horoszkóp

Sintér vár Kelemen Anna kutyájára

2008.10.02. 18:18
Ötször sújtott le Zeusz Kaisernére. Kelemen Anna ebe egyszer úgy megsebezte az idős nőt, hogy a keze végleg lebénult. Máskor az asszony kutyáin próbálgatta a fogát a playmate házikedvence. Nem csoda, hogy Kaiserné kevesli a Kelemen Annára kiszabott hat hónapos börtönt, amelyet két évre felfüggesztettek. Az utca embere szerint arányos a büntetés, de a történet még nem ért véget. Zeuszt nem sokára a sintér várja.

Amikor meghallotta, hogy a modell mindössze hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, nagyon felháborodott. Szerinte súlyosabb büntetés járt volna Kelemennek, hiszen "a kisembereket kevesebbért is börtönbe küldik", nyilatkozta a Velvetnek Kaiserén, akit ötször támadt meg eddig a playmate kutyája. Ráadásul Zeusz nem csak Zsuzsa néni karját marcangolta szét, hanem három kistermetű kutyájának is többször neki esett.

Zeusz sorsa heteken belül eldől

A történet nem ért véget a bíróságon. A playmate ellen a II. kerületi önkormányzat is vizsgálódik szabálysértés miatt az egyik harapás miatt, amely nem szerepelt a bírósági ügyben. Úgy tudjuk, hogy először azokat hallgatják meg, akik szenvedő alanyai voltak Zeusz haragjának.

A Velvet úgy tudja, hogy a harapásos üggyel párhuzamosan egy másik eljárás is folyik az önkormányzatnál. A kutyát ugyanis szakértők veszélyesnek nyilvánították így egy jogszabály lehetőséget ad arra, hogy elszállítsák és kivégezzék. Nyilván megpróbálják együttműködésre bírni az állat gazdáját, hogy adja át a kutyát a gyepmesternek, aki elviszi, és végrehajtja az ítéletet, vagyis örökre elaltatja. Ha Kelemen Anna mégsem hajlandó megválni veszélyes kedvencétől, akkor rendőrök segítségét kérik. Úgy fest, hogy heteken belül határozat születik Zeusz sorsáról.

Kerestük az önkormányzat sajtóreferensét, ám Balaton Balázs - arra hivatkozva, hogy folyamatban lévő eljárásról nem beszélhet - csak annyit mondott, hogy hamarosan meghallgatják a kutya gazdáját is.

Az ügy kapcsán megkérdeztük az utca embereit is, mit gondolnak az ítéletről.

Ha a saját anyámat marta volna meg, jobban felháborodnék

Herczeg Erika, 40

"Nem ismerem a részleteket, addig nem alkothatok véleményt Kelemen Annáról. Valószínűleg úgy támadhatta meg a kutya a hölgyet, hogy nem volt rajta szájkosár és póráz. Ha a saját anyámat harapta volna meg, akkor biztos én is fel lennék háborodva, és lehet, hogy a halálát kívánnám, de egy jogállamban ez nem így működik. A bíróság valószínűleg tudja, mit csinál." - mondta Erika.

Kelemen Anna felelőtlen volt

Marika, 70

Marika szerint a modell nagyon felelőtlen volt, amikor szájkosár nélkül sétáltatta kutyáját. Szerinte sosem lehet elég óvatos az ember, és szükség van a megfelelő óvintézkedésre, főleg egy ilyen kutya esetében. "Nekem is van egy farkaskutyám. Nagyon szelíd, de sosem engedem szabadon az utcán, mivel nem vagyunk benne biztosak, hogy nem támadna-e meg valakit." - tette hozzá.

Helyes döntés született

Erika, 49

"A döntéssel egyetértek, és a büntetés mértékével is" - mondta el a Velvetnek Erika, aki szerint helyesen ítélkezett a bíró és Kelemen Anna megérdemelte, amit kapott. Az asszony szerint az kifejezetten rontott a modell helyzetén, ahogy a nénivel viselkedett. Még arról sem volt hajlandó tudomást venni, hogy az ő kutyája okozta a sérüléseket.

Börtönbe kellett volna zárni

Vilmos, 31

Vilmos szigorúbb ítéletet hozott volna Kelemen Anna ügyében. "Szerintem megérdemelt volna pár hónap letöltendő börtönt, mivel a kutyája az ő felelőtlensége miatt okozott maradandó sérülést az idős nőnek", indokolta véleményét