Szenes Andrea megfogalmazta az év mondatát az év társasági eseményén, de Makány Márta rátett egy lapáttal. Közvetítésünkből megtudhatja, mi zajlott a bálon, és mint gondoltak a helyszínen tartózkodó tudósítóink, a Barna, a Szőke, és a Copfos.

01:59

"A saját szemünkkel látjuk, hogy Magyarország és a világ több szépségkirálynője a Bergendy Szalonzenekar Hadd főzzek ma magamnak refrénű slágerére ropja. Ennél több szürrealitást már nem tudunk befogadni, úgyhogy miközben szívből reménykedünk abban, hogy Kiszel Tünde utolérte Richard Claydermant, búcsúzunk." A Copfos nélkül maradt Szőke és Barna ma utoljára jelentkezett.

01:25

A Copfos elköszön. Lelepleződése után Lakatos Márk már nem vállal felelősséget magáért. Mint utolsó bejelentkezésében leírja: "Most, hogy eldurvulni látszik az éjszaka, biztonságba helyezem a nyakamat ékesítő talizmánomat, ami idáig mindennel szemben megvédett a bálon. Köszönet Vargának, a nagy mesternek, aki egy tucat brilliánst rászórt az amulettemre. Mostantól kezdve nem vállalom a felelősséget". De még mindig nem árulta el, mennyibe került a ruhája. Képek és extrák vasárnap délután.

01:17

Most kezdődik az igazi buli. Barna tudósítónk jelentése szerint a Rollig Stones Satisfactionjére rokiznak szmokingos bácsik gyümölcsszínekbe öltözött nénikkel. Átéléssel, ahogy azt a rock'n'roll megköveteli.

01:15

Az Index tévéelnök-jelöltjét nem találjuk a tülekedésben.

01:10

Gál Anikó lett a bálkirányő, aki egy fiatal, debreceni vagy miskolci gimnazista lány, de tudósítóink nem látják a tömegtől, mert a népség a nyereményre hajtva előre nyomult a tombola sorsolására.

01:05

Egy virág leesett a páholyból, de nem találta el a férfiingbe öltözött Máté Krisztinát - tudósít a Szőke.

00:50

A modellként tevékenykedő Csősz Boglárka minden évben olyan embert hoz az Operabálba, aki egyébként nem lehetne jelen. Idén az anyukáját Erdélyből.

00:44

A white tie-os Z. ügynök helyesbít: Kóka is frakkban van, nem csak ő, és Schmuck Andor.

Az érkezés képei

00:41

Edvin Marton szívesen fellépne valamelyik elkövetkező Operabálon. Úgy gondolja, most már túllépett azon a néhány évvel ezelőtti időszakon, amikor három fizető jegyet adtak el a koncertjére a Thália Színházban - jelentette a Szőke. Marton (aki a dalnok Markhoz hasonlóan ékezet nélkül írja nevét) úgy érzi, az eltelt időben jelentősen bővült a tábora.

00:37

A Copfos szerint az Operabál az a fórum, ahol mindenki fölveszi a rendfokozatait, érdemjegyeit és kitüntetéseit, ami szerinte logikus, hiszen itt lehet megmutatni mindent egyben. Na, de ki a Copfos? Megmutatjuk.

A Szoke, A Copfos és a Barna

00:23

"Munkában a szponzorkereső lányok" - sommáz Barna tudósítónk érdeklődésére Makány Márta divattervező, aki szerint könnyű felismerni a pénzes férfiakra, és ezzel a jövő szezonra szebb-drágább báli ruhára vadászó lányokat, ugyanis kettesével járnak, éberen.

00:17

Kajdi Csaba modellkereskedő Palcsó Tamás megasztáros kockás nadrágját húzta fel Gucci ingéhez - jelenti Barna.

00:17

Valószínűleg egy fiatal lányt választanak meg bálkirálynőnek - erősítik meg a Velvet információit a Velvet helyszínen tartózkodó tudósítói.

