horoszkóp

Kozma Orsi mostmár tényleg világsztár lesz

2009.03.08. 16:54
Lemezbemutató koncertre készül és szerelmes. Választottjával hosszú távra terveznek, de azért még befejezi, amit elkezdett és világsztár lesz az eat me! nevű formációval.

A tavaszi fáradtság és a dübörgő gazdasági válság ellenére Kozma Orsi saját magát meghazudtoló energiákat megmozgatva veti bele magát a munkába. Boldogságának oka persze egészen prózai, hiszen szerelmes, amitől már egyáltalán nem gondolja úgy, hogy neki talán csak a karrier jöhet össze.

"Három dolgot csinálok egyszerre tulajdonképpen azóta, hogy kiléptem a Cotton-ból. Nagy Gergőék pont akkor kerestek meg, hogy szálljak be az eat me!-be, amikor szólókarrierbe kezdtem" - teszi hozzá, hiszen gőzerőit az eat me!-vel közelgő Merlin-beli lemezbemutatójuk előkészületeibe fekteti. - "A Gergő révén jutottak el hozzám, akivel még a Kimnowak-ból ismerjük egymást. Csatlakoztam hozzájuk, bár eleinte eat me! featuring Kozma Orsi voltunk, mivel nekem akkor már voltak önálló terveim. Igazából azóta összecsiszolódtunk, megszerettük egymást, jól működünk együtt, így taggá léptem elő. "

Pozitív jövőkép

Az énekesnő három különböző formációban vesz részt, ám egyáltalán nem érzi úgy, hogy ezek ne egészítenék ki egymást. "Az eat me! meg a saját zeném hasonló stílust képviselnek, csak a zenekarban angolul énekelek, mert terveink között szerepel a külföldi koncertezés is és valahogy ezen a nyelven jobban gurulnak a dalok. Mindig változik, hogy melyik együttesnél nagyobb a pörgés. A lényeg, hogy lubickolok bármelyik bandában vagyok."

Kozma Orsi attól sem fél, hogy nem fogja tudni összeegyeztetni a nemzetközi karriert a saját dolgaival. "Bár már ott lennénk, hogy ezen kell problémázzak! De látok benne fantáziát, tavaly a Morcheeba előtt játszottunk, nemrég a Nouvelle Vauge előtt, szóval simán nyomulhatnánk külföldi fesztiválokon, csak a fiúk kicsit lusták."

eat me!

Az énekesnőre is hat a válság, de ő legalább nem azt mondja, hogy az első körben a zenészeken csapódott. "A lehetőségek megvannak, de korlátozottabbak. Jól fizető haknit nehezebb találni, mert a cégek kétszer is megnézik, mire költenek."

A szerelem gyógyító ereje

Mindazonáltal Kozma Orsi a most elsősorban boldog, amiért úgy érzi végre révbe ért. "Úgy látszik dobos lett a végzetem" - mondja, hiszen első zenekarának, a Szűzriadónak az ütőse három évig volt társa. - "Azt hiszem, ez egy elég komoly, és remélhetőleg hosszútávú kapcsolat, amit szintén az eat me!-nek köszönhetek, hiszen ő volt az, aki beugrott a dobosunk helyett egy fellépésen."

"Tavaly decemberben jött a változás az életembe, azóta mindent másképp látok. Mostmár elhiszem, hogy mindent össze lehet egyeztetni, ebben persze sokat segít, hogy a szerelmem is ugyanabban a műfajban dolgozik, tudunk alkalmazkodni egymáshoz,ugyanaz az életritmusunk."

A világsztár, az anya és a feleség

Állítása szerint volt idő, amikor aktuális zenész barátjával kialakult köztük szakmai féltékenység és egymás riválisává váltak, de ilyenről most szó sincs. "Egyelőre nem dolgozunk együtt, de szerintem, ha úgy adódna szívesen beszállna játszani a zenekarba. Ő nem az a kötekedő típus, most hogy mondod, lehet alapítunk egy bandát."

Az esküvő már megfordult a fejükben, ám gyereket egyelőre nem terveznek. "Természetesen ha teherbeesnék egy percig nem haboznék, mert most annyi energiám van, hogy mindenre képesnek érzem magam. Azért az eat me! kitűzte, hogy csak 2010 után szülhetek, mert addigra leszünk világsztárok."