A fiúk szerint az indulók túl nőiesek, a nyertesnek pedig nem jó a feneke. Felszabadult buli, lenyűgöző környezetben. Deam szoros versenyben győzte le Adamot és Norbit a Mr. Gay Hungary döntőjén.

Az idén harmadik alkalommal megrendezett Mr Gay Hungary-nek a nagy múltú és patináns Moulin Rouge adott otthont. Kilenc órakor, a néhány éve az eredeti tervek alapján felújított mulató elé egy hatalmas fehér limuzin gördült. A vörös szőnyegen nem más tipegett végig tűsarkú cipőjében, mint Desiré Dubounet, a rendezvény licenszének és a Bohemian Alibinek tulajdonosa, az esemény szervezője, előadóművész és kvantumbiológus. Desirével az este során még sokszor találkoztunk. Egy hangyányival többször, mint szerettünk volna.

Celebparádé és a macsók

A mulatóba lépve tátva maradt a szánk a csodálkozástól. Vörös padlószőnyeg, sejtelmesen halvány fények, csillogás. Egyszerre volt elegáns és fülledten erotikus. Csodálatos helyszín. Üvöltő zenvel. És dögmeleggel. Bár a közönség még csak lézengett a bárban és a színházteremben, azért celebek már szépen képviseltették magukat. Megláttuk Bea asszonyt, a zsűri egyik tagját, a körülötte lebzselő egyelőre még hanyagolt Győzikét, Gyöngyösi Nándit, a tavalyi meleg szépséget, a Mr. Gay Europe nyertesét, aki szintén a zsűriben foglalt helyet, és persze Terry Blacket is.

Terry, aki most lesz 60, jelenleg tv-műsort vezet, Ausztriában játszik egy színházban, hiszen muszáj keményen dolgoznia. Két éhes szájat etet. Szerinte azért vannak ilyen kevesen, mert a szervezéssel komoly hibák voltak. Például az, hogy nem kapott elég nyilvánosságot a rendezvény. Másrészt az embereket jobban érdekelte volna, ha nem meleg, hanem férfi szépségverseny címen propagálják az eseményt. Hogy tetszenek-e neki a fiúk? "Ezek az új, trendi fiatalok nem az én világom." A macsósabb srácokat szereti. Mint kiderült a közönség egy része is.

Krakter Zsolt válasza Terry Black-nek
Krakter Zsolt, a rendezvény sajtósa a cikk megjelenését követően felhívta a Velvetet és elmondta, hogy Terry, úgy tűnik, keveset látott a rendezvény szervezését megelőző háttérmunkából. A Mr. Gay Hungary ugyanis nagyobb nyilvánosságot kapott, mint eddig bármikor. Az eseményen végül 500 fő vett részt, ami igen jónak mondható. A szépségversenyen pedig azért emelték ki a meleg résztvevőket, mert egyrészt nem kívántak az embereknek hazudni, másrészt a rendezvény célja éppen a melegek elfogadottságának növelése volt.

Mikor a döntősök keresésére indultunk, éppen megláttuk a kihívóan elegáns Keleti Györgyit, amint a bejáratnál visszautasítja a VIP karszalagot. Ő ugyanis zsűritag, és különben is, mindenki ismeri. A szalagot egyébként még Győzike is viselte.

Az okulás reménye és egy meleg apa

Mikor végre kiderült a nyolc döntős fiú tartózkodási helye, Desiré Dubounet épp másfél órás ráhangoló koncertjének közepén járt, mi pedig két szám között elosontunk a színpad mögötti öltözőbe. A kis pincehelyiségbe érve rögön döntöttünk. Interjú ide, vagy oda, a sivatagi forróság nem embernek való, így inkább a színfalak mögötti dohányzóban kaptuk el a félmeztelen meleg szépségeket.

Noobye és Zioni, azaz Szepesi Norbert és Szűcs Gábor egybehangzóan nem izgultak. Hiszen nem egymással versenyezni, hanem bulizni jöttek. Norbi ráadásul nem is számít győzelemre. Inkább csak reménykedik. Azért örülni fog, ha nyer, hiszen azért nevezett. A rengeteg nyeremény közül leginkább a külföldi nyelvtanulás vonzza, ugyanis a 19 éves kommunikáció szakos fiatalember spanyolul szeretne megtanulni. A fejlődés lehetősége, úgy tűnik jobban vonzotta, mint az utazás, a modellszerződés, a rádiós műsorvezetői szerep, a wellness hétvége, vagy a svédasztalos vacsora. Azért az italutalványt is vonzónak találta. Azt legalább együtt elbulizhatnák. Mert barátságok, azok szövődtek a felkészülés alatt. Gábor reményei szerint ezek később is megmaradnak. Ő egyébként legszívesebben Indiába utazna. Szereti azt a kultúrát.

A szépségverseny egyik legizgalmasabb karaktere a 29 éves Szabó Richárd , aki Blombergfiú néven indult, szintén nem izgult. Az ötgyerekes családapa ugyanis csak részt venni jött. Egyébként az ő édesapja is homoszexuális, édesanyja pedig süketnéma. Richárdot családja mindenben támogatja és szurkolnak neki. Amire a legbüszkébb, az kedves és toleráns felesége. A hölgy egyébként már a második neje, aki kezdettől fogva tisztában volt a férfi beállítottságával. Hogy mégis hogy lett ebből házasság? Mert mindketten gyerekeket akartak és szükségük volt az összetartozás érzésére. Richárd szerint a nevelőotthonban élő árvák számára a meleg párok nyújthatják a megoldást. Mert a legfontosabb az, hogy egy ember szeretetben nőjön fel.

