horoszkóp

Kerüli a felhajtást az Operabál királynője

2008.02.07. 08:01
Az Operabál királynője, a tizenhét éves Gál Anikó nem beszédes alkat, és a magamutogatás sem áll hozzá közel. Annyit azért sikerült megtudnunk, hogy az iskolában nem reklámozza majd a címét, szereti Afrikát, és szeretne természetgyógyász lenni.


- Anikó, ha hétfő reggel bemész az iskolába, és az osztálytársaid kérdezik, mi történt veled a hétvégén, mit mesélsz majd nekik?

- Fogalmam sincs. Nem akarok nagy felhajtást csinálni, nem akarom mondogatni, hogy bálkirálynő lettem. Nem magamutogatásból jöttem el ide.

Gyógyítani kell

Gál Anikó és Bécsi Gábor

A tizenhét éves Gál Anikót választották hétvégén a 13. Operabál királynőjévé. A miskolci gimnazista a bál alkalmára szervezett tánckarban mutatkozott be a közönség előtt, majd amikor éjjel egy órakor a megjelent vendégek közt kihirdették a bál királynőjének nevét, nagyon meglepődött. Talán a fiatal lány meghatottsága lehetett az oka annak, hogy a vele készített harapófogó-interjúnkban az előbb idézett gondolat volt a leghosszabb, egybefüggő mondat, de azért igyekszünk bemutatni a bálkirálynőt.

A bál ideje alatt javában zajló Magyar Filmszemle apropóján Gál Anikótól megtudtuk, nemrég DVD-n megszerezte az amerikai Titok című filmet, és tetszett neki. Elmondta, rajong Afrikáért, de a kontinens országai közül egyelőre Tunéziát látta. Szívesen indulna egyszer a – Párizs- Dakar Rally lefújását követően elképesztő nyilvánosságot kapott - Budapest- Bamako Rally-n is, mert akkor látná a többi országot is, legalábbis azoknak a sivatagjait. Gál Anikó közgazdásznak készül, de a kineziológia és a természetgyógyászat érdekli a legjobban. Ennek okait így részletezte. „Ezt az érdeklődést vissza lehet vezetni egy betegségemre, meg mindig bennem volt az az identitás, hogy gyógyítani kell.”

Rejtély, hogyan választanak királynőt

Megtudtuk, hogy a királynő az Operabál többi táncosához képest másfél hónappal később kezdte el tanulni a keringőt, amíg a többiek három hónapig készültek. A bálkirálynő lovagja táncpartnere, Bécsi Gábor lett, és ők valójában csak barátok. Bécsi a Nemzetvédelmi Egyetem hallgatója, aki kérdésünkre, hogy pilóta vagy katona szeretne-e lenni, elmondta, mindkettőhöz van kedve, de legfőképp had és biztonságtechnikai mérnök szeretne lenni.

Mindkettejüktől kérdeztük, hogyan választották őket bálkirállyá és bálkirálynővé, és milyen kötelezettséggel jár ez a cím. „Nem tudjuk, ki választott ki, és hogyan. Hogy egy zsűri-e, vagy a közönség, ez rejtély”- válaszolták, és az utóbbi kérdésre is hiába próbáltunk bővebben rátérni. „Fogalmam sincs, valami protokoll jár vele, nem tudom”- mondta Gál Anikó.

Gyerekkori álma volt

Az idei Operabálról a királynő így vélekedett. „Nagyjából hasonló, mint amilyennek képzeltem. Annyiban más, hogy családi közeg van itt, nincs az a kivagyiság. Nem tudom, hogy visszajövök-e jövőre is, meglátjuk”- mondta Gál Anikó hozzátéve azt a klasszikus, visszatérő mondatot, miszerint gyerekkori álma volt, hogy egyszer eljusson ide.

Az Operabál sokak elképzelése szerint egy rendkívül elegáns estély, ezt a képet annyival kiegészítenénk, hogy a zenei helyszínek közt vonuló tömeget látva elsőként egy olyan kulturális fesztiválnak tűnt, ahol black tie a dress code. „Utólag nagyon örülök, hogy nyertem, aztán az élet folytatódik ugyanúgy, mint eddig”- zárta az interjút Gál Anikó.