horoszkóp

Delhusa Gjon még a halottakkal is jóban van

2008.11.04. 11:07
A zenészből a dzsungel nem nyugalmat és gyógyító erőt, sokkal inkább élhetetlenséget vált ki. Furcsa ez olyasvalakitől, aki Zalatnaynak koncertet szervez és Jimmy halálakor nevet változtat, mégis talán van rá magyarázat.

Az RTL Klub szívesen általánosít, így számukra Delhusa lehetett volna a dzsungelben az új Benkő Dániel, nyilván azt gondolták ez is csak egy zenélő fószer a hetvenes évekből.

Na de ki is az a Delhusa Gjon?

Pedig Delhusa sokkal inkább Soma, már ha az energetizálást vesszük alapul, ráadásul a zenész nemrég még telekiabálta a sajtót, hogy ő bizony a hangjával gyógyít, amióta megérintette India, ahová már eleve azért ment, hogy fejlessze spirituális képességeit és akár a puszta megszólalásával is gyógyítson.

Látszólag ez nem jött be neki, legalább is nem sok jut belőle a Celeb vagyok mostani csapatának, mivel a nemzetközi elismerésekkel is elhalmozott Delhusa inkább csak egyszerűen bunkó.

Gjonni és a halál

Nyilván nem összehasonlítható egy eldugott, zárt kolostor és a bekamerázott, félelmetes dzsungel, ahol az emberre folyamatosan veszélyek leselkednek (sic!), de ha másra nem is arra biztosan jó egy ilyen műsor, hogy mindenkiből előbújjon az igazi énje.

Mert bár jól titkolja, igenis van neki szíve, sőt spirituálisan is érett. Például életeken túli jó barátságot őriz a király Zámbó Jimmyvel, akinek a halála olyannyira megviselte, hogy egy időre pusztán tiszteletből felvette a Johnny (Gjonni) keresztnevet, a többit meg félretette. Rosszindulatú feltételezés lenne azt állítani, hogy a trónra ácsingózott volna, így miután letelt a gyászév, vissza is vedlett Gjonná.

És akinek még ez se elég, az vegye tudomásul, hogy ő volt az egyetlen jó barát Zalatnay Cini mellett is a bajban, akinek nem túl emlékezetes visszatérő koncertjét is megszervezte.

Karel Gott cimbije

A sztár mindenhol sztár

Delhusa nagy sztár volt továbbá az NDK-ban, erre leginkább azok emlékeznek, akik a történelmi tanulmányaikon kívül találkoztak iis ezzel az időszakkal, amit leginkább az NDK ajándékkosárral lehet fémjelezni a Stasin kívül. Így fordulhatott elő, hogy 1975-ben még az év énekesének is megválasztották. Aki már hallotta Delhusát németül beszélni, esküszik rá, hogy az akcentusának köze lehet a dologhoz.

Valószínűleg az a helyzet, hogy vakok között minimum félszeműnek tartja magát Gjon a dzsungelben, hiszen bár rajta kívül Sütő Enikőnek és Szőke Andrásnak is vannak emlékei a hetvenes évekről, azért egyedül ő az, aki közeli haverja Karel Gottnak.

A beilleszkedést megnehezítheti, hogy nem tartja túl sokra ellenfeleit/csapattársait, amiben minden bizonnyal lehet is valami, hiszen melyiküknek van meg az övénél is magasabb Albán kitüntetése? Vagy például a frissen behozott Pákó mikor kapja meg az Év énekese díját a romáktól? Vagy bárkitől?

És mi egy címlap a Magyar Köztársaság Aranyérdemrend Keresztjéhez képest? Ne is próbáljunk összehasonlítani továbbá egy Európa Kempinget egy vitézi ranggal, hiszen a mester teljes neve - köszönhetően a dunaújvárosi Hősök Templomának, akik 2005-ben a Vitézi Rend tagjává avatták - immáron sir Vitéz Lovag Delhusa Gjon.

Mindezek fényében már nem is olyan meglepő, hogy Delhusából Buddha helyett az oroszlányi kisfiú bújt elő és ahelyett, hogy egyetlen kiáltással elállítaná az esőt ,vagy meggyógyítaná ránézéssel Zimány Linda hernyócsípését, inkább beszólogat az őt körülvevő celebeknek.

Ha meg hazajön, nyilván kezdi a haknit előről, mind a három számával.