horoszkóp

Dammak Jázmin: ''Jó vagyok fürdőruhában''

2008.07.11. 08:33
Kapcsolódók (1)
A Királynő című műsor második helyezettje több hete kiutazott Vietnámba, hogy a többi jelölttel felkészüljön a Miss Universe döntőjére. Mint kiderült, pár napja már eldőlt, hogy ki lesz benne az első tizenötben. A modell úgy érzi, jól szerepelt az előválogatáson, és a fürdőruhás felvonulás során biztosan sok pontot gyűjt majd. Emellett pedig mindennek örül: annak, hogy a szlovák lánnyal került egy szobába, és annak is, hogy nagyon jól érzi magát Náray Tamás estélyi ruhájában. A döntő után egy kevésbé szórakoztató időszak következik Dammak Jázmin életében, hiszen be kell pótolnia a verseny miatt elmaradt vizsgáit.

Július 14-én rendezik meg a Miss Universe szépségverseny döntőjét Vietnámban, ahol Dammak Jázmin képviseli majd hazánkat. Röviddel az esemény előtt kérdeztük a magyar versenyzőt a felkészülésről. „A sűrű program miatt kicsit fáradt vagyok, de összességében nagyon jól érzem magam. Mindennap próbálunk. Csütörtökön a nemzeti ruhás felvonulást vették fel, nemrég volt egy prezentációs nap is. Ez alapján már eldöntötték, hogy ki lesz benne az első tizenötben, de az eredményt nem közölték velünk. Úgy érzem, hogy jól szerepeltem” – nyilatkozta a Velvetnek A Királynő című műsor második helyezettje, aki közel egy hónapja utazott ki a nemzetközi verseny helyszínére.

Parádés felvonulás

A felkészülés mellett számtalan más kötelező program is van. Június 30-án például egy látványos parádé keretében vonultak fel Nha Trang városában a Miss Universe címre aspiráló hölgyek. „Hatalmas tömeg előtt, kisebb autókon mentünk körbe a nagyobb utcákon a part mentén. Óriási élmény volt. Hoi An városában is volt egy hasonló felvonulás. Biciklis fogatokon vittek minket, tűzijáték is volt, ám ennek a végét kicsit elmosta az eső. Egyszer egy követségi vacsorán is részt vettünk, vagyis nagyon sok olyan esemény van, ahova szépen felöltözve megy el minden királynőjelölt.” Szépségkirálynők révén a jótékonysági programok sem maradhatnak ki. „Az én csapatom egy AIDS-központba látogatott el. Nagyon örültek nekünk. Több olyan képet is vásároltunk, amiket ők, pontosabban egy művészeti csoport készített.”

Aki meghízott, azt elzavarták edzeni

Kíváncsiak voltunk, hogy Dammak Jázmin melyik kategóriában érzi a legesélyesebbnek magát. „A nemzeti kosztümös felvonulást nem zsűrizik, mivel ez nem lenne igazságos, hiszen vannak országok, akiknek sokkal látványosabbak a ruháik. A fürdőruhában jó vagyok. A lányok egy része meghízott, egy-két királynőt sebtében elküldenék edzőterembe. Ugyan én is dolgozhatnék magamon, de szerintem az élmezőnybe tartozom. Az estélyi ruhámat Náray Tamás tervezte. Nagyon jól érzem magam benne, és szerintem ez nagyon fontos. A legtöbben szállós, köves ruhákat viselnek majd. Nálam is vannak ilyenek, de nem szeretem ezt a stílust. Persze lehet, hogy kifejezetten jó pont lesz, hogy különbözni fog az öltözékem a többiekétől.” Hogy a ruha valóban beváltja-e a hozzáfűzött reményeket, a hétfői döntőn kiderült, amit egyébként a Reflektor TV-n is figyelemmel kísérhetünk majd.

Se internet, se telefon

Dammak Jázmin ugyan számtalan hazai szépségversenyen szerepelt már, de szerinte ez nem feltétlenül jelent előnyt. „Nagyon sok jelölt versenyt űz a versenyzésből. Egyes országok egyébként ugyanazt a lányt küldik mindkét világversenyre, vagyis a Miss Universe és a Miss World döntőre is. Az persze mindenképpen előnyös számomra, hogy a modellkedés miatt nagyon sokat utaztam, ezért hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy távol vagyok a családomtól. Aki most csöppent bele ebbe a világba, az nagyon nehezen viseli, hogy alig tudja tartani a kapcsolatot a szeretteivel. Sajnos internetünk nincs, és a telefonos kapcsolat sem olyan jó.”

A szlovák királynő normális

Bár a jelöltek jól kijönnek egymással, komoly barátságok idő hiányában nem szövődnek –tudtuk meg a hazánkat képviselő Dammak Jázmintól. „Összesen nyolcvanan vagyunk. Ha mindegyik lánnyal csak egy fél napot tudnék beszélni, akkor sem lenne belőle igazi ismeretség. Ráadásul van egy pár lány, aki nem nagyon beszél nyelveket. Szerencsére a legtöbben tudnak angolul, így ezen a nyelven kommunikálunk. Egy csapatban összesen négyen vagyunk. Minden csapatra jut egy koordinátor, ő visz minket mindenhova. Én a szlovák királynővel lakom egy szobában, aki nagyon kedves és normális. Ez nagyon jó, hiszen nem mindegy, hogy az ember kivel lakik együtt egy hónapig.”

Klikk!

Pótolja a lemaradást

Bár Dammak Jázmin igazi világjáró, nem biztos abban, hogy a közeljövőben visszautazik Vietnámba. „Elég messze van. Persze jó lenne visszajönni Ázsiába, kíváncsi vagyok Japánra, Malajziára, és Kínában is csak egy helyen voltam még” – tette hozzá a tunéziai származású lány, aki a döntő után azért pár napot még kint tölt, majd hazautazik és befejezi az egyetemet. „Még egy évem van hátra. Sajnos a verseny miatt nem tudtam felkészülni a vizsgaidőszakra, és most pótolnom kell a lemaradást” – mesélte a Miss Universe Hungary, aki jelenleg kommunikáció - PR szakos hallgató. Ami a távolabbi terveket illeti, Dammak Jázmin szeretne élni azokkal a lehetőségekkel, amik a Miss Universe révén megadattak neki, „„Szívesen részt vennék a következő A Királynő című műsor munkálataiban, amennyiben lesz ilyen. Emellett természetesen továbbra is szeretnék modellkedni.”