horoszkóp

Profiként még élvezni is mást jelent

2007.08.19. 09:01
Méret, potencia, megbízhatóság, hatékonyság, fantázia. Ez mind alapvető ahhoz, hogy valaki profi legyen. Frank Gun pornószínésszel beszélgettünk.

Egy pláza kávézójában várunk Frank Gunra, a legrégebben aktív magyar pornószínészre. Az épp Szlovákiából érkező, 36 éves pornós atlétában, vidáman kutakodó tekintettel lép be az ajtón. Mikor egy forgatáson először találkoztunk, meztelen volt, és egyáltalán nem tűnt szemérmesnek. A majd egy órás interjút azonban úgy beszélgetjünk végig a szexről, hogy egyáltalán nem hangzik el a dugás, a kefélés, a szeretkezés szó sem. Csak egy "megcsinálja" csúszik be, az is lesütött szemmel. Persze lehet, hogy Frank verbálisan sem szemérmes, egyszerűen csak udvarias. Az viszont biztos, hogy imádja a nőket.

Profizmus versus szüttyögő pasik

Juhász Ferenc, alias Frank Gun 17 éve dolgozik a pornóiparban, több száz filmben szerepelt, számos díjat nyert, bejárta a világot a Karib szigetektől Ausztráliáig, neki köszönheti a szakma az egészségügyi vizsgálatok bevezetését, és azon kevés férfi között van ma Magyarországon, akit külföldön is profi pornószínészként tartanak számon. Mitől lesz valaki profi? Rengeteg dologtól, mint kiderült. Hogy valaki nevet szerezzen a szakmában, az időt vesz igénybe. "A profik többszörösen is bizonyítanak." Franknak például négy évébe telt, amíg profiként könyvelték el.

Klikk!

"Még ha megfelelő mérettel, megfelelő potenciával rendelkezik is valaki, akkor is évekig kell bizonyítania, hogy igen, én jó vagyok. Ha pedig kivívta magának a nevet, akkor jönnek az elvárások. Ettől azért van egy kis feszültség az emberben." Hogy miért is? Mert éppen háromszor annyi pénzért vitték ki Brazíliába, mint egy amatőrt, több százezer forintot kifizettek az útiköltségre és a szállásra, és a cégnek minden kint töltött forgatási nap újabb százezreket emészt fel. Így muszáj produkálni. "Állandóan edzésben kell lenni, mint a sportolóknak, de nekik csak bizonyos napokon kell a legjobbnak lenniük, nekünk pedig minden nap." Egy profi színész ismeri a forgatási helyzetet, tud mozogni a kamera előtt, tudja melyik fénybeállítással mi a cél. Őket nem kell instruálni. Szóval a produkciónak megéri a tapasztalt szereplő, nem beszélve a lányokról. "A nők kiakadnak, ha órákig tart a dolog. Van, hogy egy lány egész napot vár, ideges, fáradt, már minden baja van (főleg ha anális szex is van, mert akkor nem eszik), és akkor ott szüttyög egy pasas, aki nem tudja, hová rakja a kezét-lábát."

Nőcentrikusság és az erőnlét

"A profikat nem az hajtja , hogy a pornó hű de nagy üzlet, hű de sokat lehet keresni, hanem először is imádjuk a nőket. Általánosságban sokkal odaadóbbak vagyunk, jobban szeretjük másoknál a női testet. Persze ez nem szép dolog, mert nem egy nőröl van szó, hanem általánosságban a női testről. Csak épphogy hozzájuk érni, már az is jó, vagy akár csak nézni őket a diszkóban. Már gyerekkoromba is majdnem kicsaptak az oviból, mert folyton a lányokat hajkurásztam." - mondja Frank, arcán huncut mosollyal. "Persze vannak nehéz napok. Kérdezhetnéd tőlem, hogy 'figyelj, te tizenhét éve folyamatosan szexuális gerjedelemben vagy?' Nem. Ugyanúgy van biológiai ritmusom, mint bárkinek. A profik nem használnak injekciókat, nem kapkodnak be feleslegesen gyógyszereket. Potens, fiatal"- itt beáll egy pillanatnyi csend, rövid önelemzés - "illetve középkorú férfiak."