00:02

A Gundel étterem 1154 terítéket készített az estére. A vacsorára is befizető vendégek azóta túl vannak ezeken:
Kapros fogas leveles tésztában sütve, rákkal,
Szarvasgombás libamájpástétom mangó chutney-val,
Pácolt lazacrózsa lazackaviárral, cukkíni szőnyegen,
Szarvasgerinc dióbundában, ananász chips-szel
Varázspálcán tálalt kacsamell aszalt gyümölcsökkel és fácánmell húsával töltve, zöldségpástétommal
Sáfrányos zöldséggel töltött omlós tésztasípok, trombitagombás pesztóval,
Őrségi sajtízelítő Kemencevarázs ölelésében
Crème brulée friss gyümölcsökkel, karamell öntettel

Hacsak közben be nem nyomtak a pezsgőkísérőnek nevezett falatokból:
Quiche Lorraine,
Füstölt sajt szerpentin,
Lazacos háromszög,
Tepertős pogácsa,
Libamájas gallér,
Szezámos batyu baconnel

23:59

Z. ügynök lendületbe jön. Tudósítása szerint Karl Imre energetikai mágnás hozzá képest meglepően ifjú nejével érkezett, le is fotózták jól, a politikai elitet mellette Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Latorcai János országgyűlési képviselő, Kóka János, SZDSZ elnök, és Schmuck Andor világfi képviselte. Z. elmondta, rajta kívül csak Schmuck Andor húzott frakkot, a többiek szmokingban nyomják végig a mulatságot.

23:53

23:46

"Előbálozó vagyok, azt hittem, több kolléga lesz itt" - mondja Szőkének Csonka András a táncparkett szélén. Pici nem győzi hangsúlyozni, szívesebben beszél a munkájáról, mint úgynevezett bulvártémákról.

23:42

Egymást tapossák a nyolcvan négyzetméteres dohányzósátorban a celebritások - hívja a Velvetet riadtan Z, aki Valakivel érkezett az Operabálra. Szerinte kicsi a cigizésre a teraszon kialakított, gázégőkkel fűtött sátor. A dohányosok között feltűnik Varnus Xavér is.

23:29

A Szoke, a Barna, de ki a Copfos?

Hamarosan kiderül.

23:22

Szenes Andrea valószínűleg az év mondatát ejti el: "Az elegancia elidegeníti az embereket" - közli Szőke, aki azt is tudja, hogy a hölgy a saját ruhájában érkezett a rendezvényre.

23:19

Parittyapucc - jut Szőke eszébe, majd meglátja Czene Attilát és Bánhidi Petrát a ruhatárnál, miközben éppen telefonálnak, és azt mondják, várnak Valakire.

23:12

Varnus Xavér a Barnának elárulta: tavalyi cikke miatt idén nem mert ugyanabban a ruhában jönni, ezért csak szimpla szmokingot húzott magára a puccparádéra.

23:12

Ahhoz képest, hogy Andy Vajna nem akar beszélni új nőjéről, minden fotósnak pózol vele egyet, közölte Szőke tudósítónk, akivel akadozik a műholdas kapcsolat.

23:06

Zámbó Árpi/Árpy a Napkirály - közli Szőke tudósítónkkal Schiffer Miklós politikusöltöztető stílusszakértő, miközben Árpádunk Tanzánia szépével fotózkodik.

22:59

Copfosunk elégedetlen a divatbemutatóval. Szerinte nem volt elég hangsúlyos az egész felvonulás, mert a tíz legnagyobb magyar divattervező többet, nagyobb látványt érdemel. Szerinte az egész felvonulásnak drámaibbnak kellett volna lennie, de azért Aipli Ági modellje és ruhái megérdemelték a tapsot, mert harmonikusak voltak a ruhák és a lányok.

22:59

Már két pohár tört össze tudósítóink közelében. A hangulat fokozódik.

22:55

"Az a nehéz, hogy klasszikus legyél, de közben önmagad is" - foglalja össze az este lényegét Szőke tudósítónknak egy barokk estélyis hölgy.

22:50

2500 forint a tombolajegy, amivel az Operabál igazgatója minden évben nyer és már röstelli, ezért idén nem vesz - jelenti a Barna. A tombolával New Yorki-i operalátogatást, wellneszhétvégét, és még egy csomó dolgot. A bevételből pedig árva gyerekek mehetnek az állatkertbe.

22:43

Félmeztelen zenészek, ahogy küzdenek a törvénnyel, és vesztenek

22:33

Zámbó Árpi/Árpy nem szomorú, hanem átszellemült a Carmen alatt. Mindez akkor derül ki, amikor a Copfost kéri meg közös fotózásra. Márk foglalkozása nem lakatos.

