A magyar topmodellről nem tudni, elvált-e már 30 évvel idősebb férjétől, Kovács Lajostól, akit rövid házasságuk alatt állítólag aprított, mint a répát. Az sem ismert, mi a véleménye Naomi Campbellről, akiről hasonlóakat mondtak volt pasijai, Kate Mosst viszont drogbotrányai ellenére is úrinőnek tartja.

Cseh Annamáriát 14 évesen íratta be modelliskolába édesanyja, 17 évesen pedig már meg is kapta első nemzetközi szerződését, miután megnyerte a Supermodel of the World Los Angeles-i döntőjét. Ez azért hangzik izgalmasan, mert a Színes Mai Lap szerint ekkor még angolul sem beszélt, de azóta már az angol mellett franciául, olaszul és egy kicsit németül is tud: volt, hogy neki kellett kijavítania a hivatásból kirendelt tolmácsot - mesélte régebben a Beau Monde-nak.

Beelőzte Kate Mosst

Sikerei a nyelvtudás mellett meghozták neki a világhírt is, az elmúlt tíz évben több időt töltött külföldön mint itthon, és a legnagyobb nevű tervezőknek, fotósoknak, divatlapoknak dolgozott, 2004-ben pedig Thierry Mugler választotta őt Angel nevű parfümének arcává. A Színes Bulvár Lap úgy tudja, egy Dolce and Gabbana bemutatón például még Kate Mosst is maga mögé utasította: a tervezőpáros ugyan eredetileg úgy gondolta, hogy Moss vezesse fel a show-t, de az utolsó pillanatban mégis Annamáriára osztották ezt a szerepet. Moss ettől függetlenül az 1-es számú ruhát viselte - mert a tervezők a kényes szituációt azzal az udvariasnak szánt húzással oldották meg, hogy az Annamária által viselt modellt a 0 sorszámmal tolták be a show elejére. A meglehetősen cikis szitut Moss úrinőhöz méltóan kezelte, és soha nem tette szóvá neki - emlékszik vissza Cseh.

Klikk a képre!

Ahogy sok más kolléganője, ő is kipróbálta magát a filmvásznon, de a többiekkel ellentétben ő nem nagyköltségvetésű hollywoodi kasszasikerben debütált. Pedig megtehette volna: mint a Beau Monde-interjúban elmondta, barátai közt tudhatja többek közt a filmrendező Gary Marshallt is, akinek nevéhez a Julia Robert karrierjét elindító Micsoda nő! című mozi is fűződik. Annamária azonban egy hazai művészfilmben: Mispál Attila A Fény ösvényei című játékfilmjében debütált Csilla, az égési sérüléseket szenvedett topmodell szerepében, és alakítását a kritikusok is elismerték.

A modell a Velvetnek elmondta, a modellkarrierhez a külső adottságok önmagában nem elegendőek: erő, kitartás, céltudatosság nélkül nem tud érvényesülni az, aki ebben a szakmában sikert akar elérni. Állítása szerint őt is céltudatossága és fegyelme segítette, és az, hogy nem bízta el magát: a mai napig szigorú napirend szerint él és étkezik. Bár a modellszakma feszített tempóját és stresszes életvitelét sokan drogokkal ellensúlyozzák - Kate Moss legalább annyit szerepel a bulvársajtóban drogbalhéi kapcsán, mint a hirdetéseken -, a magyar topmodell azt állítja, neki soha nem volt szüksége semmilyen szerre. Ehelyett különös házasságával és rejtélyes válásával került a magyar bulvárlapokba.

Ütős érvek

Filmjének forgatása során ismerkedett meg ugyanis a nála harminc évvel idősebb színésszel, Kovács Lajossal, akivel egymásba szerettek. Annamária akkor már évek óta francia menedzserével élt együtt, a művész pedig 36 éves házasságát és két gyerekét hagyta ott a szupermodell kedvéért. A pár nem tartott a korkülönbségtől, és alig egy évvel megismerkedésük után, 2005 nyarán titokban össze is házasodtak.

A különös házasság azonban fél év múlva még különösebben, egy nagyon gyors válással ért véget. Kovács Lajos a bulvárlapoknak akkor elmondta: a szupermodell házasságuk alatt terrorizálta őt, sőt nem egyszer össze is verte (ilyen vitatechnikát eddig csak Naomi Campbelltől ismertünk). Kovácsot annyira megviselte Csehhel való kapcsolata, hogy többször is idegösszeroppanást kapott. Ekkoriban adott, egymásnak ellentmondó nyilatkozataiból úgy tűnik, azt sem tudta, hogy épp mit szeretne: Annamáriát visszakapni, vagy elhagyott feleségét kibékíteni.

Cseh Annamária korábban még úgy nyilatkozott, gyerekvállalás esetén fel fogja adni modellkarrierjét, mert nem szeretne a babáját egyik fotózásról a másikra cipelő modellanyuka lenni. Kováccsal is terveztek közös gyereket, de a jelen helyzetben ez a projekt bizonytalan időre ismét halasztódik. A párról 2005 decembere óta nincsenek újabb hírek, így egyelőre azt se lehet eldönteni, igaz volt-e egyáltalán, vagy csak a filmbemutatóhoz kapcsolódó kampányfogás.