Az is fontos, hogy az ember kiküszöbölje a forgatás alatt a zavaró tényezőket. Pedig azokból van bőven, ugyanis sokszor szélsőséges körülmények között dolgoznak. Előfordult például az, hogy Frank majdnem elájult két alkalommal is egy forgatás közben, ahol 40 fokban kellett dolgozni egy hajó fehér fedélzetén. Persze jól bírják a fizikai megerőltetést, hiszen a profik odafigyelnek az életvitelükre, egészségükre, és "nem egy kocsmából esnek be a forgatásra."

Sötétben minden tehén fekete

Ez mind szép, de a pornósok élete sem abból áll, hogy szexi csajokat dugnak reflektorfényben. Mi van akkor, ha nem tetszik a lány? "Olyankor sztorizunk." Azaz a fantáziát hívják segítségül. "Ha nehézségeim voltak, akkor lapoztam. Mármint fejben. Ha az ember felelevenít egy olyan sztorit, ami megmaradt a múltból, és nagyon jó volt, akkor elkezd működni a test. Olyan, mintha csukott szemmel csinálnánk." Persze csak képletesen. Valójában a szem nyitva, és a szereplő pedig dolgozik. "Egyébként mindenki mást használ. Van, aki megkeresi a partnerén azt a pontot, ami a legjobban tetszik neki, és csak arra kocentrál. Olyan ez, mint egy meditáció, az ember koncentrál és összpontosít. Minden profi fiúnál előfordul, hogy egyszer-kétszer hullámvölgybe érkezik, mindig akkor, amikor szerelmes. Ez pedig a munka rovására megy. Most is sokan élünk együtt lányokkal, ezt megtanulja kezelni az ember, de mikor az a nagy szerelem van, az beakaszt. Nem tudja az ember megerőszakolni a saját testét."

Nézze meg képeinket!

Féltékenység és az egy perces menet

Hogy nem nehéz-e összeegyeztetni ezt a munkát a párkapcsolatokkal? "De. Főleg, ha a partner nem a szakmában tevékenykedik." Hogy el tudják-e fogadni a nők? "Ideig-óráig. Ha egy páros úgy van a szakmában, hogy itt ismerkednek meg, akkor ez könnyen tolerálható. Akkor nem kell elmagyarázni, hogy ez csak szex. A csak persze idézőjelben. Orgazmus és elélvezés között óriási a különbség. Orgazmus az, ami otthon van. Elélvezni meg bármikor el tudok. Akár itt is, egy percen belül."

A férfi egyébként évek óta él kapcsolatban Mandy Bright pornószínésznővel. Nem volt féltékenykedés? A lány részéről volt. "Főleg olyankor, amikor hármas jelenetben voltunk. Akkor kijött rajta. Szeretem, de tudtam, hogy miatta nem fogom befejezni ezt a szakmát. Válaszút elé állítottam: vagy önuralmat eröltet magára, és nem csinál balhékat, vagy nem fog menni az együttélés. De jól tettem, mert sikerült túltennie magát rajta. A szex fontossága nem veszett el, csak az a 'magamnak akarom, csak az enyém legyen' érzés múlik el. Vagy ha nem, hát megpróbál az ember uralkodni magán. Sokszor elgondolkodtam, hogy az én hiúságomat vajon nem sérti-e az, hogy most ott van valaki a barátnőmmel, és úgy megcsinálja, hogy ott élvez már nem tudom hányadszor, ordítva. És lehet, hogy azon röhögnek körülöttem, hogy én vagyok a barátja, és ezt az egészet végignézem, aztán rájöttem, hogy nem. Ha már ebből a szakmából választottam barátnőt, akkor ne zavarjon, hogy élvezi." Az viszont zavarná, ha fél órája térdelne a barátnője egy pasi előtt és annak nem lenne erekciója. Az is azért, mert egy dilettánssal kell szenvednie a csajának.

Szexből sohasem elég

Az elmúlt 17 évben a pornószakma átalakult, eldurvult. "A 90-es években még három nappal az anális szex előtt szóltak, nekem, a fiúnak, manapság pedig anális szex nélkül nincs filmforgatás." Hogy nem égett-e még ki ennyi év után? "Nem érzem magamon. Mások már rám tapasztották, de szerintem nincs erről szó. Nem tervezem abbahagyni a pornót: szeretem a lányokat, szeretem a szexet."