hat év után is azon pörgünk akár napi szinten is, hogyan lehetne jobb, igényesebb a repertoár, és milyen ötletekkel lehetne feldobni a műsort. Kigyakorlom a szólókat, a legkisebb buli előtt is újrahúrozom a gitárokat, Eszti énekesként többször is végig gondolja, elemzi a dalt, vokálpróba, minden, szóval komolyan vesszük. Csak látszólag laza a buli, mi dolgozunk fejben, főleg előtte, de ez így a jó. Ez nem volt tudatos, csak az a helyzet, hogy én zenész vagyok, nem értek a parádézáshoz, ezért nem csinálom. Ha jó lennék benne, akkor lehet, hogy csinálnám, de nem érdekel, és nem hiszek ebben. Nekem a bulik ott vannak, ahol a barátaim, a munkámat szeretem, de tiszteletben tartom azt is, ha bárki más utakat választ és bulvározik. Még az is lehet, hogy tényleg új bulikat hoz, nem tudom.”

Kontor egyébként otthon is rendes gyereknek tartja magát, mint mondta, nem áll tőle távol az elvileg férfiatlan feladatok elvégzése, mint annak idején a pelenkázás és egyebek. Sokat van a családdal, szinte egész nap, mert a gitársuli a házuk egy részében van. „Így elvileg mozgósítható vagyok hisztik és játékautó-balesetek esetén” – magyarázta. „A mindennapokban javítgatós, barkácsolós apuka vagyok, és ragaszkodom ahhoz, hogy én vigyem a gyerekeket az oviba és a fürdetést is szeretem én csinálni, ha nincs koncert aznap. Ha a nap többi része elúszik, ez a két biztos pont akkor is marad a gyerekeké.”