Kelemen Annát a bíróság hat hónap börtönbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve, amiért kutyája rátámadt egyik szomszédjára. Az ítélet még nem jogerős, a playmate fellebezett. Kelemen Anna elhíresült kutyájának, Zeusznak nem ez volt az egyetlen támadása, Kaiserné Idát már ötször is megharapta.

A legnagyobb csendben és médiafelhajtás nélkül zajlott le Kelemen Anna tárgyalása szeptember 26-án. A bíróság már az első tárgyalási napon ítéletet hozott Kelemen Anna kutyája, Zeusz támadásával kapcsolatban. Kelement a súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt indított ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság bűnösnek találta. Az ügyet Mikó Gergely, a bíróság elnöke tárgyalta. "A bíróság hat hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezést nyújtott be", tudta meg a Velvet a Fővárosi Bíróság Sajtó- és Nemzetközi Kapcsolatok Titkárságától.

A tárgyalás kimeneteléről szerettük volna megkérdezni Dr. Bacsek Györgyöt is, azonban a Velvet értesülései szerint már nem ő látja el Kelemen Anna jogi képviseletét. Vagyis Magyar György után úgy tűnik, hogy Bacseknek is elege lett a gyakran utolérhetetlen hírességből.

A playmate kutyája, Zeusz még tavaly októberben harapta meg S. Istvánné kezét. A rendőrség februárban vádemelési javaslatot tett Kelemen ellen, az ügyészség végül segítségnyújtás elmulasztása és gondatlanságból okozott súlyos testi sértés miatt emelt vádat. Az asszony a támadás óta nyomorékként él. Állítása szerint a jobb keze teljesen lebénult, képtelen ellátni önmagát, ezért áprilisban beköltözött egy szociális otthonba.

Kelemen Anna és Zeusz

Nem ez volt az egyetlen eset, hogy Zeusz emberre támadt. Kelemen Anna kutyája Kaiserné Idát már ötször is megtámadta. Kelemen egyik szomszédjának, Nusi néninek a véleménye szerint azonban nem csak Kelemen Anna, hanem Kaiserné is hibás volt. Az idős asszony a Velvetnek elmondta, hogy Kelemen Annát már kislány kora óta ismeri, és nagyon segítőkész embernek tartja. Nusi néninek Zeusszal sem volt még soha semmilyen problémája, a kutya vele szemben mindig nyugodtan viselkedett és sohasem támadott rá.

Elmondása szerint a korábbi támadások óta a modell igyekszik elkerülni Kaisernét, és ha véletlenül egy időben tartózkodtak a társasház lépcsőházában, mindig megvárta, míg elmegy az idős asszony. Ugyanakkor Nusi néni, aki egyébként több környékbeli társasház házfelügyelője volt, tisztában van vele, hogy Kelemen hiába teszi meg ezeket az óvintézkedéseket, amíg nem tesz kutyájára szájkosarat. Pedig mindez szerinte különösen fontos lenne, hiszen a több támadást is elszenvedett Kaiserné nem viselkedik elég óvatosan Zeusszal. Ahelyett, hogy megpróbálná elkerülni a találkozást, néha még hangosan rákiabál az állatra, ami valószínűleg csak tovább hergeli a kutyát.

Mindez persze ellentmond Kaiserné állításának, aki szerint júniusban Kelemen Anna ráuszította Zeuszt. "Amikor Anna hallotta, hogy a lépcsőházban vagyok, szándékosan engedte ki utánam szájkosár és póráz nélkül a kutyáját" - mondta annak idején Kaiserné, aki a harmadik támadás után feljelentette a modellt. Ezt a feljelentést azonban nem minősítették büntetőeljárásnak, csak szabálysértésnek ítélte meg a rendőrség. Ezt az eljárást azonban egyelőre még nem zárták le, mivel a II. Kerületi önkormányzat a bírósági tárgyalásra készített három szakértői nyilatkozatot nem kapta meg, tudta meg a Velvet Balaton Balázstól, a II. Kerületi Önkormányzat médiareferensétől.

Ritkán kerül börtönbe a celeb, ha magyar

Nem Kelemen Anna az egyetlen hazai híresség, aki kénytelen bíróság elé állni. Zalatnay Saroltára súlyos pénzügyi visszaélések miatt hároméves büntetést szabott ki rá a bíróság még 2004-ben. Kedvezménnyel szabadult a rács mögül. Cinihez hasonlóan járt Nagy Éva, egykori playmate, Rábaköz szépe, aki mintegy 300 millió forintot sikkasztott egy bank alkalmazottjaként. Négy éves börtönbüntetéséből 2007 elején szabadult, és könyvet írt megpróbáltatásairól.

Egy év próbára bocsátásra ítélte a bíróság a rongálással vádolt Hujber Ferencet, amiért ledobta a Juj.hu szerkesztőségének kameráját a Mammut bevásárlóközpont negyedik emeletéről. A határozat még nem jogerős. A színész mázlija, hogy nem találták felelősnek mások veszélyeztetése miatt, pedig a híradástechnikai eszköz komoly sérülést okozhatott volna. Hujber arra hivatkozott: már éjfél volt, így nem gondolta, hogy bárkit eltalálhat.

Fenyő Iván színészt is bűnösnek mondta ki első fokon a bíróság. A színész gondatlanságból okozott közúti balesetet: áthajtott a piroson, hetvenöttel haladt hetven helyett, és azt is beismerte, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba ült. A karambol tavaly április 19-én történt a Hungária körúton. Fenyőre 105 ezer forintos büntetést szabott ki a bíróság első fokon, egy évre eltiltották a vezetéstől, és a 120 ezres perköltségeket is meg kell térítenie. Négy és fél év börtönt kapott 2006-ban Rómában prostituáltak futtatása miatt Henger Éva magyar pornószínésznő, aki akkor már évek óta Olaszországban élt. Az asszony volt férjét, Riccardo Schicchi pornófilmrendezőt és producert szintén elítélte a bíróság, ő hat évet tölt rács mögött.