horoszkóp

Korda György számára Majka nem mértékadó

2009.03.16. 10:50
Az énekes magát a pókerközvetítések unicumának tartja és magasról tesz arra, hogy Majka pókerezni akar vele. A Pokerstars.hu celebjeit nem bántja, amikor eltolnak valamit, és egész biztos, hogy élete végéig fog pókermérkőzéseket közvetíteni.

Korda György február végén ült egy másik típusú pókerközvetítés kamerái elé, hogy az ő közvetítésén keresztül megnézhessük azokat a celebek pókerezni, akiket korábban már unalomig láthattunk főzni. A TV2 mindenesetre nem bízta a véletlenre, hanem inkább Kordára, aki Nacsa Olivérrel és Klárikával lelkesen osztogatja a tanácsokat péntek esténként. (Időközben Nacsától megvált a csatorna.)

"Ki írta ezt a marhaságot, hogy nehezményeztem a késői időpontot, amikor a Pokerstars.hu műsorba kerül?" - értetlenkedik, mikor megkérdezzük, mi is a problémája az este negyed tizenkettővel. - "Simán csak tudomásul vettem, pedig valóban jobb lenne nekem, ha korábban kezdődne, mert az ismerőseim szerint túl későn van. Mindegyiket megnézem, felveszem, aztán kielemezzük, egyre jobb lesz!"

Show sztárokkal, aztán játék

Az énekes szerint a nézők nagyon szeretik a műsort, és lassan azt is kezdik megérteni, hogy ez nem vérre menő verseny, hanem sokkal inkább egy show. "Teljesen más műfaj, mint ami a Sport1-en megy, hiszen ott csupa profi versenyző játszik. Ezek a hírességek vagy tudnak, vagy most tanulnak, és ennek a kettősségéből alakul ki a pókershow."

"Az természetes, hogy sokszor rosszul döntenek, de soha nem bántanék senkit emiatt. Nem is gúnyolom ki őket soha, hiszen ez az a játék, ahol akár egy könyv elolvasásával közepes játékossá lehet fejlődni. Persze az apró rafinériák, maga a pókeregyéniség kifejlődése már egy hosszútávú folyamat, rengeteg gyakorlás kérdése. Mindenkiből lehet jó játékos."

In da game

Korda saját közvetítési stílusát amúgy unicumnak tartja, szerinte egy ilyesfajta műsort egyedül a közvetítéssel lehet eladni. "Mindenféle .hu-n irogatják mostanában, hogy a Majka olyanokat mond, hogy rossz játékos vagyok, meg hogy játsszak vele hárommillióba vagy hat millióba. Eddig nem reagáltam ezekre a dolgokra, mert valószínűleg csak a saját műsorát akarja promotálni, de nekünk a Majka véleménye nem mértékadó."

Majka blöfföl, Korda kommentál

"Persze akár el is ismerhetném, hogy ő egy jobb játékos, hiszen én nem a játékommal lettem híres, hanem a póker egyedi kommentálásával, ami egy másik dolog - folytatja. - Szepesi sem volt NB1-es focista, mégse volt jobb szakkommmentátor sehol a világon. Lehet, hogy a Majka műsorában jobb játékosok vannak, mert ő hív profikat, én szakcsatornán foglalkozom az igazi játékosokkal. Ezt a játékot kommentálni kell, ehhez kevés a pénz; a tehetséget nem lehet megvenni."

A szüzességét a Balaton partján elvesztő sztár szerint erről az Index sokat tudna mesélni, hiszen ott nyomon lehet követni a műsorok nézettségét, és első a kommentátor akit lecserélnek, ha valami nem stimmel. "Két kártyalap sorsát szárazan követni unalmas és lehet, hogy ez nagyképűnek hangzik, de sok helyen jártunk a földön, és bátran kijelenthetem, hogy ez a típusú póker kommentálás egyedi a világon, ezt még a műsort gyártó angol tulajdonos is elismerte."

"Hogy Magyarországon ilyen hatalmas tömeg nézi a közvetítéseket és játssza a játékot, az bizony nem kis részben a közvetítéseink következménye, ezért egészen biztos, hogy életem végéig számíthatnak rám" - mondja zárszóként azoknak, akik esetleg attól félnek, hogy a póker leglelkesebb kommentátora visszavonulását tervezné.