Fekete László nem haragszik, csak éhes

2008.08.25. 13:07
Fekete László csak a saját vacsoráján tudott jól lakni. Minden napját megpróbálta úgy intézni, hogy estére farkaséhesen érkezzen, ezért a megszokottnál sokkal kevesebbet evett napközben. A vacsorákról azonban üres gyomorral távozott. Az erőművész nem haragszik vacsoratársaira, csak nem érti, miért nem tudtak odafigyelni az ő ízlésére is.

A Hal a tortán Best of adásai ezen a héten hétfőn kezdődtek. Az első héten Ganxsta „Döglégy” Zolee, Molnár „Nagy Ő” Anikó, Kovács „Popdaráró” Áron, Magyarország legerősebb embere, Fekete László és az énekesnő Szandi szórakoztatták esténként a tv nézőket.

Fekete László elmondta a Velvetnek, hogy alapvetően jól érezte magát a forgatások alatt, attól függetlenül, hogy kinél ettek. Az idegességét az alapozta, hogy ez egy főzőversenyként meghirdetett műsor és szerette volna megállni a helyét.

Molnár Anikót és Kovács Áront nem tudta jól megismerni, de reméli még lesz erre további lehetősége. Azonban az erőember kikéri magának Kovács Áron azon állítását, miszerint csak azért hisztizett minden este, mert ő akarta megnyerni a versenyt. Szandit azonban nagyon megkedvelte és egy végtelenül aranyos teremtésnek tartja. Ganxsta Zolee-t már több mint 10 éve ismeri, hiszen gyakran találkoznak különböző fellépéseken. Fekete László szerint a nagyszájú rapper egy kicsit visszafogta magát, de csak a műsor kedvéért.

Kedden, amikor az erőművész főzött, mindenkinek elmondta, hogy egyedül a levesekre és a zsíros húsokra hárklis. Ennek ellenére mindenki olyan ételeket készített, amit nem szeret. „A lángost, a levest, a csirkeszárnyat és a mákos gubát sem szeretem. Nem lett volna semmi probléma, ha például Ganxsta Zolee a chillis csirkeszárnyak helyett csirkemellet csinál. A csípőset nagyon szeretem.„

Az erőművész vidéken nőtt fel, állatok között. Nem meglepő tehát, hogy szereti a húsokat és a főzéshez, takarításhoz és mindenféle házimunkához is nagyon jól ért. Édesanyja már kisgyerek korában befogta a házkörüli munkákhoz. Azonban a leves utálata már ekkor „pszichésen” kialakult nála, mert az nem nyújt elég tápanyagot számára. „Legfeljebb a WC-re tudok kimenni tőle.”

Nagyon szereti a sülteket, a grill dolgokat és a tengeri herkentyűket is. A főzelékek közül a borsó és a tök a kedvence, de szigorúan zsírmentes pörkölttel vegyítve. Öt-hat étel az, amit soha nem tud lenyomni a torkán és sajnos vacsoratársainak sikerült pont azokat a dolgokat készíteniük.

Fekete László nem ért egyet a vádakkal, miszerint egész héten csak nyafogott. Szerinte a nézők nem nagyon vették észre az ellene irányuló kisebb és nagyobb csipkelődéseket, amiket társaitól kapott. Annak ellenére, hogy ő bőségesen megvendégelte a csapatot, nem látta a viszonzást. Azonban Fekete László hangsúlyozta, hogy nem haragszik senkire és nem is hibáztatja társait. Mégis valószínűnek tartja, hogy többé nem vállal hasonló műsorban szereplést. „Szerintem ezt a műsort én vittem a hátamon és mindenki nagyon sokat tanult belőle.”

Magyarország legerősebb emberének otthonában is a feleség készíti az étkeket, de ritkán Fekete Lászlónak is kedve támad főzőcskézni. Ilyenkor az egész családnak előre szól, hogy a hétvégi menüt maga szeretné elkészíteni és senki ne merjen segíteni. Ezt azonban nagyjából csak félévente engedheti meg magának, hiszen az időbeosztása nagyon szoros. Jelen pillanatban is fellépésekre készül, és októberben szeretne a dobogóra állni az egyik erdélyi erősember versenyen.