Nehezen köt barátságot Ladányi Ádám a Mr. Gay Hungary győztese. Legalábbis igazit. Ha pedig más is olyan pofátlan, mint ő, azzal előítéletes.

Ladányi Ádám, becenevén Deam lett az idei Mr. Gay Hungary nyertese, így ő képviseli majd hazánkat az augusztusban megrendezésre kerülő európai meleg szépségversenyen. A 25 éves fiút az eredményhirdetés után sikerült diktafonvégre kapnunk a Moulin Rouge-ban. Nem volt egyszerű. Egyrészt azért, mert Deam körül tolongtak az tv-sek és az újságírók, másrészt pedig már láthatóan ünnepelte volna újdonsült címét, és mindennél jobban vágyott egy cigire, ezért meglehetősen feszültnek tűnt. Bár azt mondta, nem az.

Fotó: Egyed Péter

"Nem vagyok feszült. Én imádom ezt." Mármint a kamerákat, a csillogást. Hiszen "ezért jelentkeztem a versenyre. A strandon is a napon fekszem, nem az árnyékban." Az első helyezésben végig reménykedett, mert (a harmadikként befutó Norbival szemben) a győzelemért indult. Deam egyébként fejhosszal nyer, legalábbis ami a közönségszavazatokat illeti, biztosan. A nyolc indulóra leadott sms-voksok 40 százalékát ő kapta. A mulató melegek is láthatóan imádták. Mindig hatalmas tapsot kapott, hiszen "neki van a legjobb teste". A popsija viszont kevésbé nyerte el a közönség tetszését.

Hogy jóba lett-e a többi résztvevővel? A végére igen. Bár barátságok nem szövődtek köztük. Egyedül talán Mazsolával került közelebbi kapcsolatba, pedig az elején kölcsönösen nem bírták egymást. Ezt a dobogóról lemaradt fiú is megerősítette, bár ő a barátságról másként vélekedett. "Ő lett a legjobb barátom" - mondta Mazsola - "Egyébként én végig neki szurkoltam." Már az első sajtótájékoztatón megmondta, Deamre fog szavazni. Állítólag így is tett. Hogy mi volt a bajuk egymással? "Azt hiszem, ez csak előítélet volt." - mondta Deam. "Vagy csak én voltam féltékeny?" - vetette fel a 29 éves Mazsola. Arra jutottak, hogy biztos az volt a baj, hogy túlságosan hasonlítanak egymásra. Ugyanis mindketten pofátlanok.

Melyik nyereménynek örül a legjobban? A 100 ezer forint készpénznek, mert azt jótékony célra ajánlhatja. Még nem tudja, kinek. Valószínűleg egy gyerekalapítványnak. Deam egyébként számtalan ajándékot kapott. Többek között egy külföldi utat, nyelvtanulási lehetőséget, modellszerződést, wellnesszhétvégét és ingyen szépségápolást egy teljes évig.

A nem túl bőbeszédű fiú életéről keveset tudtunk meg. A szépségverseny hivatalos honlapján csak annyi szerepelt, hogy egyedülálló, és szereti a tojásos nokedlit. Megtudtuk még, hogy nem veti meg az alkoholt, hogy dohányzik, de nem szereti az erős cigarettát. Életében a barátai a legfontosabbak. "Nekik köszönhetek mindent." Nagy a társasága, de kevés igazi barátja van. Ők sokat harcoltak azért, hogy elfogadják. Deamet, úgy látszik, a családja is támogatja, édesanyja legalábbis biztosan. Ő ugyanis végig ott szurkolt a versenyen, és most nagyon büszke a fiára.

Hogy Deam mégis mit szeret a legjobban csinálni? A felkészülés során az derült ki, hogy a fényképezőgép előtt állni. "Egyébként mindent szeretek. Ugyanis imádok élni."