22:28

"Clayderman vajon playbackről nyomja mindig mindenhol, a nyolcvanas évek óta ugyanúgy?" - idézi Barna ügynök Fabricius Gábort, aki unottan döfködi koktélját kínai menyasszonya oldalán. Nem sokkal később át is megy Zagar koncertjére a Gödörbe. A szőkének és a Barnának is hasonló tervei vannak. De előbb a munka.

22:18

Az érkezés képei

22:13

Szőke ügynökünk fűzőjének a kötőjére is rálépnek, amitől szétbomlik picit a míder. Ez azonban nem zavarja abban, hogy megkérdezze Schiffer Miklós politikusöltöztető stílusszakértőtől, hogy ezt így most hogy. És ő azt válaszolja, hogy az Operabál eljutott a műanyagöltönyöktől az igényes dizájnerholmikig.

22:11

Érdekes kompánia gyűlik össze Szőke előtt. Tóth Gergő, Koós Réka exura Koós Rékával beszélget, mialatt az exférj új nője, Orosz Barbara pink tüllszoknyában pörög. Döbbenet, felkiáltójellel.

22:08

Varnus Xavér három pezsgőspohárral a kezében keresi a helyét, miközben Edvin Marton a páholyát nem leli - jelenti Szőke, akit elsodortak a táncolók.

22:03

Andy Vajna barátnőjével elmélyülten hallgatja Claydermant, és közben - messziről úgy tűnt - ráhajol a vállára - jelentette Szőke, aki nem adja fel.

21:59

Kiszel Tünde helyből rárajozott Richard Claydermanra, de még nem biztos, hogy a zongorista hajlandó vele táncolni. Amíg kiderül, hallgassanak zenét.

21:55

Hivatalosan is megnyílt az Operabál. Clayderman nagyon örül, hogy itt lehet. Megnyitásként elzongorázza azt, amit mindig mindenhol, úgy az elmúlt huszonöt évben.

21:52

Vajon mennyibe került a Copfos ruhája? Mert megkérdezték többen is. A bálkirálynőválasztás után eláruljuk, ahogy Zámbó Árpi/Árpy melankóliájáról is lehull majd a lepel - jelentette Barna.

21:45

Miért szomorú Zámbó Árpi/Árpy? - kérdezi Barna, aki nem érti, hogy egy ilyen vidám, romantikus eseményen hogy lehet szomorú Beagle-ként viselkedni.

21:41

"Ez a Carmen, ami most megy, totál dráma, milliószor láttuk" - tolmácsolta egy ötvenes hölgy szavait Szőke tudósítónk.

21:36

Zámbó Marietta Zámbó Jimmy arcképével díszített nyakláncban, csipkekesztyűben pezsgőzik. Szőke tudósítónk keresztben nyeli le a poharat.

21:33

Varnus Xavér érdeklődve nézi a divatbemutatót.

21:28

Copfos magához tért és egyből trendspottingol. Ő három dolgot tiltana be 2008-ban: a pulykaboát, bármilyen színre festve, amit 1000 forintért lehet kapni bármlyik kínai üzletben bármilyen színben, a burgundibordó műtaftot, amiről fogalmunk sincs, hogy micsoda, de a Copfos szerint már díszpárnát sem csinálnak belőle a fejlett világban, és a csillámport a hajon, amiért a Copfos szerint azonnal ki kellene rúgni az összes fodrászt, aki ilyet művelt áldozataival.

21:23

Barna tudósítónk ruhájára rálépnek, ami ettől felszakad. Az Operabálon ruha-gyorsszervíz is van, úgyhogy megjavítják gyorsan jól. Barna elnézést kér a ruháját kölcsönző tervezőtől.

21:18

Kiszel Tünde orvosa negyvenes - tudósít Szőke.

21:18

A tévéelnökségre pályázó Szabó-Stein Imre a feleségével, Marjai Judittal érkezett. A fotósként fungáló Marjai Judit csak ma szerezte be a ruháját, mert valaki helyett jött el, aki nem tudott. Ura szavai szerint "Nem az Operabálok idejét éljük." Viszont jönni érdemes, mert ilyenkor jönnek össze a fontos emberek.

21:16

Kezdődik a nyitótánc, de megtudtuk, hogy Kiszel Tünde orvosának vizenyőskékek a szemei.

21:08

Vajon ki a Copfos?