Tökéletes test és az ismétlés varázsa

A mulató lassan megtelt, Győzike már harsányan pózolhatott a kamerák előtt és fél órás csúszás, meg Desiré még néhány dala után megkezdődött a verseny. Míg fotós kollégám keresgélte a legjobb helyszíneket, én egy kellemesen vörös, bársonnyal borított páholyban foglaltam helyet. Mint kiderült jó választás volt. A körülöttem álló meleg közönség ugyanis remek kommentátornak bizonyult.

Az esemény megnyitásaként Dukai Regina énekelte el a Mr Gay Hungary indulóját, amelynek lényege a szépség ünneplés. Regina egyébként már hagyományosan megjelenik a hasonló rendezvényeknek, hiszen ő konferálta a tavalyi gálát, meg persze a kissé szervezetlenre sikerültPornó Oszkárdíj kiosztót is. Az idei műsor konferansziéja Palotás Petra és Nicole az Alibi traszvesztita dívája annyira csinos volt, hogy kissé irigykedtem. Bárcsak ilyen testem lenne. Persze farok nélkül.

A műsorvezetők felhívták a figyelmet, ahogy minden további megjelenésükkor is, hogy a verseny lezárásáig sms-ben lehet szavazni a jelöltekre. A nyertes ugyanis 50 százalékban a zsűritagok és felerészben az sms szavazatok átlaga alapján kerül ki.

Mulató melegek és a túlexponált szervező

Az első körben a srácok lezseren, farmerban vonultak a színpadra és Nicole biztosította a közönséget, hogy a későbbiekben egyre kevesebb lesz rajtuk a ruha. Míg a döntősök a következő fordulóra vetkőztek, Tóth Vera szórakoztatta a közönséget. Mikor énekelni kezdett, hirtelen megmozdult a színházterem. Mindenhol táncoló, mosolygó melegek élvezték a műsort.

A páholyban egy időre feltűnt Steiner Kristóf műsorvezető is, akiről meg kellett állapítanunk, hogy kitűnő ízlése van. Már ami a párválasztást illeti. Barátja ugyanis a leghelyesebb pasi volt az egész mulatóban.

A fiúk ezután fekete alsóneműben jelentek meg a színen, amitől a mellettem álló, folyton évődő pár egyik tagja lelkes tapsban és kiabálásban tört ki. Főleg Norbi láttán. Barátja először csak kényszeredetten mosolygott a lelkesedésen, aztán féltékenyen a fenekébe mart. Már megint Desiré következett. "Na, ne! Nem gondoljátok komolyan." - hangzottak fel a szenvedő hörgések. Ezt Nicole szerint sem lehetett már fokozni. Pedig igen. Desiré a végén is énekelt.

Felmelegedés és a haláltánc

A döntősök most is fehérneműben pózoltak a színpadon, a "Let me be your underware" című számra, amit újdonsült pajtásaim, az "ezt inkább nem kéne" felkiáltással köszöntöttek. Hogy meg lehet csodálni izmos testüket? A páholy röhögésben tört ki. Mikor megkérdeztem tőlük, mi a gond a srácokkal, azt mondták túl nőiesek. "Úgy látszik, aki 50 kiló felett van, azt rögtön kiszavazták." Állítólag a tavalyi felhozatallal is ez volt a baj. Bár azt nem mindenki látta. A mellettem ülő 20 év körüli fiú ugyanis, csak idén kezdte a "felmelegedést".

A nyolc szépség még megmutatta magát fürdőruhában, amit Nicole az "elég mélyen kíváncsi vagyok, mi van bennük" mondattal konferált fel, majd az utolsó fordulóban mindenki egy-egy kérdést kapott. Közben meghallgattuk Nina két számát, akiről ömlött a víz, de ezzel nem volt egyedül. A mulatóban mindenkinek sóslétől csillogott a bőre. Lezárásként pedig egy sötét hangulatú, gyilkolós, kikötözős performanszt láthattunk. Ettől lelkes volt a páholy. Nem értettem miért.

Lapos fenék, szőrös test

Az eredményhirdetés előtt megoszlott a társaság véleménye. Volt, aki Norbit akarta, volt aki szerint ő túl szőrös. A másik oldal Deamet, azaz Ladányi Ádámot preferálta, mert "neki van a legjobb teste, csak a segge nem jó." Fenék ide vagy oda, Deam lett a nyertes. Nánditól átvette a jogart és csillogó szemmel állt a tapsviharban.

Második helyen a 19 éves Adamo, polgári nevén Balázs Ádám végzett, míg a harmadik személyes kedvencünk, Norbi lett, aki boldog volt a díjtól. Legjobban annak örült, hogy nincs benne csalódottság, és szerinte Deam "megérdemelte, hogy nyert. Tökéletesen fogja képviselni a magyarországi melegeket." Úgy legyen.