Dammak Jázmin sikere a sportszerű gondolkozás

2009.03.22. 14:00
A Miss Universe Hungary küldetése lassan lejár, de ő elégedett, és mindent meg fog tenni, hogy a magyar szépségek felkészülten menjek a világversenyekre. Angolul már szerencsére tudnak.

Néha azért jó olyan celeb-szépséggel is beszélgetni, aki nincs borzalmasan kétségbeesve attól, hogy nem merik megszólítani a férfiak. Dammak Jázminnak, mondjuk, erre nincs szüksége, mivel egy ideje már boldog párkapcsolatban él, amiről azonban sajnos nem beszél. A 2008-as Miss Universe Hungary győztesén leginkább az látszik, hogy semmitől sem esik kétségbe, ami feltehetően nem árthat, ha az ember a szépségiparba pottyan.

"A Miss Universe-re a már akkor is volt barátom nevezett be. Bár sok versenyen elindultam korábban, akkor épp szüneteltettem a versenyzést, mert azt hittem, már mindent elértem, amit lehetett" - mondja lapunknak a Tabu pókerklub megnyitóján, ahol kiült a játék mellől egy koktélra. - "Végül aztán mégis elindultam, mert amellett hogy jó formában voltam, tudtam, hogy többé nem indulhatok, hiszen betöltöm a huszonnegyediket."

A szépségkirálynő valójában ennek a jó döntésnek köszönhet mindent, hiszen a Miss Universe-ről egyenes út vezetett a Királynőig, valamint a Miss Universe tizenkettedik helyezéséig, amire szintén borzasztó büszke. Mindemellett úgy véli, az RTL Klubnak köszönhetően magasabb lett a mérce a szépségversenyeken, amelyeknek szerinte mindezidáig nem igen volt kultúrája hazánkban.

Akire emlékezni fognak

"Nekünk szerencsénk volt, hogy pont jó időben voltunk jó helyen, így ránk biztosan emlékezni fognak. A Királynővel az RTL Klub óriási lökést adott, ez mindenképp hatással lesz a versenyekre."

A Királynő ezüstérmese attól sincs kétségbeesve, hogy lassan véget ér királynői küldetése, mert számára most az a legfontosabb, hogy az utódjai felkészülten menjenek ki a világversenyekre. "A sikerem titka, hogy sportszerűen gondolkozom, nem másokkal versenyzem, hanem saját magammal, illetve hogy pontosan tudtam, hogy mit vállalok" - vallja határozottan. - "Modellként korábban hónapokat dolgoztam kint egyedül, se család, se pasi, semmi. Persze szépnek kell lenni, meg minden, de tudatosan kell csinálni a dolgokat. Miss Indiával nagyon jól elbeszélgettünk, de aztán nem állt szóba velem, miután én bejutottam, ő meg nem. Ugyanannyi munka volt benne mindannyiunknak, nem sírhatja el magát az ember, ha valami nem jön össze. Egyszerűen nem lehetsz hisztis, és ez intelligencia kérdése. Olyan lányt keresnek, aki egy éven keresztül megcsinálja, amit ők akarnak. Lehet szép valaki, és biztos van olyan királynő is, aki nem gondolkozik. De ahhoz, hogy valakinek hiteles és királynői tartása legyen, ahhoz az kell, hogy belül is legyen valami. Az kevés, ha megmondják neki, hogy mit mondjon."

Királynő és intéző

"Szerintem mi egy jó csapat vagyunk: Polgár Kriszti és Freire Szilvi is nagyon jó fej és értelmes, magamat se tartom hülyének. De ha azt nézem, hogy dél-amerikai országokban egy évig képeznek ki egy királynőt arra, hogy elmenjen egy világversenyre, akkor azért még van hova fejlődnünk."

"A Miss Universe első helyezettje tényleg nagyon odatette magát, nagyon jól csinálta, nem volt elszállva magától, és valóban ő volt a legszebb közöttünk. Persze azért lehetett tudni, hogy a melle meg van csinálva, de látszott, hogy szinte erre nevelték" - ezen a ponton teszi hozzá, hogy az is sokat számít, hogy mennyire kommunikatív a lány. Elmeséli, hogy a buszon mondták neki: még soha nem beszélgetett velük Miss Hungary, és hogy ez nem azért van, mert a lányok nem tudnak angolul, hanem mert nem barátkoznak.

Dammak életének versenyzéssel eltelt időszaka tehát lezárult, mostanában lett belőle kreatív igazgató és a pókerezésbe is komoly energiákat fektet, ráadásul kommunikáció szakon végzi mindemellett az egyetemet. A pókerasztalnál általában nem veszik komolyan a pasik, pedig ha emel, hiába hiszik, hogy blöfföl. "Lassan szoktam belefolyni a játékba, először csak figyelek, inkább a nagyobb lapokat játszom meg. Interneten szoktam játszani, ezenkívül heti rendszerességgel jövünk össze barátokkal, meg persze járok is versenyekre."

A szerencsejátékot mindazonáltal elítéli a szépségkirálynő és egyáltalán nem tudja elképzelni, hogy egy játékgépbe dobálja a húszasokat. Saját pénzzel nem is igen ül asztalhoz, eleinte csak a barátaival ült le játszani a beszélgetés mellett, ám aztán egyre jobban megkedvelte a pókert, biztos látni fogjuk majd a celebasztalok mellett.