21:08

Kiszel Tünde egy magát Dr. Szijjártó Pálként megnevező orvossal jelent meg az év puccpartiján. Kiszel Tünde is imádja az ilyen eseményeket, és nem győzi eléggé hangsúlyozni, hogy hol csináltatta a ruháját. De azt nem áruljuk el.

21:03

Szőke összefut Nagy Rékával is, aki saját megfogalmazása szerint egy ötéves kislány, aki imádja az Operabált, meg minden ilyet.

20:58

"Imádok keringőzni, meg slowfoxozni a férjemmel" - mondja Szőke tudósítónknak Keleti Andrea, aki már tíz éve jár az Operabálba, és mint már hangsúlyozta, imádja. Mága Zoltánt egy tévéstáb követi.

20:49

"Jézusom, itt jön a Kiszel Tünde" - jelenti Szőke.

20:42

A Copfos izgul, hogy vajon Király Linda énekli-e majd a Himnuszt Richard Clayderman kíséretével, vagy sem.

20:37

Bárándy György nem visel máltai lovagrend keresztet a szmokingjára, Rippel Ferenc dulpa viszkit rendel, Tóth Renáta a tavaly előtti Miss World Hungary pezsgőzik - jelenti Szőke tudósítónk, aki nem Pitti Katalin. Keleti Andrea elindul a ruhatár felé.

20:30

Barna tudósítónk szerint legalább negyven kép készült érkezésükről, csak azért, mert a Copfossal jöttek. Akit szeret a média.

Menő csajok menő ruhában, álló limuzinban

20:23

Hehe, Barna tudósítónk nem vitt magával pisztolyt, mert senkit nem akar lelőni, de talált egy biztonsági rést. Kistáskáját ugyanis nem vizsgálták meg külön a detektoros kapunál, úgyhogy, ha bele rejtette volna gyöngyházborításos 44-es Magnumját, most könnyedén bent lenne egy nagy pisztollyal. De nem tette, de attól még Kiszel Tünde rejtegethet egy fegyvert.

20:16

Már csak alig egy órát kell várniuk arra, hogy felhangozzék a Himnusz. Előtt lesz nyitótánc is, utána pedig a csillagszemű Szellő István és Korcsmáros Nóra köszönti a vendégeket.

20:06

Kapros fogasleveles tésztában sütve, rákkal az első a menüben..

20:01

Barna, a Velvet tudósítója tényleg megérkezett, és egyből jelent: Mesebeli esemény, ahol a romantika hercege (azaz Richard Clayderman, Nancy Reagen elnevezése szerint) a díszvendég. De ha muszáj a mesét popzenével kombinálni, akkor neki inkább Törpapa diszkóverziója imponálna, mint a neobarokk francia.

19:58

Mága Zoltán zenekara hamarosan színre lép. Nincsen bál cigányzene nélkül, de hol marad Gáspár Győző?

19:50

Úgy látszik, késnek a vendégek, vagy a hátsó bejáratot választották. Azért egy elegánsabban öltözött őrt, vagy inkább urat is választhattak volna a limuzinajtók kinyitásához.

19:38

Bodri Krisztina, 2007 Miss World-je nem meglepő módon a plasztikai sebészével érkezik, aki csak azért műtötte meg az orrát, mert egy síbaleset miatt muszáj volt. Ezt persze nem kötelező elhinni, de kiöltöztek rendesen. A nem fehér ruhából kiderül, hogy Bodri Krisztina nem elsőbálozó.

19:28

Tudósítóink már a helyszínen, a műholdjaink is megjavultak. A Szőke Pitti Katalinnak álcázza magát, a Barna nagyon szép, a Copfos pedig divatdiktátornak öltözött.

19:18

Egyes információk szerint nem kisebb személyiség, mint a Smarttal és Hagyó Miklóssal közlekedő Schmuck Andor is megjelenik az eseményen. De vajon kivel érkezik ma a nagydarab világfi?

19:08

Hiba történt a műholdas kapcsolattal, így egyelőre nem tudjuk, ki érkezett nyakig felhúzott miniszoknyában, bérelt limunzinnal. Houston, Houston, we have a problem! Nem találjuk tudósítóinkat, a Szőkét, a Barnát és a Copfost.

19:03

Az Operaház kinyitotta kapuit, kezdődik az év puccparádéja. A legolcsóbb jegy is több mint hetvenezer forintba kerül, és azért csak nézelődni, sétálgatni, iddogálni lehet.