Gáspár Győző: A Blikktől kapom a fizetésem

dr
2009.04.01. 09:43
Gáspár Győzőnek annak idején azért kellett otthagyni a TV2-t, mert két Gáspár nem futhatott a csatornán. A RTL Klub favoritja tagadja, hogy 15 milliós autóra alkudozott volna, csak megköszönte, hogy korábban szponzorkocsival járhatott Bea asszony. De sajnálja, hogy megverték, és a kutyáját megölték.

Emlékszel arra, amikor először léptél nyilvánosság elé?

1999. április 2-án voltam először a televízióban. A szereplésem Galambos Lajosnál kezdtem, akinek elküldtem a Romantic egy demóját, ami után hívott, hogy jöjjek, beszéljünk. Baromira örültem neki. Most már azt tudom mondani, hogy ma Magyarországon 0-99 éves korig mindenki tudja, hogy ki Gáspár Győző. Megosztom az embereket, és ha lehet így fogalmazni: a színházban kaptam egy szerepet, amit eljátszottam.

Milyen pozitív hozadékai voltak az elmúlt tíz évnek?

Sikeres lettem, közszereplő. Körbejárhattam a világot, mindenhol vártak bennünket, kipróbálhattam tesztautókat.

A rossz tapasztalatokról is ejtenél pár szót?

Köpködtek, megvertek, megölték a kutyámat. Ez van, ha az ember kiteszi magát a köztudatba. De ma is azt mondom, megérte, és boldog vagyok. Én lehettem az ország Győzikéje, akiről egy héten át beszélnek, egészen addig, míg jön egy újabb hír hétfőn, amin megint lehet csámcsogni.

Mivel foglalkoznál ma, ha nem futott volna be a Romantic?

Lett volna egy húsboltom.

Kik álltak melletted mindvégig?

Isten a mai napig mellettem áll, feleségem Bea, és a mostohaapám, akire mindig számíthattam. Én így hívom őt, de másoknak Galambos Lajos. Nélküle nem jutottam volna el ide, és meg kell, hogy említsem Tolvaly Feri bácsit is, aki nemcsak engem, de a TV2 –t is naggyá tette.

Mely szerepléseidet tartod meghatározónak a karriered szempontjából?

Először a Romatic volt, ami nagyon sikeres lett. Ezt követte a Big Brother, majd az Activity. Amikor benne voltam, ötven százalékos volt a nézettsége. És itt húznék is egy vonalat. Mikor Konta Barbi délutáni produkciója megbukott, megkeresett a csatorna azzal, hogy be kéne mennem egy castingra, ugyanis új műsorvezetőt keresnek, aki váltaná Barbit. Megnyertem, de közben kirúgtak. Azt mondták, két Gáspárt nem tudnak alkalmazni. Ekkor mondtam, köszönöm, akkor én távozom. Felálltam és útban hazafelé felhívott egy barátom – Rönky Fruzsina -, akinek mondtam, mi történt. Az RTL Klub egyből lecsapott rám. Addig mindig vissza kellett mondanom a meghívásaikat, hiszen exkluzív sztárja voltam a TV2-nek. Bekerültem a Rettegés Fokába. Ezt követte a Győzike show, ami nyolc évadot élt meg. Felépítettem egy brandet, de 2009-ben elveszítettem mindent. De jó volt Győzikének lenni.

Hogy fogadják az emberek, mikor szemtől-szemben találkoznak veled, meg a koporsókkal?

Furcsa nekik. Látnak az ismétlésben, a szemükből pedig csak azt a kérdést olvasom ki: most mi van? Az is furcsa nekik, hogy dolgozom. Van, aki azért vesz tőlem koporsót, mert én árulom, van, aki pont ezért nem. Azt is el kell, hogy mondjam, tíz év alatt egyszer sem ért atrocitás azért, mert roma vagyok.

Mit nem tudsz a mai napig feldolgozni, megérteni?

Hogy miért vertek meg, miért ölték meg a kutyámat. Persze elmondhatnám, hogy kik voltak, de nem tehetem meg, mert ők sokkal nagyobbak, mint én. Sajnálom, hogy megtörtént, az arcom begyógyul, de a kutya nem támad fel.

Milyen visszajelzéseket kaptál a nézőidtől?

Pont most beszéltem Bárdosi Sanyival, hogy mennyivel boldogabbak lennének a közszereplők, ha nem lenne internet. Persze azt szokták mondani, hogy nem szabad elolvasni a kommenteket, de én megteszem, ilyen vagyok. Azzal indul a napom, hogy átfutom a rólam szóló híreket.

A Blikk írta, hogy a hétvégén alkudoztál egy 15 milliós autóra. Gondolom ezzel a hírrel is találkoztál.

A faszom alkudozott. Bea régen egy Audi Q7-tel rohangált, amit a Porsche Hungáriától kapott kölcsön. Jóban vagyunk az ott dolgozókkal, csak megköszöntük, hogy eddig ilyen formán támogattak minket, ezt fotózta le valaki. Ha elmegyek vécére, azért a képért is ad a napilap egy tízezrest? Csak velem csinálják meg, például Vágó Pistával ezt nem tenné meg senki. De tudod mit? 17 perből már 5-öt megnyertem a Blikk ellen, így azt is mondhatom, tőlük kapom a fizetésem. Ennyi.